Αρχική » , , , , , , » Δράσεις τόνωσης από το ΓΕΣ για το θεσμό του «Υπασπιστού Διοικήσεως»

Δράσεις τόνωσης από το ΓΕΣ για το θεσμό του «Υπασπιστού Διοικήσεως»


Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ

Προσπάθειες για τόνωση του (σχετικώς) νέου θεσμού του Υπασπιστού Διοικήσεως ξεκίνησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού μετά από σχετική απόφαση της Ιεραρχίας και διαταγή του Αρχηγού του, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Πρόσφατα (Τετάρτη 05 Απριλίου 2017), μάλιστα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των Ανθυπασπιστών - Υπαξιωματικών, όλων των προελεύσεων και όλων των Όπλων και Σωμάτων, οι οποίοι υπηρετούν στο ΓΕΣ, όπου τους παρουσιάστηκε διεξοδικώς και τους αναλύθηκε το θέμα του «Υπασπιστού Διοικήσεως», καθώς και των σχετικών δράσεων που έχουν αναληφθεί για την περαιτέρω βελτίωσή του, με ομιλητή τον σημερινό υπασπιστή διοικήσεως του ΓΕΣ, Ανθυπασπιστή (ΔΒ) Λουκά Τσιαμαντά.

Έτσι λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπασπιστής Διοικήσεως έχει μια σειρά καθηκόντων, μεταξύ των οποίων τα εξής:

Αποτελεί εκπρόσωπο του σώματος των μόνιμων υπαξιωματικών και ανθυπασπιστών και συνδετικό κρίκο μεταξύ αυτών και της ιεραρχίας του κάθε Κλάδου.

Εισηγείται επί θεμάτων εκπαιδεύσεως, εξελίξεως και αξιοποιήσεως του κατωτέρου προσωπικού.

Εντοπίζει προβλήματα που επηρεάζουν τις συνθήκες εργασίας και υποβάλλει προτάσεις για την επίλυσή τους.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος αυτός θεσμός δημιουργήθηκε επί Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, και επί υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Εθνικής Αμύνης.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 22/04/2017 – ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ - lsblav@gmail.com)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ