Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στελεχών ΕΔ-ΣΑ


Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας) και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα και Πυροσβεστικό Σώμα) προβλέπεται έξοδος χωρίς όριο ηλικίας, αλλά μόνο βάσει ετών ασφάλισης.

Απαιτούνται κατ' ελάχιστον 24,6 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στα οποία πιάνονται και τα χρόνια φοίτησης στις Στρατιωτικές Σχολές ή Σχολές ΣΑ. Σταδιακά όμως τα συντάξιμα έτη αυξάνονται για να φτάσουν στο σύνολο τα 30,6, για όσους έχουν τα 24,6 έτη έως το 2014, ενώ όσοι συμπληρώνουν τα 24,6 χρόνια από το 2015 και μετά θέλουν συνολικά 40 χρόνια για να αποχωρήσουν χωρίς όριο ηλικίας. Αν έχουν λιγότερα, τότε αποστρατεύονται στα 58, αν υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, και στα 60, αν υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

ΣΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ - ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΥΤΩΝ

Για να θεμελιώσουν δικαίωμα χρειάζονται 24,6 έτη, μαζί με τα χρόνια της Σχολής. Η στρατιωτική θητεία και τα 5 διπλά έτη σε μάχιμες υπηρεσίες-μονάδες συνυπολογίζονται κατόπιν εξαγοράς.

Με τις προϋποθέσεις αυτές:

Όσοι συμπλήρωσαν 24,6 έτη μέχρι το 2010 αποχωρούν οποτεδήποτε χωρίς όριο ηλικίας.

Όσοι συμπλήρωσαν 24,6 έτη το 2011 μπορούν να υποβάλουν αίτηση για σύνταξη μόλις συμπληρώσουν 26 έτη.

Όσοι συμπλήρωσαν 24,6 έτη το 2012 αποχωρούν με 27,6 έτη.

Όσοι συμπλήρωσαν 24,6 έτη το 2013 αποχωρούν με 29 έτη.

Όσοι συμπλήρωσαν 24,6 έτη το 2014 αποχωρούν με 30,6 έτη.

Όσοι συμπληρώνουν 24,6 έτη από 1ης/1/2015 μέχρι και 18/8/2015, καθώς και όσοι θεμελιώνουν (συμπληρώνουν τα 24,6 έτη) από 19/8/2015 και μετά που ισχύει ο νόμος 4336 (Κατρούγκαλου), αποχωρούν με 40 χρόνια συνολικής υπηρεσίας.

Το απώτατο όριο για να βγουν σε αποστρατεία είναι το 58ο έτος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το 60ό έτος για τα Σώματα Ασφαλείας. Πριν από τις ηλικίες αυτές δηλαδή δεν μπορεί να αποστρατευθούν υποχρεωτικά.

Σύνταξη τρίτεκνων στρατιωτικών - αστυνομικών κ.λπ.

Για θεμελίωση δικαιώματος, απαιτούνται:

20 έτη πραγματικής υπηρεσίας μέχρι το 2010.

21 έτη υπηρεσίας για όσους έχουν τα 20 μέχρι το 2011.

23 έτη υπηρεσίας για όσους έχουν τα 20 το 2012.

25 έτη υπηρεσίας για όσους συμπληρώνουν 20 έτη το 2013.

Από το 2014 και μετά οι προϋποθέσεις για τους τρίτεκνους γονείς στο στράτευμα ή στα Σώματα Ασφαλείας είναι ίδιες με αυτές που ισχύουν για όλους τους ασφαλισμένους, δηλαδή χρειάζονται 24,6 έτη συμπληρωμένα το 2014 για να έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα και 30,6 έτη για να υποβάλουν αίτηση και από το 2015 χρειάζονται συνολικά 40 έτη για έξοδο χωρίς όριο ηλικίας.

Επισημαίνεται ότι η μάχιμη 5ετία σε περίπτωση συνταξιοδότησης τριτέκνου γίνεται για τους άνδρες μετά τη συμπλήρωση των 24½ ετών συντάξιμης υπηρεσίας και για τις γυναίκες με τη θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης όπως ισχύει για κάθε έτος μετά το 2011 (21 έτη το έτος 2011 και 23 έτη το έτος 2012).

(Ε.Τ. 24/04/2017 – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - kkatikos@e-typos.com)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

14 σχόλια:

 1. Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΟΓΑ,Η ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΠΑΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΔΗΛ.ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΕΥΡΩ.,ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΜΙΛΑΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΑΦΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΩΝ 58 ΠΑΡ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΥΓΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΙ ΕΠΕΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ. TOTE EΦΥΓΑΝ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΟΣΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΕΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ 750 ΕΥΡΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ, και το πάω παρακάτω.Το ότι έχετε καταστρέψει το στράτευμα στοχευμένα και μεθοδικά, δεν το συζητάμε κάν.Το ότι έχετε γεμίσει τις Μονάδες με 40-45άρηδες και φεύγα χαμηλόβαθμους Υπαξκούς(ΕΠΟΠ)και Ανθστές (ΕΜΘ)που σε λίγο θα γυρίσουν το καπελάκι τους στραβά (γιατί θα τους αναγκάσετε και θα αναγκαστούν και αυτοί να το κάνουν)μην έχοντας να περιμένουν κάτι απο την Υπηρεσία αλλά κυρίως όντας μεγάλοι σε ηλικία κτλ κτλ....Πραγματικά είμαστε για λύπηση, δεν εχω λόγια.ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ????ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΣ!!!ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΦΟΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ,ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΑ 58!!!!ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ???ΕΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ,Η ΝΑ ΠΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ,ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΕΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ, ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ????ΕΩΣ ΤΑ 58???ΧΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.ΔΚΤΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΤΩΝ 42 ΠΧ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ,48+.Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ......

   Διαγραφή
 3. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΜΙΛΑΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΑΦΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΩΝ 58 ΠΑΡ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΥΓΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΙ ΕΠΕΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ.
  ΤΟ ΦΥΓΕ ΕΣΥ ΝΑ ΕΡΘΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ-ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΣΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΤΞΕΥΘΕΙ-ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 1700 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΛΥΣΗ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ήρθε η τρόικα για το «μαχαίρι» σε αφορολόγητο και συντάξεις και τις μεταρρυθμίσεις «μυστήριο» που προανήγγειλε ο Τόμσεν. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν τα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ από αφορολόγητο και συντάξεις για τη διετία 2019-2020. Συνολικά οι μειώσεις των συντάξεων εκτιμάται ότι θα αφορούν πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους. Επιπλέον, από το κόψιμο του αφορολόγητου θα χάσουν ως ένα μισθό το χρόνο οι χαμηλόμισθοι και μια σύνταξη το χρόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Οι ψεκασμένοι είναι εξαφανισμένοι. Αρχίζει το μαρτύριο της σταγόνας για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ως την Κυριακή ή το αργότερο ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδα αναμένεται τεχνική συμφωνία (staff level agreement) η οποία πιθανότατα θα οριστικοποιηθεί στις συζητήσεις του HIlton.
  Την άλλη βδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή τα πολυνομοσχέδια που προγραμματίζεται να έχουν ψηφιστεί ως τις 15 Μαΐου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΠΛΩΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΑΣ !!!!!ΤΩΡΑ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 400 ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ,100 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ,ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ ,ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΗ,ΝΕΡΟ ,ΤΡΟΦΗ ,ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 1700 ΕΥΡΩ !!!!! ΤΟΣΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ--ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΚΛΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ !!!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ !!!!!!

   Διαγραφή
 6. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟ 2019 ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟ 2020 ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟ 2020 ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πρώτη φορά ψευτοαριστερά, με ηθικό κιόλας πλεονέκτημα και τους ψεκασμένους να κρατάνε την ντουντούκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Από την συνέντευξη του πρωθυπουργού σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι, τα μέτρα (πακέτο) που αφορούν στις μειώσεις των συντάξεων από 01/01/2019 και του αφορολόγητου από 01/01/2020 ψηφίζονται κανονικά μέχρι μέσα Μαΐου μαζί με τα αντίμετρα, για τους συνταξιούχους μειώνεται η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη από το 2019 για μέχρι 800 ευρώ σύνταξη (προφανώς μικτά) συμμετοχή μηδέν και από 800 έως 1.200 ευρώ σύνταξη (προφανώς μικτά) μείωση φαρμακευτικής δαπάνης κατά 50 %, οι υπόλοιποι συνταξιούχοι πληρώνουν την ίδια συμμετοχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άπαξ και τα ψηφίσεις Πινόκιο και Ψεκασμένε ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, τα άλλα είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

   Διαγραφή
 9. Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται οι προσωπική διαφορά θα κοπεί μέχρι 22 % προφανώς τα μικτά, έτσι εάν ένας συνταξιούχος σήμερα λαμβάνει σύνταξη μικτή 1.700 ευρώ και με τον νέο τρόπο υπολογισμού θα είναι η μικτή σύνταξη 1.180 ευρώ τότε η διαφορά είναι 520 ευρώ, το 22 % είναι 114,40 ευρώ μικτά, καθαρά περίπου τα μισά 57,20 ευρώ θα μειωθεί η καθαρή σύνταξή του από 01/01/2019, (η μικτή του σύνταξη θα πάει 1.585,6 ευρώ άρα δεν έχει ουδεμία μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Οι συνεχείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις (αντίμετρα-κόκκινες γραμμές) και τα ψέματα συνιστούν εξαπάτηση των στελεχών του στρατεύματος. Αν αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα των προσπαθειών της ηγεσίας τότε δικαιολογημένα οι στρατιωτικοί να είναι εξοργισμένοι, όντας εξαπατημένοι. Οφείλει να γνωρίζει ο κος Υπουργός, ότι εκτός «στρατιωτών» ηγείται και εργαζομένων οικογενειαρχών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό διωγμό, όντες ηθικά και υλικά ακρωτηριασμένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ