Αρχική » , , » Προειδοποίηση για τη Θράκη. Η Ακαδημία Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Προειδοποίηση για τη Θράκη. Η Ακαδημία Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου


Φοβίζουν οι μουσουλμανικές μειονότητες

Την άμεση λήψη μέτρων προτείνουν ακαδημαϊκοί για τα σοβαρά προβλήματα στην ακριτική Θράκη. Δυο κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, ο καθηγητής και αντι­πρόεδρός της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνης Κουνάδης και ο Στρατηγός Δημήτρης Σκαρβέλης έκρουσαν τον κώδωνα του κίνδυνου. Ο κ Σκαρβέλης στην ομιλία του σε δημόσια συνέδρια της Ακαδημίας και σε μεγά­λο ακροατήριο με θέμα «η Θράκη, ένας ευαίσθητος χώρος», τόνισε ότι από 20ετίας η Ακαδημία εγκαίρως έδειξε το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη της Θράκης, ενώ τα επόμενα χρόνια αξιόλογοι αρθρογράφοι και μελετητές ανέπτυξαν τα σχετικά προβλήματα, πολιτικά, δημογραφικά, οικονομικά, κοινωνιολογικά και πολι­τισμικά, διατυπώνοντας σημαντικές προτάσεις. Οι ιδιαιτερότητες, τόνισε ο κ. Σκαρβέλης, στον ευαίσθητο αυτό χώρο οφείλονται στις υπάρχουσες μουσουλμανικές μειονότητες, που είναι ςων γηγενών Πομάκων (37.000), των αθίγγανων-Ρομα (16.000), και κυρίως των τουρκογενών μουσουλμάνων (53.000).

Στο σύνολο των κατοίκων του χώ­ρου, που είναι 365.000, οι 106.000 είναι μουσουλμάνοι. Η πολίτικη της Τουρκίας έναντι των μουσουλμανικών μειονοτήτων, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και των διάσπαρτων στα Βαλκάνια, η ανεξέλεγκτη δράση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, οι δικές μας άστοχες κατά καιρούς πολιτικές, έχουν δημιουργήσει κατάσταση για την οποία πρέπει να ανησυχούμε ως προς το μέλ­λον του χώρου. Οι τουρκογενείς μουσουλμάνοι κι­νούνται πολύ δραστήρια συνεπικουρούμενοι από Συνθήκες και Συμφωνίες που ευνοούν τα μειονοτικά ανθρώπινα δικαιώματα, οδηγούν σε αυτοπροσδιορισμός, αυτοδιαθέσεις, αυτονομίες. Ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αντώνης Κουνάδης τόνισε ότι «η κατάσταση στη Θράκη, χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται επί τα χείρω, ιδιαίτερα με την προ ετών απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δίνει τη δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού της μουσουλμανικής μειονότητας».

O κ Κουνάδης ανέδειξε την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Σήμερα το Πα­νεπιστήμιο αυτό έχει περίπου 18.000 φοιτητές, ενώ θα μπορούσε να γίνει ένα Πανεπιστήμιο των 40.000 φοιτητών με την δημιουργία νέων σχολών, η ύπαρξη των οποίων είναι αναγκαία για την οικονο­μική ανάπτυξη όλης της περιοχής, λόγω των σημαντικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και φυσικών πόρων που διαθέτει.

(ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-22/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ