Αρχική » , , , , , , , , » Ο Καμμένος καλοβλέπει τα Μ-2 Bradley των ΗΠΑ

Ο Καμμένος καλοβλέπει τα Μ-2 Bradley των ΗΠΑ


Πωλούνται στον αιγυπτιακό Στρατό τα ρωσικά TOMA ΒΜΡ-1.
Ο Στρατός Ξηράς χρειάζεται περί τα 300- 400 ΤΟΜΑ για να απομακρύνει πλήρως τα Μ-113 από τις μονάδες πρώτης γραμμής του Δ΄Σ.Σ.

Τα μοναδικά ΤΟΜΑ που διαθέτει ο ΕΣ, τα BMP-1, αποφάσισε να τα πουλήσει στην Αίγυπτο για... άγνωστους λόγους. Πιο συγκεκριμένα, ο αιγυπτιακός Στρατός αποφάσισε την προμήθεια 101 ΤΟΜΑ BMP-1 προς 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο πλαίσιο της αγο­ράς δωρίζει 92 ακόμη BMP.

Η αιτιολογία για την πώληση των BMP-1 είναι ότι τα οχήματα βρίσκονται σε αχρηστία στον ΕΣ, όχι όμως και για τον αιγυπτιακό Στρατό ο οποίος -κατά παράδοξο τρόπο- επιθυμεί την προμήθεια «άχρηστων» οχημάτων μάχης. Φυσικά, τα αχρηστεμένα ΒΜΡ-1 θα μπορούσαν κάλλιστα να επανέλθουν σε επιχειρησιακή κατάσταση, αφού η ΕΛΒΟ θα το κάνει αυτό για τους Αιγύπτιους σε 72 από τα 92 οχήματα που δωρίζονται.

Φυσικά, ουδέποτε εξετάστηκε κάποιο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των οχημάτων από ελληνική εταιρεία ή από κάποια ξένη, ενώ είναι περιττό να προστεθεί πως δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Τουλάχιστον προς ώρας.

Αυτό γιατί, από ό,τι φαίνεται, η προμήθεια οχημά­των τύπου ΤΟΜΑ Μ-2 Bradley από τα πλεονάσματα του αμερικανικού Στρατού βρίσκεται πολύ κοντά.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι ΗΠΑ προκρίνουν την πώληση των οχημάτων αυτών στον ΕΣ, στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών, και είναι ένα θέμα που συζή­τησε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμ­μένος κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Ο ΕΣ ζητά περί τα 300 με 400 οχήματα, για να απομακρύνει πλήρως τα Μ-113 από τις μονάδες πρώτης γραμμής του Δ' ΣΣ.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-22/04/2016)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

3 σχόλια:

 1. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΑΛΙΑΤΖΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε δουλειά να βρισκόμαστε..
  οι μονάδες κόσμο δεν έχουνε,παρά μόνο να πουλήσουμε κάτι και να πάρουμε κάτι άλλο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ