Τα ΟΥΚ χάνουν το νησί τους


Ο Καμμένος παραχωρεί τις Φλέβες σε πολυεθνικό τουριστικό οργανισμό αντί 100.000.000€. Χωρίς χώρο εκπαίδευσης μένουν πλέον οι φημισμένοι βατραχάνθρωποι.

ΟΙ ΦΛΕΒΕΣ, το νησί απέναντι σχεδόν από τη Βουλιαγμένη, είναι δρομολογημένο-και έχει, μάλιστα, εξαγγελθεί από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο- να παραχωρηθεί για αξιοποίηση σε έναν πολυε­θνικό τουριστικό οργανισμό, έναντι αναμενόμενου τιμήματος περίπου 100.000.000 ευρώ. Το γεγονός αυτό είναι γνωστό και θεωρητικώς κανείς δεν θα μπορούσε να έχει αντίρρηση, αφού η έκταση δεν πωλείται, αλλά παραχωρείται για συγκεκριμέ­νο χρονικό διάστημα, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμει και το Πολεμικό Ναυτικό θα λάβουν μέρος του προσδοκώμενου τιμήματος.

Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, έγκειται στο ότι εδώ και δεκαετίες το «Ναυτικό Οχυρό Φλεβών», όπως είναι η επίσημη ονομασία, αποτελεί τον πιο σημαντικό, ίσως, χώρο εκπαιδεύσεως των φημισμένων «βατραχιών» του Π.Ν., δηλαδή των υποβρύχιων καταστροφέων της ΔΥΚ, του Αρχηγείου Στόλου.

Εκεί πραγματοποιείται η εκπαίδευση στις καταδύσεις μεγάλου βάθους, ανορθόδοξου πολέμου και εκρηκτικών, ενώ σε αυτή τη νησίδα γίνο­νται και ασκήσεις τόσο των βατραχανθρώπων όσο και αυτών μαζί με άλλους συναδέλφους τους επίλεκτων μονάδων του Στρατού Ξηράς και του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΝ και του Αρχηγείου Στόλου, αφού οι δύο στους τρεις ναυάρχους, οι οποίοι ηγούνται των προαναφερθέντων Γενικών Επιτελείων και του Αρχηγείου, προέρχονται από τους βατραχανθρώπους του Π.Ν. -ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (Α/ΓΕΕΘΑ) και ο αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος (ΑΣ), οι οποίοι στο παρελθόν έχουν υπηρετήσει για χρόνια στη ΔΥΚ και έχουν διατελέσει και διοικητές της, ενώ και ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικό­λαος Τσούνης γνωρίζει άριστα το θέμα.

«Το πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ είναι σοβαρό και κερδισμένη θα είναι και η χώρα και το Π.Ν. Επ’ αυτού, δεν γεννάται θέμα. Από την άλ­λη, πρέπει να βρεθεί λύση και με το ζήτημα της εκπαιδεύσεως της ΔΥΚ. Είχαμε παλαιότερα ως εναλλακτικό μέρος εκπαιδεύσεως τη Γυάρο, την οποία προ ετών την πήρε το υπουργείο Πολιτισμού και την ανακήρυξε “χώρο πολιτιστικής και εθνικής κληρο­νομιάς” και έγινε Μουσείο Αντιστάσεως.

Πάμε Γυάρο;

»Εμείς υποχρεωθήκαμε να φύγουμε από εκεί. Αν φύγουμε και από τις Φλέβες, τότε θα προκληθούν σοβαρότατα προβλήματα εκπαίδευσης, καθώς δεν θα υπάρχει τέτοιος χώρος σε σχετικά μικρή από­σταση από τη ΔΥΚ. Σκεφτόμαστε να αποταθούμε στην πολιτεία και να ζητήσουμε να επανέλθει στο Π.Ν. και στη ΔΥΚ τουλάχιστον ένα έρημο τμήμα της Γυάρου, μακριά από εκεί όπου είναι οι εγκαταστάσεις» μας είπε πρόσφατα κορυφαία ναυτική πηγή, με την οποία συζητούσαμε το όλο θέμα.

Ας σημειωθεί ότι το «Ν.Ο. Φλεβών» αποτελεί από τα μέσα της δεκαετίας του ΄20 ναυτική εγκατάστα­ση και στη δεκαετία του ’30 είχαν τοποθετηθεί εκεί ναυτικά πυροβόλα για την προστασία του λιμανιού του Πειραιά και του Ναυστάθμου Σαλαμίνος. Μεταπολεμικώς, από τότε που συγκροτήθηκε η μονά­δα των βατραχανθρώπων του Π.Ν., αποτελούσε την πιο σημαντική περιοχή εκπαίδευσής τους.

Από τον ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ 
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-09/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


1 σχόλια:

  1. Σοβαρά τώρα με τόσες βραχονησίδες και νησιά υπάρχει πρόβλημα;;;;;
    Και αυτό είναι το πρόβλημα με αυτά που γίνονται τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια;;;
    ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΟΡΕ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ