Αρχική » , , , , , » Συντάξεις: Τι θα γίνει με τις «ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ». Σημαντικές απώλειες και στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ

Συντάξεις: Τι θα γίνει με τις «ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ». Σημαντικές απώλειες και στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ


Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να τεθεί μια οροφή στις περικοπές, που αντιστοιχεί στο 20% με 25% της κύριας σύνταξης. Στις επικουρικές δεν έχει οριστεί ακόμη ταβάνι περικοπής, καθώς επιδιώκεται να σωθούν στο σύνολό τους. Οι μειώ­σεις υπολογίζεται ότι ξεκινούν από 1 ευρώ και αγγίζουν σε ακραίες περιπτώσεις τα 360 ευρώ. Σχεδόν το σύνολο της προσωπικής διαφοράς εκτιμάται ότι θα χάσουν περίπου 270.000 συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ, καθώς θα κοπούν τουλάχιστον 220 ευρώ. Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν σε προσωπικές διαφορές ακόμη και πάνω από 400 ευρώ.

Με το πλαφόν στις περικοπές, εφόσον γίνει α­ποδεκτό από τους εκπροσώπους των δανειστών, α­ναμένεται να σωθούν έως και 100 ευρώ. Χαμένοι θα είναι σίγουρα και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, καθώς οι προσωπικές τους διαφορές κυμαίνονται από 153 έως και 240 ευρώ, ήτοι 15% με 20% της συ­νολικής σύνταξης. Κατά συνέπεια, θα δουν το σύνολο της προσωπικής τους διαφοράς να κόβε­ται. Σημαντικές προσωπικές διαφορές και άρα α­πώλειες πρέπει να περιμένουν και τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ με 35ετια, οι γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί με 35ετία. Χαμένοι είναι επίσης συνταξιούχοι του Τα­μείου Νομικών και του ΤΣΑΥ, του πρώην ΤΑΕ - ΟΑΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ.

Χωρίς απώλειες εκτιμάται ότι θα είναι ένα πο­λύ μεγάλο κομμάτι των συνταξιούχων του ΙΚΑ, καθώς οι χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι η πλειονό­τητα έχουν μηδενικές ή ελάχιστες προσωπικές διαφορές. Πρόκειται κυρίως για συνταξιούχους του ΙΚΑ με 20 έως 30 έτη και μέσες ασφαλιστικές κατη­γορίες. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν της συμφωνίας που επετεύχθη στη Μάλτα, δεν έχει γίνει αποδεκτό αίτημα για προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων. Συνεπώς, αν δεν αλ­λάξει κάτι δραστικά, θα κοπούν και τα κατώτατα όρια συντάξεων, καθώς εκτιμάται ότι έχουν προ­σωπικές διαφορές κοντά στα 40 ευρώ.

Εάν, μάλιστα, δεν βγει ο λογαριασμός αναμένεται να κοπούν και κάποιες επικουρικές συντάξεις. Στην πρώτη γραμμή των περικοπών, βρίσκονται περίπου 60.000 συνταξιούχοι που γλίτωσαν τις περικοπές το καλοκαίρι του 2016, γιατί εισπράττουν κάτω από 1.300 ευρώ μεικτά (1.172 ευρώ καθαρά), άθροισμα κύριας κι επικουρικής.

(ΜΕΤΟΧΟΣ-21/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

5 σχόλια:

 1. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ''ΚΑΚΩΝ ΜΑΝΤΑΤΩΝ..SO SAD .....ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η' ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;; ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι νέες μειώσεις στις συντάξεις που θα αρχίσουν το πιθανότερο από 1/1/2019, έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους «θεσμούς» και εκείνο που απομένει να δούμε είναι ποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα «σηκώσουν» το μεγάλο βάρος, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ένα ποσό κοντά στα 2 δις ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα μέτρα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται να ψηφιστούν μέχρι τις 15 Μαΐου, οι ψεκασμένοι που είναι ; γιατί κρύβονται κάτω από το χαλί ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όχι ένα αλλά δύο μνημόνια (ένα με την ΕΕ και ένα με το ΔΝΤ) !!! θα πρέπει να κλείσει το οικονομικό επιτελείο μέσα στις συναντήσεις που θα ξεκινήσουν από αύριο στην Αθήνα με στόχο να εξασφαλίσει την τεχνική συμφωνία σε επίπεδο θεσμών πριν το Eurogroup της 22ης Μαΐου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. απο ποτε η ληστεια των συντάξεων λεγεται μεταρρυθμιση, ψεκασμένοι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ