Αρχική » , , , , » Σε εκδήλωση μνήμης για την εκστρατεία της Καλλίπολης ο Βίτσας (ΦΩΤΟ)

Σε εκδήλωση μνήμης για την εκστρατεία της Καλλίπολης ο Βίτσας (ΦΩΤΟ)


Με αναφορές στους νεκρούς του Σαραντάπορου η ομιλία του ΑΝΥΕΘΑ

Τη θυσία εν καιρώ ειρήνης και της σημασίας της του θανάτου των τεσσάρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο UH-1H Huey της Αεροπορίας Στρατού, που συνετρίβη το πρωί της 19ης Απριλίου στο Σαραντάπορο Ελασσώνος υπενθύμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που πραγματοποιήθηκαν στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Μούδρου στη Λήμνο, με αφορμή τη συμπλήρωση 102 χρόνων από την εκστρατεία της Καλλιπόλεως.

«Δυστυχώς, πρέπει να υπενθυμίσω, πως αυτές τις μέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο ελληνικός λαός θρηνούν το θάνατο τεσσάρων Ελλήνων αξιωματικών, που έχασαν τη ζωή τους, την ώρα του καθήκοντος εν καιρό ειρήνης. Αυτές οι θυσίες υπενθυμίζουν πως την ώρα που όλοι εμείς ασχολούμαστε με τα ειρηνικά μας έργα, τις ειρηνικές μας εργασίες ή ακόμα και τις ειρηνικές μας συγκρούσεις, υπάρχουν άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, που έχουν καθήκον, μέλημα ζωής την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας» τόνισε χαρακτηριστικώς ο ΑΝΥΕΘΑ, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ.

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του και αναφερόμενος στο μήνυμα της αποτυχημένης εκστρατείας των Συμμαχικών δυνάμεων της «Αντάντ» στη χερσόνησο της Καλλιπόλεως, στη διάρκεια ου Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μία επιχείρηση την οποία εμπνεύστηκε ο τότε Πρώτος Λόρδος του Βρετανικού Ναυαρχείου (=Υπουργός Ναυτικών) Ουίνστων Τσώρτσιλ, τόνισε τα εξής: «(Η εκστρατεία) Δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 247 χιλιάδες νεκροί. Πόνος και θλίψη. Επιβεβαιώθηκε πως ο πόλεμος είναι η χειρότερη σκέψη που έχει κάνει ο άνθρωπος, είναι το χειρότερο μέσον για να λύνει διαφορές. Επιβεβαιώθηκε, όμως, για μια ακόμα φορά ότι η συνεργασία και ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, αποτελούν τις ασφαλέστερες οδούς για την ειρήνη και την ευημερία».

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - mod.mil.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ