Αρχική » , , , » Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την αναβάθμιση των 93 F-16

Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την αναβάθμιση των 93 F-16


Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύ­σεις με τις ΗΠΑ για την τελική διαμόρφωση της προσφο­ράς τους (LOA) αναφορικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16 της ΠΑ. Το κόστος του προγράμματος εκτιμάται όχι θα φτάσει το 1,5 δισ. και η αποπληρωμή του θα ολοκληρωθεί πέραν των δέκα ετών.

Οι αρχικές συζητήσεις προβλέπουν τον πλήρη εκσυγ­χρονισμό σε 93 F-16, δηλαδή των 55 F-16 block 52+ και των 38 F-16 block 50. Για τα υπόλοιπα 31 F 16 block 30 δεν υπάρχει κάτι νεότερο, αν και είναι πολύ πιθανό να αναβαθμιστούν με τα συστήματα (ραντάρ APG-68(V)9, υπολογιστής MMC 5000), που θα προέλθουν από την απομάκρυνσή τους από τα F-16 block 52+.

Κάποιοι φαντασιόπληκτοι εξακολουθούν να ονειρεύονται την πώλησή τους (ευτυχώς η αγορά τους από τη Βουλγαρία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή) ακόμη και σήμερα, με το τρομερό έλλειμμα που υφίσταται σε αριθ­μούς και διαθεσιμότητες. Τα 30 F-16 Adv. δεν προβλέπεται να αποτελέσουν μέρος του προγράμματος τώρα, αλλά αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-22/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ