Αρχική » , , , , , , » F-16 block 30 σε ρόλο Aggressors για το ΚΕAT;

F-16 block 30 σε ρόλο Aggressors για το ΚΕAT;


Τη μόνιμη μεταστάθμευση αριθμού αεροσκαφών F-16 block 30 της 330 Μοίρας από την 111ΠΜ στην 117ΠΜ, για να προσφέρουν έργο στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και στο Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ), στο πρότυ­πο των Αμερικανών Μοιρών Προσομοίωσης Εχθρού (Ag­gressors), εξετάζει το ΓΕΑ.

Η 330Μ διαθέτει συνολικά 32 αεροσκάφη, τα οποία έχουν προέλθει από τη συγχώνευση της 346Μ στη 330Μ. Πρόκειται επομένως για μια υπερπλήρη Μοίρα, αφού ο συ­νήθης αριθμός των Μοιρών κυμαίνεται στα 18 με 20 αερο­σκάφη. Έτσι, ένας αριθμός 10 αεροσκαφών θα μπορούσε να διατεθεί για το έργο του ΚΕΑΤ σε μια σειρά ρόλων, όπως η προσομοίωση του εχθρού σε ασκήσεις τύπου «Ηνίοχος» και η εκπαίδευση χειριστών στα Σχολεία του ΣΟΤ, χωρίς να εί­ναι αναγκασμένες οι Μοίρες να δίνουν τα πολύτιμα αερο­σκάφη τους μαζί με τους πιλότους για όσο καιρό διαρκούν τα σχολεία ή οι ασκήσεις. Η δημιουργία, παράλληλα, μιας μικρής ομάδας εκπαιδευτών του KΕAΤ είναι και αυτή μέσα στα σχεδία, με στόχο αυτοί να αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των πιλότων των διάφορων Μοιρών.

Εάν μάλιστα οι Μοίρες 338 και 339 αποχωρήσουν από την 117 ΠΜ, όπως σχεδιάζεται, τότε η Ανδραβίδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε Κέντρο Επιχειρησιακής Αεροπορικής Εκπαίδευσης και Ασκήσεων υψηλότατων προδιαγραφών.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ