Αρχική » , , , , , » Πύραυλοι S-500: Το νέο αήττητο ρωσικό υπερόπλο

Πύραυλοι S-500: Το νέο αήττητο ρωσικό υπερόπλο


ΣΤΟΧΟΥΣ ακόμη και στο ανώτε­ρο τμήμα της ατμόσφαιρας, 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφά­νεια της Γης, θα μπορεί να εντο­πίσει και να πλήξει το νέο υπε­ρόπλο της Μόσχας -το πυραυ­λικό σύστημα της Ρωσίας S-500, αφού το βεληνεκές του φτάνει τα 600 χιλιόμετρα!

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα του ξεφεύγουν στόχοι που κι­νούνται σε χαμηλότερα ύψη -ελικόπτερα και αεροπλάνα, αλ­λά και πύραυλοι Κρουζ.

Το νέο σύστημα, μετεξέλιξη του επίσης πανίσχυρου S-400 και του αντίστοιχου αμερικανι­κού συστήματος PAC-3, έχει τη δυνατότητα να αναχαιτίζει ακό­μη και 10 βαλλιστικούς και υπε­ρηχητικούς πυραύλους ταυτό­χρονα, αν αυτοί κινούνται με ταχύτητα έως 7 χλμ./δευτερόλεπτο! Κανένα άλλο από τα συ­στήματα εδάφους - αέρος που έχουν φτιαχτεί έως σήμερα δεν φτάνει το βεληνεκές του S-500. Τα παραπάνω αποκάλυψε ο αρ­χιμηχανικός της αμυντικής βι­ομηχανίας Almaz-Antey, κατασκευάστριας του συστήματος, Πάβελ Σοζίνοφ.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι η Ρωσία δημιούργησε το πρώ­το πολυεπίπεδο σύστημα αερά­μυνας που θα προστατεύσει με αξιοπιστία τη χώρα από μαζικά πυραυλικά χτυπήματα, μετέδω­σε το ειδησεογραφικό πρακτο­ρείο Zvezda.

Το νέο ρωσικό υπερόπλο βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκι­μών. Οι τελικές δοκιμές του συ­στήματος θα γίνουν στο Καζακ­στάν. Ωστόσο, δεν θα είναι δι­αθέσιμο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πριν από τις αρχές του 2018, δήλωσε ο Ρώσος αναπλη­ρωτής υπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ