Αρχική » , , , , , » Θα κοπούν ή όχι οι συντάξεις για τις χήρες Στρατιωτικών; (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Θα κοπούν ή όχι οι συντάξεις για τις χήρες Στρατιωτικών; (ΕΓΓΡΑΦΟ)


ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ.
Ζητάει να διευκρινιστεί εάν ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου για τις συζύγους όσων έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Θέμα ασφαλιστικού για τις χή­ρες στρατιωτικών ανακινεί το υπουργείο Άμυνας, μια ημέρα μετά το δυστύχημα με το στρατιω­τικό ελικόπτερο στην Ελασσόνα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων αξιωματικών και τον τραυματισμό μιας αρχιλοχία. Εκτιμάται ότι αιτία της τραγωδίας ήταν η χαμηλή πτήση που εκτελούσε το ελικόπτερο, μέσα σε πυκνή νέφωση. Πολύ πιθανώς, να «κτύπησε» σε καλώδια στύλου της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια υπηρε­σία του, με επιστολή της, ζητάει από τα υπουργεία Οικονομικών και Ερ­γασίας να διευκρινίσουν εάν ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου για τις χήρες συζύγους στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά το καθήκον τους. Μάλιστα, η Γενική Διεύθυνση Οικο­νομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ) κάνει στην επιστολή της ει­δική αναφορά στην τραγωδία της Ελασσόνας. Να σημειωθεί, ωστόσο, πως πρόσφατα, δεκάδες σύζυγοι στρατιωτικών που τις αφορούσε το θέμα, είχαν προβεί σε σειρά συγκε­ντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, αλλά και σε «κα­τάληψη» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπόσχεση

Τότε, μάλιστα, είχαν πάρει την υπό­σχεση ότι το αίτημά τους είχε γίνει αποδεκτό. Προηγουμένως, με παρέμ­βαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να είχε δεχθεί την εξαίρεση των διατάξεων που προέβλεπαν κόψιμο της σύνταξης εάν η χήρα είναι κάτω των 55 ετών. Τόσο για τα Σώματα Ασφαλείας όσο και για τις χήρες των πεσόντων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ερωτηματικά

Τώρα, δημιουργεί εύλογα ερωτημα­τικά η επιστολή της ΓΔΟΣΥ, η οποία ερωτά τα υπουργεία αν δικαιούνται οι χήρες των στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση ελικο­πτέρου, σύνταξη. «Επειδή μέχρι σήμε­ρα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση επί των προτάσεών μας, αλλά και ούτε παρέχονται σαφείς διευκρινίσεις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου, παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες διευ­κρινίσεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Άμυνας. Και καταλή­γει: «Σε τυχόν αρνητική απάντηση, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προς άμεση επίλυση του θέματος».

Στο μεταξύ, η επιτροπή εμπειρο­γνωμόνων έχει ολοκληρώσει τις πρώτες έρευνές της στην περιοχή της πτώσης του ελικοπτέρου, μερι­κά χιλιόμετρα έξω από το Σαραντάπορο Ελασσόνας. Από τις επιτόπιες έρευνες στον λόφο που συνετρίβη, και στα συντρίμμια, φαίνεται πως το δυστύχημα οφείλεται στην πυκνή χα­μηλή νέφωση. Το ίδιο το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά, και, ενδεχομένως, είτε προσέκρουσε στον λόφο, είτε «βρήκε» στα σύρματα της κολώνας της ΔΕΗ που υπήρχε εκεί.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ-targyrakis@e-typos .com
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-21/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: (κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση)


(Το έγγραφο το πήραμε από το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/2017/04/204.html)

1 σχόλια:

  1. Από 01/01/2019 εξαφανίζεται η προσωπική δαφορά στις συντάξεις, π.χ. ένας που λαμβάνει σήμερα σύνταξη καθαρή 1.180 ευρώ τον μήνα θα λάβει νέα σύνταξη 990 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ