ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ;


Από το τέμενος στα όπλα και τον «γκρίζο λύκο».
Τα συμβάντα των τελευταίων ημερών δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται.
Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η μουσουλμανική μει­ονότητα είναι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, δηλαδή μόνο μουσουλμανική - θρησκευτική μειονότητα, και δεν υπάρχει «τουρκική» - εθνική μειονότητα.

Καταγράφουμε τρία «περίεργα» συμβάντα στην περιοχή της Θράκης, που έγιναν τις τελευταίες μέρες και θα πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά από τις Ελληνικές Αρχές:

Το πρώτο, η ολοσχερής καταστροφή του ιστορικού τεμένους Βαγιαζήτ από πυρκαγιά στο Διδυμότειχο, που αναμένεται η πολιτική αξιοποίησή του από το Τούρκικο Προξενείο Κομοτηνής, καθώς δεν έχει απο­κλειστεί το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας.

Το δεύτερο, σε έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία στο τέμε­νος του μειονοτικού οικισμού της Ηλιόπετρας Ξάνθης, στην πεδι­νή περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία όπλα και φυσίγγια. Ο ιμάμης δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο αποδέκτης των όπλων.

Και το τρίτο, αίσθηση έχει προκαλέσει ο σχηματισμός του σή­ματος των «Γκρίζων Λύκων» από εκλεγμένο περιφερειακό σύμ­βουλο στην Ξάνθη. Πρόκειται για τον Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Οι υπονομευτές της συνύπαρξης

Να προσθέσουμε και τα εξής, που χρόνια τώρα με την ανοχή της Ελληνικής Διοίκησης συντελούνται στη Θράκη, υπονομεύον­τας την ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελ­ληνική κοινωνία, εννοείται με πλήρη σεβασμό στον θρησκευτικό προσανατολισμό της:

Το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως παρέχει ο ζάμπλουτος Τούρκος επιχειρηματίας Ομάρ Μπαμπά για κάθε παιδί που εγκα­ταλείπει το ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει σε ιδιωτικό μου­σουλμανικό ιεροσπουδαστήριο.

Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής δίνει 1.000 ευρώ ετησίως για κάθε κεφάλι ανήλικου κοριτσιού που θα φορά την παρα­δοσιακή τουρκική μαντίλα.

Το παιδιά των Πομάκων, που δεν έχουν σχέση με την τούρκικη κουλτούρα και γλώσσα, υποχρεώνονται, από την A' Δημοτικού, να μάθουν τρεις γλώσσες! Γιατί θα πρέπει τα πομακόπουλα να μαθαίνουν τουρκικά;

Στην Κομοτηνή έχει την έδρα της η τουρκική τράπεζα Ζιραατ Μπανκ, η οποία δανείζει επιλεκτικά σε μουσουλμάνους, αλλά και σε συλλόγους που φωνάζουν ότι είναι τουρκικοί, με χαμηλά επιτόκια 2,5%, ενώ οι ελληνικές τράπεζες με 15%. Με αποτέλε­σμα, ο χριστιανός να πουλά και ο μουσουλμάνος (η τράπεζα στην ουσία) να αγοράζει γη και ακίνητα.

Τα στελέχη του ακραίου μουσουλμανικού - εθνικιστικού κόμματος DEB και ο πρόεδρός του, Αλή Τσαβούς, επισκέπτονται τα χωριά της Θράκης, αλλά και της Ρόδου και της Κω, και κηρύσ­σουν τον αλυτρωτισμό και το μίσος κατά των Ελλήνων, προβάλλοντας το αίτημα της αυτονομίας της Θράκης.

Το απεχθές πρόσωπο της τουρκικής προπαγάνδας το γνωρίζουν πολύ καλά οι φιλήσυχοι μουσουλμάνοι, οι Πομάκοι, που κατοικούν κυρίως στα ορεινά χωριά του Νομού Ξάνθης. Με εκβιασμούς, προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς και άλλες μεθόδους, όπως ο χρηματισμός, υποχρεώνουν πολλούς Πομάκους να δη­λώνουν ότι είναι Τούρκοι.

Ποια είναι η μουσουλμανική μειονότητα

Η Θράκη κατοικείται σήμερα από περίπου 350.000 ανθρώ­πους, Έλληνες πολίτες. Γύρω στους 120.000 από αυτούς είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αυτοί λοιπόν αποτελούν και τη γνωστή ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Οι 60.000 από τους 120.000 είναι τουρκογενείς, 20.000 είναι Ρομά και 40.000 είναι Πομάκοι.

Τι είναι και ποιοι αποτελούν τη μουσουλμανική μειονότητα; Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης (1923), είναι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Συνεπώς, με βάση τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, υφίσταται μόνο μουσουλμανι­κή - θρησκευτική μειονότητα στη Θρά­κη και δεν υπάρχει «τουρκική» - εθνική μειονότητα.

Ανθελληνική προπαγάνδα

Η Τουρκία, συστηματικά εδώ και δεκαετίες, προωθεί μέσω του Προξενείου Κομοτηνής μια ανθελληνική προπαγάνδα, που στοχεύει στην τουρκοποίηση της Θράκης, δηλαδή στον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας. Οι κυβερνήσεις της Άγκυρας, είτε «κεμαλικές» είτε ισλαμικές είτε στρατιωτι­κές, πλειοδοτούν στην ανθελληνική προπαγάνδα, την οποία και αναθέτουν σε πράκτορες της ΜΙΤ που στελεχώνουν το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Ο στόχος της Τουρκίας είναι:

Τουρκοποίηση του συνόλου του μου­σουλμανικού πληθυσμού, δημιουργία θρακικού ζητήματος (καταπάτηση αν­θρωπίνων δικαιωμάτων όπως του αυτοπροσδιορισμού), αίτημα για συνδιοίκηση, ανεξαρτητοποίηση ή αυτονομία (κατά το πρότυ­πο του Κοσόβου) και τελικά προσάρτηση στη «μητέρα πατρίδα» (Τουρκία). Πώς θα γίνει αυτό; Κατ’ αρχήν ειρηνικά, μέσω δημο­ψηφισμάτων. Και ποιοι θα αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα για την εθνοτική αλλοίωση του πληθυσμού της Θράκης; Οι τουρκογενείς Έλληνες πολίτες, που θα έχουν αποκτήσει γη και ακίνητα, και οι ηγέτες τους θα είναι μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, δήμαρχοι και εκλεγμένοι εκπρόσωποι στα δημοτικά και περιφερειακά συμ­βούλια.

Χαρακτηριστικό της τουρκικής προπαγάνδας και της ανεξέ­λεγκτης δράσης κάποιων χρηματοδοτούμενων, από την Άγκυρα, τουρκικών συλλόγων στη Θράκη είναι το εξής: Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) στην 34η συνεδρία του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που πραγμα­τοποιήθηκε στη Γενεύη, παρουσίασε δύο εκθέσεις σχετικά με τα θέματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης και των Τούρ­κων Ρόδου και Κω.

Απίστευτες κατηγορίες

Η TAG, (Ομάδα Εργασίας Τουρκικών Μειονοτήτων της FUEN), σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότη­τας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και το κόμμα DEB, που εκπροσωπούν στη FUEN την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης, και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου - Κω και Δωδεκανήσων, έθεσαν στην επικαιρότητα τα θέματα που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.

Η FUEN στην έκθεση αναφέρει πως η πολιτική προκατάληψη και το μίσος κατά της τουρκικής μειονότη­τας Δυτικής Θράκης έχουν καταστεί τμήμα της κυβερνητικής πολιτικής στην περιοχή, δημιουργώντας ένα περιβάλλον πίεσης και απειλών και η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι οι δικαστικές έρευνες και διώξεις που υφίστανται εκπρόσωποι της μειονότητας, λόγω δηλώσεων και δραστη­ριοτήτων τους. Η FUEN, ως δείγμα των δικαστικών διώξεων που υπάρ­χουν στην περιοχή, ανέφερε τις διώ­ξεις σε βάρος των εκλεγμένων μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης.

Πρόκειται προφανώς για μια άθλια προπαγάνδα, που διαψεύδεται από την καθημερινή κοινωνική και πολιτιστι­κή δραστηριότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων. Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη απολαμβάνουν καθε­στώς ισονομίας και ισοπολιτείας και τα ατομικά τους δικαιώματα είναι πλήρως κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα της χώρας μας. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης απολαμβάνουν ελευθερίες και προνό­μια, αδιανόητα για τους Τούρκους πολίτες, που στενάζουν κάτω από αυταρχικά καθεστώτα, είτε είναι χουντικά (Εβρέν) είτε είναι ισλαμικά (Ερντογάν).

Του Χρήστου Καπούτση-xkapout@otenet gr
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ/01/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ