Αρχική » , , , , , , » Η Σούδα φέρνει κοντά Ελλάδα - ΗΠΑ

Η Σούδα φέρνει κοντά Ελλάδα - ΗΠΑ


Επιπλέον διευκολύνσεις, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ζητούν οι Αμερικανοί.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, στη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο, υποσχέθηκε να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του οικονομικού της προβλήματος σε διάφορα επίπεδα.

Η αεροναυτική Βάση της Σούδας έχει ιδιαίτερη αξία για τις στρατιωτικές επι­χειρήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα, επισήμανε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, κατά τη συζήτηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Π. Καμμένο, στο αμερικα­νικό Πεντάγωνο.

Προέκυψε επίσης και αμερικανικό αίτημα για την παροχή επιπλέον διευκολύνσεων, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, από την Ελλάδα, καθώς και η ενδυνάμωση της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας στη Σούδα. Συζητήθηκε η περαιτέ­ρω αναβάθμιση της υφιστάμενης ελληνοαμερικανικής συμ­φωνίας για τη χρήση της Σούδας και, σε αντιστάθμισμα, ο Αμερικανός υπουργός υποσχέθηκε να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του οικονομικού της προβλήματος, σε διάφορα επίπεδα.

Επίσης, ο Τζέιμς Μάτις συμφώνησε με τον Π. Καμμένο ότι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο είναι επικίνδυνη και επιπλέον προκαλεί ζητήματα συνοχής στη νοτιοανατολι­κή πτέρυγα του ΝΑΤΟ. «Ήταν μία εξαιρετική συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία, το ΝΑΤΟ και τις πρωτο­βουλίες που μπορεί να πάρει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιο­χή της Μεσογείου και με τις τρίτες χώρες, τη δημιουργία ασπίδας σταθερότητας σε συνεργασία προς τα νότια με το Ισ­ραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προς τα βόρεια με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος, μετά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμ­μένος επισήμανε οπ «οι ΗΠΑ γνωρίζουν καλά ότι η στενή και η ιστορική συνεργασία της Ελλάδος με το Ισραήλ και παράλ­ληλα η δυνατότητα να μιλά την ίδια "γλώσσα" με τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου θα βοηθήσουν ώστε να μπορέ­σουμε να συνεργαστούμε για την ειρήνη και τη συνεργασία όχι μόνο για μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή».

Επίσης, ο Π. Καμμένος υποστηρίζει ότι, κατά την πρό­σφατη επίσκεψή του στην Αμερική, διαπίστωσε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ελληνοαμερικανικό επενδυτικό fund, που σχε­διάζει να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τομέα της Ενέργειας και στον Τουρισμό. Όλα αυτά ο Π. Καμμένος τα χα­ρακτηρίζει ως «σχέδιο Μάρσαλ», από την Αμερική για την Ελ­λάδα. Ωστόσο, μένει να επαληθευτεί η αυτή η αισιόδοξη εκτί­μηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-01/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ