Αρχική » , , , , , , , , , » Μιλούν για κατάληψη νησιών από τον Καμμένο οι Τούρκοι

Μιλούν για κατάληψη νησιών από τον Καμμένο οι Τούρκοι


Οι Τούρκοι δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν τετελεσμένα στο Αιγαίο, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας την Κυριακή του Πάσχα στο Αγαθονήσι.

Ακόμη και ο πασχαλινός οβελίας σε ακριτικά νησιά αποτε­λεί αφορμή για προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα, που αδιαφορεί αν όσα λένε και δηλώνουν υπουργοί της αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια της γραφικότητας. Οι «εξετά­σεις» που δίνει το καθεστώς Ερντογάν στον επί της ουσίας πια κυβερνητικό εταίρο και «Γκρίζο Λύκο» Μπαχτσελί είναι πολύ πιο σημαντικές. Κάπως έτσι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου, με αφορμή το γεγονός ότι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμέ­νος και ο Α/ΓΕΣ επισκέφθηκαν την ημέρα του Πάσχα το Αγαθο­νήσι για να ευχηθούν στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρε­τεί στο νησί. Ο Καμμένος και ο Α/ΓΕΣ πήγαν στο Αγαθονήσι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, παρέμειναν για λίγο εκεί και το θέμα δεν αποτελεί... είδηση.

Ο Ισίκ έφθασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Καμμένο για «σόου», στο οποίο -όπως είπε- «δεν θα γίνουμε μέρος του». Κατέληξε δηλώνοντας ότι «η Τουρκία δεν θα δεχτεί τετελεσμένα γεγονότα».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απλά επαναλαμβάνει το γνωστό «παραμύθι» περί κατάληψης νησιών του Αιγαίου που δήθεν ανή­κουν στην Τουρκία κι έχουν... καταληφθεί παρανόμως από την Ελλάδα. Το «παραμύθι» αυτό έχει διάφορες εκδοχές, που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ελληνικών νησιών που διεκδικού­νται από τουρκικούς εθνικιστικούς κύκλους. Κάποιοι κάνουν λόγο για 16 νησιά κι άλλοι ανεβάζουν τον αριθμό τους σε πολ­λά περισσότερα. Παρά τη γραφικότητα των δηλώσεων Ισίκ, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την κινητικότητα της Άγκυρας, αλλά και τις προθέσεις της στο καυτό θέμα του προσφυγικού. Η κινητικό­τητα έχει να κάνει με την εμφανή προσπάθεια του Ερντογάν να «χτίσει» ξανά γέφυρες με τις ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον ομόλογο του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, στη διάρκεια επίσκε­ψης στα μέσα Μαΐου. Η πρόσκληση έγινε από τον Τραμπ, είπε ο Καλίν, που πρόσθεσε πως οι δυο άνδρες θα συζητήσουν για τη Συρία, το Ιράκ και την ενδεχόμενη έκδοση του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικο­πήματος τον Ιούλιο του 2016.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το προσφυγικό, η Άγκυρα υπενθυμί­ζει ότι περιμένει από την Ε.Ε. κάποια δισ.! Ο Ιμπ. Καλίν υποστή­ριξε πως η Τουρκία έχει λάβει μόνο 790 εκατομμύρια ευρώ από το πακέτο των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ που της υποσχέ­θηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει μιας συμφωνίας για τον περι­ορισμό των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στην Ε.Ε.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας δήλωσε πως οι σχέ­σεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες, που έχουν εντα­θεί έπειτα από αντιπαραθέσεις στη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, θα μπουν πάλι σε τροχιά αν η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόσει τους όρους της μεταναστευ­τικής συμφωνίας.


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒ0ΥΝ0Π0ΥΛ0Υ
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-25/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ