Αρχική » , , , , , » Λίγες σκέψεις με αφορμή μια φωτογραφία...

Λίγες σκέψεις με αφορμή μια φωτογραφία...


Τι απεικονίζει η φωτογραφία που ανέβασε χθες στην επίσημη σελίδα του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ στο facebook

«Μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις» σημειώνει η γνωστή κινεζική παροιμία. Και αυτή η φωτογραφία από την επίσημη σελίδα του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ στο facebook έρχεται για να επιβεβαιώσει την παροιμία αυτή για πολλοστή φορά.

Το ιστορικό 575 Τάγμα Πεζοναυτών (575 ΤΠΝ) εδρεύει ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια στο τεράστιο στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτής της «συγκατοικήσεως» τεθωρακισμένων και πεζοναυτών οι συνεκπαιδεύσεις των δύο είναι όχι μόνο συχνές αλλά και ουσιαστικές. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο μητρικός σχηματισμός των Πεζοναυτών, η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών «Μοράβας» περιλαμβάνει στη δύναμή της και μικρή δύναμη αρματιστών-πεζοναυτών.

Η φωτογραφία αυτή λοιπόν που δείχνει το έξοχο πνεύμα συνειδητής πειθαρχίας, θάρρους και αποφασιστικότητος τόσο των Πεζοναυτών όσο και των Τεθωρακισμένων «Μαυροσκούφηδων». έχει τραβηχτεί μετά το πέρας μιας τέτοιας συνεκπαιδεύσεως. Όταν τα συμμετέχοντα στην άσκηση άρματα μάχης τύπου Leopard-1GR επέστρεφαν στη βάση τους διέρχονταν από το σημείο που βρισκόταν ο Διοικητής του 575 ΤΠΝ. Οι Μαυροσκούφηδες αρχηγοί πληρωμάτων των αρμάτων μάχης λοιπόν χαιρέτιζαν τον Πρασινοσκούφη ανώτερό τους και εκείνος ανταπέδιδε σε έναν προς έναν τον χαιρετισμό.

Μία τελευταία «παρατήρηση». Αξίζει να προσεχθεί η λεγόμενη «γλώσσα του σώματος», τόσο του αρχηγού πληρώματος του άρματος, όσο και του Πεζοναύτη διοικητή, που – συνήθως – «δεν λέει ψέμματα», αλλά αντιθέτως «λέει πολλά».

(parapolitika.gr 26/04/2017 – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ