80 ΥΠΟΠΤΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ


Περίεργες αφίξεις προσώπων τις τελευταίες εβδομάδες από την Τουρκία θέτουν σε επιφυλακή τις ελληνικές Αρχές.

Η τουρκική προβοκάτσια μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα στη Θράκη είναι το Νο1 σενάριο που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την Αθήνα. Ακόμη περισσότερο και από το ενδεχόμενο «θερμού επεισο­δίου» στο Αιγαίο. Περίεργες αφίξεις από την Τουρκία στην περιοχή της Θράκης έχουν προκαλέσει προβλη­ματισμό και συναγερμό στις αρμό­διες υπηρεσίες.

Η φωτιά στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο δεν ήταν το πρώ­το καμπανάκι κινδύνου για τη Θρά­κη. Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει παρατηρηθεί «περίεργη κινητικότη­τα» στην περιοχή με δεκάδες αφί­ξεις προσώπων που για διάφορους λόγους θεωρούνται «ύποπτες». Πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 80 περιπτώσεις.

Τι είναι αυτό που ανησυχεί την Αθήνα; Η πρόκληση ενός γεγονότος προβοκάτσιας που θα έχει στόχο να προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων της περιοχής. Ακόμη και το «κάψιμο ενός Κορα­νίου» μπορεί να πυροδοτήσει αντι­δράσεις, που με τους κατάλληλους «χειρισμούς» μπορούν να πάρουν διαστάσεις.

Η πυρκαγιά στο τέμενος δεν προκάλεσε τέτοιες αντιδράσεις, γιατί οι «σκληροί» της μουσουλμανικής μειο­νότητας δεν έχουν ισχυρά ερείσματα στον Έβρο. Αντιθέτως, σε Ξάνθη και Κομοτηνή, με την αρωγή του τουρκι­κού προξενείου, υπάρχουν οι δυνα­τότητες για την πρόκληση καταστά­σεων έντασης.

Η αποκάλυψη των όπλων που είχε ιμάμης μέσα στον μιναρέ του σε μειονοτικό χωριό της Ξάνθης είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον ιμάμη μπορεί να κρίθηκαν επαρκείς από τις δικαστικές Αρχές, αλλά στην πραγματικότητα δεν έπεισαν κανέναν. Στη Θράκη οι πληροφο­ρίες για την ύπαρξη και άλλων κρυμ­μένων όπλων διακινούνται διαρκώς και φαίνεται να έχουν βάση. Από την άλλη, ο τουρκόφωνος Τύπος της περιοχής επιμένει να χαρακτηρίζει ως... συνωμοσία «γκιουλενιστών» το όλο ζήτημα.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση στην Αθήνα ότι είναι πολύ πιο εύκολο για την Τουρκία να προκαλέσει αναταραχή στη Θράκη, παρά επεισόδιο στο Αιγαίο. Να «παί­ξει» τα τελευταία 24ωρα πριν από το κρίσιμο για τον Ταγίπ Ερντογάν δημοψήφισμα με το θρησκευτικό συναίσθημα, χρησιμοποιώντας μια τεχνητή και ψευδή κρίση στη Θρά­κη. Μια κρίση στην οποία η μου­σουλμανική μειονότητα -την οποία ανερυθρίαστα αποκαλούν τουρκική ακόμη και βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου- θα βρεθεί, υποτίθε­ται, υπό διωγμό και κίνδυνο.

Μεγάλη Παρασκευή

Μην ξεχνάμε ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ερντογάν μαζί με όλο το υπουργικό συμβούλιο να προ­σευχηθούν στην Αγια-Σοφιά προπαραμονή του δημοψηφίσματος. Στην Ελλάδα οι πιστοί θα είναι εκείνη την ημέρα στην περιφορά του Επιτάφιο, αφού θα είναι Μεγάλη Παρασκευή.

Στη Θράκη η Τουρκία «κάνει επι­χειρήσεις» εδώ και πάρα πολλά χρό­νια. Έχοντας ως «επιχειρησιακό βρα­χίονα» μια χούφτα φανατικών που μπαινοβγαίνουν στο τουρκικό προ­ξενείο της Κομοτηνής, επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες «ανεξαρ­τητοποίησης» της Θράκης, τουρκοποίησής της στην πραγματικότητα.

Από το 2013 η Αθήνα ανησυχεί ακόμη περισσότερο. Το καλοκαίρι του 2013 το ελληνικό Πεντάγωνο είχε προειδοποιήσει μέσω εγγρά­φου του για τους επιπλέον κινδύ­νους που προκαλούνται στη Θράκη από την αναδιοργάνωση της τουρ­κικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ. Στο έγγραφο επισημαίνονταν οι δυνα­τότητες και οι πρακτικές της ΜΙΤ σε επιχειρήσεις συλλογής πληρο­φοριών, αλλά και σε ψυχολογικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ανάλυση του 2013, «η κυβέρνηση Ερντογάν θα συνεχίσει τις προσπάθειες θεσμοθέ­τησης αλλαγών σε φορείς που θα την καταστήσουν πλέον πολιτική δύνα­μη με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας τη δημιουργία επιπλέ­ον πολώσεων στην Τουρκία».

Η αναδιοργάνωση της ΜΙΤ είχε πολλά σημεία που ανησυχούσαν και ανησυχούν τους Έλληνες επιτελείς. Με νόμο ο Τ. Ερντογάν έδινε απεριόριστες δυνατότητες στη ΜΙΤ για να παρακολουθεί τους πάντες εντός κι εκτός Τουρκίας και να κάνει επιχει­ρήσεις έξω από τα τουρκικά σύνορα.

Επίσης, το σχετικό νομοθέτημα που άφηνε ανεξέλεγκτη τη ΜΙΤ προέβλεπε και την εμπλοκή εν ενεργεία στελεχών της Διοίκησης Ειδι­κών Δυνάμεων του Τ/ΓΕΕΘΑ (Bordo Bereli), προκαλώντας έκπληξη και προβληματισμό για τον λόγο για τον οποίο θα ήταν αναγκαίο τέτοιο προσωπικό στη ΜΙΤ.

Θεωρούνται η «αφρόκρεμα» των στελεχών των ειδικών επιχειρήσε­ων των τουρκικών Ενόπλων Δυνά­μεων και είναι εκπαιδευμένοι να αναλαμβάνουν ειδικές επιχειρή­σεις σε εχθρικό έδαφος, ψυχολο­γικές επιχειρήσεις, αλλά και επι­χειρήσεις προπαρασκευής πληθυ­σμού στη χώρα-στόχο. Είχαν παραλάβει τον Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν από τις Αρχές της Κένυας στο Ναϊ­ρόμπι, κατά την επιχείρηση σύλλη­ψής του το 1999.

Σημαντική λεπτομέρεια: οι δύο τελευταίοι Τούρκοι που παραδόθη­καν στις ελληνικές Αρχές δήλωσαν μέλη των Bordo Bereli.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-01/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

 1. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΡΑΒΗ.....
  Η δύναμη της Αεροπορία της Τουρκίας- Διαθέτει 278 μαχητικά αεροσκάφη (βίντεο)
  πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/02/%ce%b7-%ce%b4%cf%8d%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%b9.html#ixzz4Ys3c1QbQ
  Θυμίζεται οτι πανω απο 300 Πιλότοι έχουν επιστρεψει και επιστρεφουν ακόμα και αλλοι.
  Ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε: Έτοιμο τo αποβατικό LST Bayraktar του τουρκικού πολεμικού ναυτικού – «Έλληνες θα το μετανιώσετε» – Aπαιτούν πόλεμο οι Τούρκοι – Δ.Βίτσας: «Παίρνουμε F-35»
  http://www.pentapostagma.gr/2017/02/%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CF%84%CE%BF.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29
  «Πυρετώδεις» διεργασίες για την πρόσληψη 500 Τούρκων κομάντος «Bordo Bereli» με γνώση της ελληνικής για επιχειρήσεις στο Αιγαίο
  http://www.pentapostagma.gr/2017/02/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ