Αρχική » , , , , , , , » ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΔ: Τρία σενάρια-φωτιά για εμπλοκή με την Τουρκία

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΔ: Τρία σενάρια-φωτιά για εμπλοκή με την Τουρκία


Τα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας για Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο.
Αυξημένη επιφυλακή εξαιτίας της προκλητικότητας του Ερντογάν.

«ΚΟΚΚΙΝΟ» χτυπάει στο Αιγαίο η προκλητικότητα Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και η ελληνική διπλωματία έχουν τεθεί σε αυξη­μένη επιφυλακή, όπως προκύπτει και από τη συζήτηση που έγινε στο ΚΥΣΕΑ, με τον πρω­θυπουργό να δίνει αυστηρή εντολή προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή.

Η Αθήνα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες των «Ειδήσεων», επικεντρώ­νει σε τρία ενδεχόμενα, ανησυχώντας ιδιαι­τέρως για τις εξελίξεις.

Πρώτον, η Τουρκία να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ, όταν τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσει η άντληση των κοιτασμάτων. Η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει χαρακτηριστικά την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ η Αθήνα εκτιμά ότι μια τέτοια κίνηση της Τουρκίας θα χρησιμοποι­ηθεί από τους «σκληρούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να τεθεί και τυπικά τέλος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρ­κίας, πριν ο Ταγίπ Ερντογάν προχωρήσει (αν προχωρήσει) στην επαναφορά της θανα­τικής ποινής. Μια τέτοια εξέλιξη είναι σαφές πως θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον διά­λογο για το Κυπριακό, που ουσιαστικά θα τερ­ματιστεί, ενώ θα επαναφέρει τις συζητήσεις για προσάρτηση των κατεχομένων.

Δεύτερον, κατάληψη από την Τουρκία μιας βραχονησίδας στο Αιγαίο, είτε με επί­σημη εντολή είτε με ομάδα θερμόαιμων που επιδιώκει το θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, όπως ακριβώς συνέβη το 1996 στα Ίμια. «Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, δεν πρόκει­ται να επιτρέψουμε αυτή τη φορά κάτι τέτοιο, δεν θα πάρει ο αέρας τη σημαία», συνηθίζει να λέει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που βρίσκεται στο στόχαστρο της Άγκυρας.

Τρίτον, προβοκάτσια στη Θράκη. Η υπό­θεση με τα -αχρησιμοποίητα- όπλα που βρέθη­καν σε τζαμί δεν έχει διαλευκανθεί, οι ενδεί­ξεις όμως επιμένουν πως δεν πρόκειται για «αθώα» ή «τυχαία» ενέργεια, αλλά πίσω της βρίσκονται μυστικές υπηρεσίες γειτονικής χώρας - και ο νοών νοείτω.

Την Αθήνα προβληματίζει ιδιαίτερα και το γεγονός ότι πληθαίνουν οι δυνάμεις στο εσωτερικό της Ένωσης που επιδιώκουν να διακοπούν οριστικά οι ενταξιακές διαπραγ­ματεύσεις της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Η Αυστρία, η Ολλανδία και άλλες χώρες θέτουν πλέον ευθέως το θέμα στο Συμ­βούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπως επρόκειτο να πράξουν και συνεδρίασή του στη Μάλτα την Παρασκευή (που πραγματοποι­ήθηκε όταν οι «Ειδήσεις» είχαν’ κλείσει την ύλη τους) και που από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ από την προηγούμενη ημέρα βρισκόταν στη Βαλέτα και ο Π. Καμμένος.

Του ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-28/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ