Αρχική » , , » Τρία φρέσκα πρόσωπα από τις ΕΔ στην παρουσίαση της εκπομπής «Με αρετή και τόλμη»

Τρία φρέσκα πρόσωπα από τις ΕΔ στην παρουσίαση της εκπομπής «Με αρετή και τόλμη»


Ειδική αποστολή στον τηλεοπτικό «αέρα»

Από τις στρατιωτικές ασκήσεις, στο τηλεοπτικό πλατό! Τρία νέα, δυνα­μικά πρόσωπα, ο ανθυπασπιστής του Στρατού Ξηράς Συμεών Λαδόπουλος, η αρχισμηνίας Σοφία Κορμά και η αρχικελευστής Ιλιάνα Μπουραντά ανέλαβαν την «ειδική αποστολή» της παρουσίασης των θεμάτων της εκπο­μπής της ΕΡΤ1 «Με αρετή και τόλ­μη», που προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 11:30.

Παρά τις λίγες ώρες «πτήσης» στον τη­λεοπτικό «αέρα», οι τρεις τους έχουν καταφέρει, με άνεση και αμεσότητα, να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των τη­λεθεατών. Στο πλευρό τους βρίσκεται η κεντρική παρουσιάστρια και έμπειρη δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη, που καταθέτει την πολύτιμη εμπειρία της στο πολιτικό και το στρατιωτικό ρεπορ­τάζ. Φύλακας-άγγελός τους είναι, φυ­σικά, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Τά­σος Μπιρσίμ.

Νέα, δυναμική και γεμάτη πάθος, η Σοφία Κορμά κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με τις εμφανίσεις της στην εκπο­μπή όσο και με την αγάπη της για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αρίστευσε στην ΑΣΟΕΕ, αλλά αποφάσισε χωρίς κανέναν δισταγμό να ακολουθήσει το όνει­ρό της και να καταταχθεί στην Πολεμι­κή Αεροπορία. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συμπαρουσιαστές της Συμεών Λαδόπουλος και Ιλιάνα Μπουραντά, οι οποίοι δηλώνουν περήφανοι για την απόφαση τους να ενταχθούν στις τά­ξεις του Ελληνικού Στρατού. Η εκπομπή «Με αρετή και τόλμη», η μακροβιότερη εκπομπή της ελληνικής τηλε­όρασης, επέστρεψε ανανεωμένη πριν από λίγες εβδομάδες με ειδικές ενότητες και πρωτότυπα ρεπορτάζ, που προ­βάλλουν με εντυπωσιακές εικόνες τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στρατιωτικά θέματα

Η θεματολογία δεν εξαντλείται στην παρουσίαση αμιγώς στρατιωτικών θε­μάτων και δραστηριοτήτων, αφού, εκτός από ασκήσεις ετοιμότητας, θεα­ματικά άλματα με αλεξίπτωτα και ρε­πορτάζ από μεθοριακά φυλάκια, πε­ριλαμβάνει και ενότητες που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές του τηλεοπτικού κοινού.

Άλλωστε, στόχος των συντελεστών είναι να δώσουν έμφαση στην κοινωνι­κή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμε­ων και τη συνδρομή τους στον Έλληνα πολίτη. Ένα από τα πιο συγκινητικά ρεπορτάζ ήταν εκείνο που περιέγραφε την πρωτοβάθμια φροντίδα την οποία προσφέρουν στρατιωτικοί γιατροί σε απλούς πολίτες που ζουν απομονωμένοι στη Σαμοθράκη.

Άλλα θέματα που τράβηξαν το εν­διαφέρον του κοινού ήταν οι εντυπωσιακές ασκήσεις μαχητικών αεροσκα­φών στην Ανδραβίδα, η ξενάγηση στα άδυτα του υποβρυχίου «Παπανικολής», η παρουσίαση της μονάδας αμφί­βιων καταδρομών και της πρώτης γυ­ναίκας εκπαιδεύτριας στη σχολή αλεξι­πτωτιστών, οι ασκήσεις ανακατάληψης κατοικημένων περιοχών από εθνοφύ­λακες και η δράση του τάγματος εκκαθαρίσεως ναρκοπεδίων που πριν από λίγες μέρες αφόπλισε τη βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό.

Επίσης, η εκπομπή καλύπτει θέμα­τα διεθνούς αμυντικής πολιτικής και διπλωματίας με συνεντεύξεις και ρεπορ­τάζ από το εξωτερικό.

Στην αυριανή εκπομπή δίνει συνέ­ντευξη ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ ένας στρα­τιωτικός ιερέας, μετά τη θεία λειτουρ­γία, φορά στολή αλεξιπτωτιστή και πραγματοποιεί πτήση με αλεξίπτωτο.

(ESPRESSO-08/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ