Αρχική » , , , , , , » Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής: Αρχηγός... εξπρές (ΦΩΤΟ)

Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής: Αρχηγός... εξπρές (ΦΩΤΟ)


Επισκέφτηκε επτά μονάδες και σχηματισμούς του ΣΞ σε... τρεις μέρες!

Πιστός στην τακτική που έχει εφαρμόσει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα σημερινά του καθήκοντα, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, συνέχισε και την εβδομάδα αυτή συνεχείς επισκέψεις σε μονάδες και σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς, όπου ενημερώθηκε από τις διοικήσεις τους για το έργο τους, μίλησε με το προσωπικό, παρακολούθησε φάσεις της εκπαιδεύσεώς του, ενώ έδωσε και τις κατευθυντήριες οδηγίες του, συμφώνως με τη φιλοσοφία διοικήσεως που έχει, και η οποία – όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους ηγήτορες – κρίνεται εκ του αποτελέσματος και στο τέλος της θητείας τους.

Στο εύλογο ερώτημα που μπορεί να διατυπώσει κάποιος ο οποίος δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις «καλά, πότε δουλεύει στο γραφείο του ο Αρχηγός» η απάντηση είναι…«απλή». Τα απογεύματα, ως αργά το βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των επισκέψεων του Αντιστρατήγου Στεφανή τη βδομάδα που (ακόμα) διανύουμε, και το οποίο ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από το ΓΕΣ, έχει ως ακολούθως:

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Την 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ) στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές της.

Το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού (ΚΒΙΕΣ) στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε επίδειξη από στρατιωτικούς σκύλους. Το ΚΒΙΕΣ στελεχώνεται από στελέχη ιατρούς, κτηνιάτρους, χημικούς κλπ και ασχολείται με θέματα που αφορούν χημικές και εξαρτησιογόνες ουσίες, καθώς και εκρηκτικά, επιβλέποντας και την εκπαίδευση των αντίστοιχων στρατιωτικών σκύλων που τις ανιχνεύουν και τους εκπαιδευτές τους.

Την έδρα του 472ου Τάγματος Επιτηρήσεως - Πληροφορικής (472 ΤΕΠΠ) στο Χαϊδάρι, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές του. Το Τάγμα αυτό είναι το ένα από τα δύο υπάρχοντα, που είναι υπεύθυνο για τη ζώνη ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, καθώς υπάρχει και ένα δεύτερο παρόμοιο τάγμα υπεύθυνο για τη Θράκη και το Δ’ΣΣ. Να σημειωθεί επιπροσθέτως ότι τα δύο αυτά τάγματα, που ανήκουν στο Όπλο των Διαβιβάσεων, μεταξύ των άλλων καθηκόντων και αποστολών τους, είναι υπεύθυνα για τη συντήρηση και επιχειρησιακή λειτουργία των Μη Επανδρωμένων Αεροπορικών Οχημάτων (UAV) τύπου “Sperwer” γαλλικής κατασκευής.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Την Ιη Μεραρχία Πεζικού ( Ι ΜΠ «Σμύρνη») στη Βέροια, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Σχηματισμού, ενώ επισκέφθηκε και τον στρατιωτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Βέροιας για τα παιδιά των στελεχών της Μεραρχίας. Ως γνωστόν, η Ιη ΜΠ, είναι η Μεραρχία εκείνη στην οποία υπάγονται διοικητικώς (έχει «υπό διοίκηση») όλες οι Ειδικές Δυνάμεις και την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ). Αξίζει να σημειωθεί ότι νέος διοικητής της, μετά τις πρόσφατες κρίσεις και προαγωγές/αποστρατείες και τοποθετήσεις στελεχών, είναι ο Καταδρομέας Ταξίαρχος Γεώργιος Βύνιος, ο οποίος προέρχεται τυπικώς εκ του Όπλου των Διαβιβάσεων, κάτι εξαιρετικώς σπάνιο.

Την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (71 Α/Μ ΤΑΞ «Πόντος») στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές της. Ο Σχηματισμός αυτός, είναι ένας εκ των επιλέκτων του ΣΞ, με αντικείμενο την άμεση μεταφορά και επέμβασή του οπουδήποτε απαιτηθεί με τη χρήση των πτητικών μέσων της Αεροπορίας Στρατού (ή της ΠΑ). Μάλιστα δε νέος διοικητής του είναι ένας εξαιρετικός αξιωματικών των Καταδρομών, ο Ταξίαρχος Πάρις Καπραβέλλος, γιός του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού ε.α.Ευστ.Καπραβέλλου.

Την 1η Ταξιαρχία Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών (1 ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ «Ελ Αλαμέϊν») στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές της και παρακολούθησε την εκτέλεση Βολών Μάχης Ταχείας Αντιδράσεως, από οπλίτες θητείας και στελέχη. Επίσης νέος Διοικητής του Σχηματισμού είναι ο Καταδρομέας Ταξίαρχος Παπαδημητρίου, εξαιρετικός αξιωματικός και αυτός.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Την 180η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων (180 ΜΚ/Β “I-ΗΑWK”) στην Αττική, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές της.

Τέλος, όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό του ΓΕΣ «Ο Αρχηγός, επικοινώνησε με το σύνολο του προσωπικού και διαπίστωσε το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, τις υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει, το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά που το διακατέχει».

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - army.gr)

6 σχόλια:

 1. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΠΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αρχηγος βιτρινα θα ελεγε η αλλη ματια. Τα προβληματα δεν λυνονται με χαμογελα, χειραψιες και πολιτικη stratcom. Ακομα δεν ειδαμε τον απολογισμο εργου. Τρεις μηνες ειναι ικανος χρονος αποτελεσματων στη συντηρηση και την επιχειρησιακη διαθεσιμοτητα. Με λογια χτιζεις ανωγεια και κατωγεια. Καλυτερα στο γραφειο να λυνει προβληματα παρα αποφυγη επιλυσης με "φιεστες" επισκεψεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τζαμπα διαφημηση βρε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τίποτα ουσιαστικό θα κάνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι επισκέψεις μάλλον γίνονται για να δεί αν εκτελέστηκε η διαταγή να κρεμαστούν σε όλες τις Μονάδες τα κάδρα με το όραμα του Αρχηγού. Εφέ,μπουφέ και από στρατό μηδέν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΦΑΙΟΠΡΑΣΙΝΗΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ