Τουρκικό παραλήρημα για δύο Ελληνικά νησιά


«Ενόχλησε» η επίσκεψη Καμμένου σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.
Στο Φαρμακονήσι έχει τοποθετηθεί ισχυρή στρατιωτική δύναμη, που επικυρώνει την ελληνική κυριαρχία, αλλά και διαθέτει την ετοιμότητα να απαντήσει άμεσα σε πιθανή τουρκική εχθρική ενέργεια.

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η επίσκεψη, ανήμερα του Πάσχα, του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, στα­ ακριτικά νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ εξαπέ­λυσε φραστική επιτέθηκε κατά του Έλληνα ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, επειδή επισκέφτηκε δύο νησιά του Αιγαίου, που, όπως υποστηρίζει, δεν έχει διευκρινιστεί το κυριαρχικό τους καθεστώς. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έθεσε ευθέως θέμα εθνικής κυριαρχίας για το Αγαθονήσι, ενώ ήταν κατηγορηματικός σχετικά με το Φαρμακονήσι, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τουρκική νησίδα. Η επίσκεψη του Π. Καμμενου έγινε πρωτοσέλι­δο στον τούρκικο Τύπο και κυρίως στον κεμαλικό (εφη­μερίδα «Sozcu»), καθώς και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

Το Αγαθόνήσι είναι ελληνικό νησί με μόνιμο πληθυ­σμό σχεδόν 300 κατοίκων, με σχολεία, με υποδομές, με στρατιωτική και αστυνομική δύναμη, με κάθε κυριαρχικό δικαίωμα και, προφανώς, κάθε Έλληνας πολίτης και κυβερνητικός αξιωματούχος έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να το επισκέπτονται, οπότε θελήσουν, χωρίς να ζητούν την άδεια της Τουρκίας. Το Φαρμακονήσι είναι ένα μικρό ελληνικό νησί του νότιου Αιγαίου στα Δωδε­κάνησα. Η απόσταση από τα παράλια της Μικρός Ασίας είναι 5,5 ν.μ. και βόρεια του, στα 0,5 ν.μ., βρίσκεται το Αγαθονήσι. Είναι άνυδρο και βραχώδες. Οι τελευταίοι κάτοικοι έφυγαν το 1974.

Στο Φαρμακονήσι έχει τοποθετηθεί ισχυρή στρατιωτική δύναμη, που επικυρώνει την ελληνική κυριαρχία, αλλά και διαθέτει την ετοιμότητα να απαντήσει άμεσα σε πιθανή τουρκική εχθρική ενέργεια. Στην περιοχή του Φαρμακονησίου δημιουργούνται συχνά διάφορα επει­σόδια, με υπαιτιότητα της τουρκικής πλευράς, με υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών, καθώς και με διακίνηση μεταναστών και ναυτικές προκλήσεις.

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ