Αρχική » , , , , , » Πλήρωναν τόκους για ανύπαρκτο ακίνητο

Πλήρωναν τόκους για ανύπαρκτο ακίνητο


Αθάνατη ελληνική γραφειο­κρατία! Οι διαδικασίες για την ανέγερση αστυνομικού μεγάρου στην Καστοριά ξεκίνησαν πριν από δώδεκα χρόνια, αλλά η κατασκευή του δεν άρχισε ακόμη! Το 2005 παραχωρήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Δήμο Καστοριάς ένα οικόπεδο στο στρατόπεδο «Μαθιουδάκη», το οποίο στη συνέχεια ο δήμος το έκανε δωρεά για την ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου. Εξασφα­λίστηκε η χρηματοδότηση μέσω δανειοδότησης, δημοπρατήθηκε το έργο και αναδείχτηκε ανάδοχος. Ήρθε όμως ξαφνικά στις 18 Φεβρουάριου 2016 μια απόφα­ση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, με την οποία κρίθηκε διατηρητέο το εν λόγω κτίριο του Στρατού το οποίο έπρεπε να κατεδαφιστεί για να ανεγερθεί το αστυνομικό μέγαρο. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δήμος Καστοριάς αποφάσισε να μετατρέψει το διατηρητέο σε στρατιωτικό μουσείο και παρα­χώρησε στο υπουργείο Προ­στασίας του Πολίτη διπλανό οικόπεδο. Η παραχώρηση έγινε στις 31 Μαΐου 2016, έπειτα από νέα αίτηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την 1η Μαρτίου του ίδιου έτους.

ΝΕΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ 

Μόλις όμως έφτασε η στιγμή της απο­δοχής της δωρεάς, προέκυψε νέο αδιέξοδο, καθώς διαπι­στώθηκε ότι το νέο οικόπεδο «δεν είναι οικοδομήσιμο». Και πώς άλλωστε να ήταν, αφού δεν υπήρχε δρόμος πρόσβασης; Η λύση βρέθηκε με την παρα­χώρηση πρόσθετου χώρου για τη διάνοιξη δρόμου. Το θετικό είναι ότι υπάρχει ο ανάδοχος που είχε ήδη κατακυρωθεί για το έργο από την περίπτωση του διατηρητέου, οπότε δεν χρειά­ζεται να γίνει νέος διαγωνισμός. Τώρα τους λένε ότι οι εργασίες μπορούν να αρχίσουν πριν από το καλοκαίρι. Η διάρκεια των εργασιών είναι 18 μήνες, οπότε είναι εφικτό το έργο να παραδοθεί στα τέλη του 2018. Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς έχει εμβαδόν 2.500 τετραγωνικά μέτρα. Για τη χρηματοδότηση είχε ληφθεί δάνειο 6.200.000 ευρώ. Μόνο που όλα αυτά τα χρόνια το ελληνικό Δημόσιο πλήρωνε «τζάμπα» τόκους, με το ποσό να φτάνει στα 2.000.000 ευρώ για ένα ακίνητο που δεν υπάρχει.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-08/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ