Αρχική » , , , , , , » Οργή στην Αθήνα για τις τουρκικές παραβιάσεις

Οργή στην Αθήνα για τις τουρκικές παραβιάσεις


Οι Τούρκοι κλιμάκωσαν τις προκλήσεις στο Αιγαίο την ημέρα πένθους για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το οριακό «ναι» στο δημοψήφισμα κάθε άλλο παρά ηρεμία φέρνει στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο. Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, η τουρκική επιθετικότητα εκδηλώθηκε με έντονο τρόπο στο Αιγαίο. Ανησυχία επικρατεί, επίσης, για τις προθέσεις της στην Κύπρο, καθώς έχει δεσμεύ­σει περιοχές για ασκήσεις, αλλά και για έρευνες στον βυθό της κυπριακής ΑΟΖ.

Στο Αιγαίο, οι 64 παραβιάσεις, τηv ώρα που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θρηνούσαν τον χαμό τεσσάρων στελεχών τους, δεν ενόχλησαν μόνο για τη μαζικότατα τους. Η επιλογή των Τούρ­κων να πετάξουν πάνω από το νησί Κίναρος, όπου πριν από μήνες είχαν χαθεί τρία στελέχη του Π.Ν., όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη σε βραχώδη περιοχή, ενόχλησε πολύ την Αθήνα.

«Οι παραβιάσεις ημέρα πένθους των Ελλη­νικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη θυσία 4 αξι­ωματικών σήμερα και ενός στρατιώτη χθες δεί­χνουν την ποιότητα των Τούρκων», σχολία­σε μέσω Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για τις πτήσεις των 6 τουρ­κικών αεροσκαφών πάνω από τηv Κίναρο, ανα­τολικά της Αμοργού.

Στην Κύπρο, η Τουρκία έχει επιδοθεί σε ένα παιχνίδι έντασης με «χαρτοπόλεμο» από Navtex, με τις οποίες προειδοποιούν για ασκή­σεις με πραγματικά πυρά και έρευνες σε περιο­χές εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού ναυ­τικού εξέδωσε τις παράνομες Navtex 403 και 404/17, με τις οποίες δεσμεύει περιοχές νοτιοδυτικά της Κύπρου από τις 19 Απριλίου, προκειμένου να διεξαχθούν άσκηση με πυρά, καθώς και εκπαιδευτική δραστηριότητα ρυμούλκησης ηλεκτρονικής συσκευής από πολεμικό πλοίο.

Εν μέρει, οι περιοχές αυτές συμπίπτουν με τις περιοχές σεισμικών ερευνών από το ερευνη­τικό πλοίο «Ramform Hyperion», επ’ ωφελεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα γίνουν έως τις 15/8/2017, και, σε κάθε περίπτωση, οι περιοχές αυτές βρίσκονται εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ερευνη­τικό πλοίο «Ramform Hyperion», κατά τη διάρ­κεια των ερευνών, ποντίζει 14 καλώδια μήκους 10 χλμ. έκαστο και ότι, σύμφωνα με την κυπρι­ακή Navtex, απαιτείται απόσταση ασφαλείας 10 ν.μ. από το πλοίο, γίνεται αντιληπτό ότι, στην ουσία, το τουρκικό ναυτικό θα προσπα­θήσει να παρεμποδίσει τις υπό εξέλιξη σει­σμικές έρευνες. Επιπλέον, η Τουρκία εξέδω­σε Navtex-πρόκληση, που έχει να κάνει με τις έρευνες του «Barbaros» στην Κύπρο. Η περιοχή ερευνών που περιγράφεται στη Navtex βρίσκε­ται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, όμως δεν επη­ρεάζει κάποια από τα οριοθετημένα οικόπεδα.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-21/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ