Αρχική » , , , , , » Χήρες Αξιωματικών: Εκτός νόμου Κατρούγκαλου οι συντάξεις τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Χήρες Αξιωματικών: Εκτός νόμου Κατρούγκαλου οι συντάξεις τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το ευνοϊκό καθεστώς που ίσχυε έως τώρα θα δοθούν οι συντάξεις στις χήρες των Στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα με τη συντριβή του Χιούι, και όχι με βάση όσα ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου, καθώς στη νομοθεσία υπάρχει σαφής εξαίρεση για τις οικογένειες των στρατιωτικών που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, όπως και για τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών [παρ. 3ε άρθρου 4 του Ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85Α'/12-05-2016)] (κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση).


Συνεπώς, ο επιζών σύζυγος λαμβάνει το 70% της σύνταξης του θανόντος και όχι το 50%, όπως προβλέπει ο νομος Κατρούγκαλου, ενώ δεν ισχύει το ηλικιακό όριο των 55 ετών που θα πρέπει να έχει συμπληρώσει για να λάβει τη σύνταξη.

Ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι, αν την ημερομηνία θανάτου ο επιζών σύζυγος δεν έχει συμπληρώσει τα 55 έτη, τότε του χορηγείται σύνταξη για μία τριετία και εάν το 55ο έτος συμπληρώνεται εντός αυτής της τριετίας, τότε η σύνταξη επαναχορηγείται διά βίου στα 67. Αν το 55ο έτος της ηλικίας δεν συμπληρώνεται εντός της τριετίας, μετά τη λήξη της η σύνταξη διακόπτεται και δεν επαναχορηγείται.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας, το υπουργείο Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις «υιοθετούν» τις οικογένειες των αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου, με υποστηρικτική μέριμνα και άμεση κίνηση των διαδικασιών για απόδοση των συντάξεων και επιδομάτων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:(ESPRESSO 22/04/2017 - ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: poes.gr)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

  1. Εγώ ψήφισα για άρση του ηλικιακού κριτηρίου στο νόμο Κατρούγκαλου για τις Συντάξεις Χηρείας, περισσότερα στο site : apostolospapaparisis.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ