Αρχική » , , , , , » Πύραυλοι S-500: Το νέο αήττητο ρωσικό υπερόπλο

Πύραυλοι S-500: Το νέο αήττητο ρωσικό υπερόπλο


ΣΤΟΧΟΥΣ ακόμη και στο ανώτε­ρο τμήμα της ατμόσφαιρας, 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφά­νεια της Γης, θα μπορεί να εντο­πίσει και να πλήξει το νέο υπε­ρόπλο της Μόσχας -το πυραυ­λικό σύστημα της Ρωσίας S-500, αφού το βεληνεκές του φτάνει τα 600 χιλιόμετρα!

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα του ξεφεύγουν στόχοι που κι­νούνται σε χαμηλότερα ύψη -ελικόπτερα και αεροπλάνα, αλ­λά και πύραυλοι Κρουζ.

Το νέο σύστημα, μετεξέλιξη του επίσης πανίσχυρου S-400 και του αντίστοιχου αμερικανι­κού συστήματος PAC-3, έχει τη δυνατότητα να αναχαιτίζει ακό­μη και 10 βαλλιστικούς και υπε­ρηχητικούς πυραύλους ταυτό­χρονα, αν αυτοί κινούνται με ταχύτητα έως 7 χλμ./δευτερόλεπτο! Κανένα άλλο από τα συ­στήματα εδάφους - αέρος που έχουν φτιαχτεί έως σήμερα δεν φτάνει το βεληνεκές του S-500. Τα παραπάνω αποκάλυψε ο αρ­χιμηχανικός της αμυντικής βι­ομηχανίας Almaz-Antey, κατασκευάστριας του συστήματος, Πάβελ Σοζίνοφ.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι η Ρωσία δημιούργησε το πρώ­το πολυεπίπεδο σύστημα αερά­μυνας που θα προστατεύσει με αξιοπιστία τη χώρα από μαζικά πυραυλικά χτυπήματα, μετέδω­σε το ειδησεογραφικό πρακτο­ρείο Zvezda.

Το νέο ρωσικό υπερόπλο βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκι­μών. Οι τελικές δοκιμές του συ­στήματος θα γίνουν στο Καζακ­στάν. Ωστόσο, δεν θα είναι δι­αθέσιμο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πριν από τις αρχές του 2018, δήλωσε ο Ρώσος αναπλη­ρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ