Αρχική » , , , , , , » Έφτασε στην Πάχη Μεγάρων το πρώτο ΝΗ-90 Ειδικών Επιχειρήσεων

Έφτασε στην Πάχη Μεγάρων το πρώτο ΝΗ-90 Ειδικών Επιχειρήσεων


Αυτό ήταν το 12ο ελικόπτερο που έφτασε στη βάση - Την παραμονή της συντριβής του Χιούι

Στις 18 Απριλίου, έφτασε στην βάση της Αεροπορίας Στρατού της Πάχης Μεγάρων το πρώτο ελικόπτερο ΝΗ-90 «Ειδικών Επιχειρήσεων» της Αεροπορίας Στρατού, που είναι και το 12ο συνολικώς του τύπου της Αεροπορίας Στρατού. Συμπτωματικώς δηλ. προσγειώθηκε στη βάση την παραμονή της πτώσεως του μοιραίου ελικοπτέρου UH-1H Huey («ΕΣ-625»). Η είδηση δημοσιεύτηκε στη γνωστή ιστοσελίδα www.defencenews.gr και ασφαλώς έχει τη δική της – καθαρώς σημειολογική – σημασία.

Το νέο, 12ο ελικόπτερο ΝΗ-90 φέρει πλευρικό αριθμό ατράκτου «ΕΣ-891» και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία της διεξαγωγής των δοκιμών αποδοχής, ώστε σε περίπου ένα μήνα να ενταχθεί επισήμως στη δύναμη του 2ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (2ο ΤΕΑΣ), όπως και όλα τα υπόλοιπα.

Τα επόμενα δύο ΝΗ-90 αναμένεται να καταφθάσουν εντός του 2017, με το 13ο στη σειρά εντός του Ιουνίου του τρέχοντος έτους και το 14ο τον Οκτώβριο της χρονιάς αυτής.

Ως τα τέλη του 2017, η Αεροπορία Στρατού θα έχει παραλάβει συνολικώς τρία ΝΗ-90 βάση της ισχύουσας τροποποιημένης συμβάσεως (Νο.5). Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη τροποποίησή της (Νο.6), που θα ρυθμίζει τις παραδόσεις και τις πληρωμές των εναπομεινάντων έξι ελικοπτέρων από την αρχική παραγγελία των 20.

Θυμίζουμε ότι η πολύπαθη αυτή σύμβαση αφορά την απόκτηση συνολικώς 20 ελικοπτέρων ΝΗ-90, από τα οποία τα 16 της μεταφορικής εκδόσεως, και 4 της εκδόσεως ειδικών επιχειρήσεων (SPEOPS), καθώς και τέσσερις «συλλογές» για τη μεταφορά τραυματιών (MEDEVAC), που μπορούσαν να «φορεθούν» στα προηγούμενα, συνολικού κόστους 657.523.069 ευρώ.

Συμφώνως με την αρχική πολύπαθη σύμβαση, που υπογράφτηκε επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου ως ΥΕΘΑ και είναι μία για τις οποίες τώρα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, οι παραδόσεις ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν το 2006 (7 ΝΗ-90), το 2007 (5 ΝΗ-90), το 2008 (6 ΝΗ-90) και το πρώτο εξάμηνο του 2009 τα τελευταία 2, για να φτάσουμε τελικώς στο 2017 και να έχουν παραληφθεί μόνο 12 από τα 20!

Πάλι καλά!

(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ