Αρχική » , , , , , » Μήνυμα Προέδρου ΠΣΑΕΜΘ για εκλογές ΕΑΑΣ. ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ!!!

Μήνυμα Προέδρου ΠΣΑΕΜΘ για εκλογές ΕΑΑΣ. ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ!!!


Αγαπητοί συνάδελφοι

ε.α Ε.Μ.Θ και ε.α στρατιωτικοί όλων των κατηγοριών προέλευσης

θα ήθελα να σας ενημερώσω για τους λόγους που αποφάσισα να μην συμμετάσχω σαν ψηφοφόρος στις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ της ΕΑΑΣ της 19ηςΦεβρουαρίου 2017 για του παρακάτω λόγους και σάς καλώ να σκεφτείτε πολύ σοβαρά και την δική σας συμμετοχή.

Δεν θα πάω να ψηφίσω γιατί

1. Κανενας υποψήφιος δεν είναι υπέρ της κατάργησης της διάταξης για εκλογή Προέδρου-Αντιπροέδρου του Δ.Σ της ΕΑΑΣ μόνο βαθμού Ανωτάτου Αξκου!! Αυτό θίγει τα δημοκρατικά μου αισθήματα και παραπέμπει σε άλλες εποχές και οπωσδήποτε απέχει  πολύ από ένα όργανο που θα επιθυμούσα να με εκπροσωπεί!!!

2. Κανενας υποψήφιος δεν είναι υπέρ της μετονομασίας της ΕΑΑΣ σε «Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών» ώστε να μπορεί να εγγράφει ως τακτικά μέλη της και τους ε.α Υπαξκους και Ανθστές. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς ε.α Υπαξιωματικούς!! Όλοι τους, τους θέλουν μόνο «προαιρετικά» μέλη!!! Διότι έτσι πιστεύουν ότι η ΕΑΑΣ θα πρέπει να διατηρήσει το κύρος της!! Λες και οι ε.α Υπξκοι και ε.α Ανθστες είναι «μιάσματα» και θα ρίξουν το κύρος της ΕΑΑΣ αν είναι τακτικά μέλη!!!

3. Κανείς τους δεν είναι υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής κράτησης από το μέρισμα Μ.Τ.Σ 1% υπέρ ΕΑΑΣ και στην δυνατότητα επιλογής από τους ε.α συναδέλφους αν επιθυμούν να γίνεται αυτή η κράτηση!!!! Διότι απλά γνωρίζουν ότι αν κοπεί η υποχρεωτική αυτή χρηματοδότηση δεν θα αξίζει τον κόπο να ασχολούνται!!!

4. Κανείς τους δεν είναι υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής κράτησης από το μέρισμα Μ.Τ.Σ 3% υπέρ ΝΜΤΣ, νοσοκομείου που εξυπηρετεί μόνο τους διαμένοντες στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και της δυνατότητας επιλογής από τους ε.α συναδέλφους που διαμένουν στην Βόρεια ή την Νησιωτική Ελλάδα αν επιθυμούν να γίνεται αυτή η κράτηση. Πολύ απλά διότι τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ είναι εκ του νόμου κάτοικοι Αθηνών!!!

5. Κανείς τους δεν τάσσεται υπέρ της αλλαγής του τρόπου μοριοδότησης ΚΑΑΥ για τους ε.α ΕΜΘ, διότι με τον τωρινό τρόπο μοριοδότησης εκ των πραγμάτων αποκλείονται από την δυνατότητα παραθερισμού σε αυτά λόγω αποστρατευτικού βαθμού!! Απλά εκφράζουν την επιθυμία τους να μας κάνουν χάρη για μερικές θέσεις στα ΚΑΑΥ!!! Μα εμείς δεν ζητάμε χάρη από κανένα!!!

6. Κανεις τους δεν είναι υπέρ της κατάργησης της με καθ οιουδήποτε τρόπου αμοιβής των μελών του Δ.Σ της ΕΑΑΣ και των Δ.Σ των παραρτημάτων, π.χ αποζημιώσεις για συμμετοχές σε Δ.Σ, οδοιπορικά κ.λπ.; Αντιλαμβανόμαστε όλοι το λόγο για τον οποίο εμπλέκονται στα διοικητικά της ΕΑΑΣ!!

7. Η αντιμετώπιση που έχω σαν ε.α ΕΜΘ και παράλληλα σαν τακτικό μέλος της ΕΑΑΣ από τους κυρίους των ΔΣ των Τ.Σ είναι αντιμετώπιση μέλους β κατηγορίας!!

Ποιά είναι τα κίνητρα λοιπόν πού ωθούν συναδέλφους να επιδιώκουν με τόση πατριωτική θέρμη να αναλάβουν τις τύχες των μελών των θεσμικών ενώσεων, πού διέπονται από τον χουντικό νόμο Παττακού τού 1972; Των θεσμικών ενώσεων πού κατά γενική ομολογία είναι ένα αποτυχημένο θεσμικό όργανο, πού ασχολείται μόνο για θέρετρα, εκδρομούλες, μνημόσυνα, εθνικιστικά παραληρήματα, και φανφάρες και ουδόλως με τα πραγματικά προβλήματα πού ταλανίζουν τον κλάδο των ε.α συναδέλφων. Οι ενώσεις πού παραπέμπουν προκλητικά τα μέλη τους σε γνωστά δικηγορικά γραφεία για να επιλύσουν τα προβλήματά τους. Τί έχουν τελικά τα προεδρεία αυτά των ενώσεων, μέλι; Έχει ρωτήσει κανείς πώς λειτουργούν οι αντίστοιχες στρατιωτικές ενώσεις των άλλων χωρών; Ας ρωτήσουν την EUROMIL πως λειτουργεί!!!

Αγαπητοί συνάδελφοι αποφάσισα μετά από πολύ σκέψη να μη νομιμοποιήσω αυτό το «έκτρωμα» με την συμμετοχή μου.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ λοιπόν. Κανένας ε.α ΕΜΘ να μη τους νομιμοποιήσει με την ψήφο του

13 Φεβρουαρίου 2017

Μετά τιμής

Παναγιώτου Δημήτριος
Πρόεδρος ΠΣΑΕΜΘ
Συνταξιούχος Ε.Φ.Κ.Α

6 σχόλια:

 1. AN KAI ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΜΘ,ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΣΑΕΜΘ.ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ.ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ......ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτά τα εμθ,έχουν χαλάσει το Στρατό.Μπήκανε ως ακτήμονες βοηθούμενοι όσο δεν παίρνει,και νομίζουν οτι είναι μεγαλοτσιφλικάδες,και κρατώντας τη στάση του εξωτερικού συνεργάτη,του πελάτη,που ως γνωστόν έχει το περισσότερο ,αν όχι όλο το δίκιο!!
  Ο Στρατός δεν Θέλει διάσπαση και μια ομαδούλα εδώ,άλλη μια εκεί!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπαρχουν "αυτα τα ΕΜΘ" αλλα αποστρατοι συναδελφοι συνταξιουχοι του Ελ.Δημοσιου κυριε.Απο τις εκφρασεις και τους χαραχτηρισμους σας αντιλαμβανομαι οτι ποτε σας σεν γνωρισατε την λεξη "συναδελφος".Μαλλον εχετε πιασει και εσεις τον ιερεα απο τα μεζεα,συμφωνα με τη Ζουραριο λεξιπλασια...

   Διαγραφή
  2. Λόγω της άριστης διαγωγής μου δεν θα σε χαρακτηρίσω όπως σου αρμόζει, όποιος και αν είσαι.Αν είσαι ε.ε. είσαι αξιολύπητος ενώ αν είσαι πολίτης, απλώς τραγικός και δεν ξέρεις τι σου γίνεται.Πολύ καλά και ορθά τα λέει ο ΠΣΑΕΜΘ όπως και ο πρώτος σχολιαστής.΄΄Αυτά τα εμθ΄΄ όπως αρέσκεσαι να χαρακτηρίζεις τόσους χιλιάδες επαγγελματίες, κρατάνε τις Μονάδες όρθιες μαζί με όλους τους συναδέλφους τους ανεξαρτήτως προελεύσεως απο το 1985.Αν είσαι σε Μονάδα ανοιξε τα μάτια σου και κοίτα καλά.Δεν έχουν χαλάσει τις ΕΔ ¨τα εμθ¨.Για τις αποφάσεις και τις διαταγές όπως και τις ρεμούλες ευθύνονται κάποιοι άλλοι.Αν έχεις εσύ και οι όμοιοι σου πρόβλημα με ¨τα εμθ¨ κίνησε διαδικασίες για άμμεση αποστρατεία όλων των εμθ.Εξάλλου οι περισσότεροι είναι άνω των 40 και η ηλικία τους δεν συνάδει με τον βαθμό που φέρουν, σε αντίθεση με την προσφορά τους (οι περισσότεροι)που δεν κοιτά και δεν βασίζεται στα παραπάνω παρά μόνο στο φιλότιμο και στον επαγγελματισμό τους.Φρόντισε μόνο εσύ και οι ομοιδεάτες σου να τους αντικαταστήσετε με περίπου 10000 αξκούς γιατί ¨αυτά τα εμθ¨εκτελούν τα καθήκοντα τους (πείτε μας τώρα ότι δεν το ξέρετε!).Μια χαρά έχουν βολευτεί οι Μονάδες αναθέτοντας καθήκοντα αξκού ¨στα εμθ¨.Όσον αφορά το τι θα κάνει ο καθένας με την ψήφο του είναι δικαίωμα του και υποχρέωση, όπως δικαίωμα και υποχρέωση είχε και έχει ο ΠΣΑΕΜΘ και ο οποιοσδήποτε να εκφέρει άποψη και γνώμη.Αυτά που λέει ο ΠΣΑΕΜΘ σε κάποιους δεν αρέσουν και σε κάποιους μπορεί να μην τους συμφέρει να γράφονται και να ακούγονται.Και ένα τελευταίο σχόλιο.Κάποιοι ας φροντίσουν να αλλάξουν στάση προς τους εμθ.Δεν είναι ούτε σωστό ούτε λογικό κάθε λίγο και λιγάκι να ασχολείστε με τους εμθ.Αφήστε τους να κάνουν την δουλειά τους και όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις να φύγει.Μην σπιλώνεται άδικα χιλιάδες κόσμου.

   Διαγραφή
  3. Το σχόλιο 15 Φεβ 2017 12:00:00 πμ απαντάει στο 14 Φεβ 2017 11:43:00 μμ

   Διαγραφή
 3. Τα εμθ εποπ κτλ. Κρατανε τις μοναδες, αυτοι κανουν 5-6 υπηρεσιες μηνιαιως αλλα οι αξκοι βλεπουν τηννπαρτηντους οπως παντα.δεστε ποιοι εχουν θεσεις στο εξωτερικο , κυπρο κτλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ