Αρχική » , , , , , , » Ο Ερντογάν ''παίζει πόλεμο'' στο Αιγαίο

Ο Ερντογάν ''παίζει πόλεμο'' στο Αιγαίο


• Ο Ερντογάν «μοντάρει» κρίση στο Αιγαίο.
• Οι καθημερινές σκηνοθετημένες προκλήσεις της Άγκυρας στα Ίμια αυξάνουν την πιθανότητα θερμού επεισοδίου.
• Οι υποτιθέμενες «ναυμαχίες» καταλήγουν πάντα σε «υπερήφανες νίκες» των τουρκικών ακταιωρών, που τρέπουν σε... φυγή τα σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος!

Παίζει με τη φωτιά ο «σουλτά­νος» Ερντογάν στο Αιγαίο. Όσο πλησιάζει το δημοψή­φισμα της 16ης Απριλίου στη γει­τονική χώρα, τόσο φαίνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κλιμακώνει την ένταση με «στημένα» ή ανύπαρκτα επεισόδια μέσα στα ελληνικά χωρι­κά ύδατα. Ο κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο είναι πλέον σοβαρός.

Η Τουρκία διεξάγει εδώ και εβδομάδες «ψυχολογικές επιχει­ρήσεις» στο Αιγαίο, με προφανή στόχο να παρασύρει την Ελλάδα σε μια ελληνοτουρκική κρίση. Οι «χάκερ» του Πενταγώνου έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα να ενημερώνουν άμεσα το ΓΕΕΘΑ για τις φωτογραφίες που κατακλύζουν το τουρκικό -και στη συνέχεια το ελληνικό- διαδίκτυο και απεικονί­ζουν τουρκικά σκάφη και φουσκωτά στα Ίμια! Οι περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες έχουν αποδειχθεί είτε ψευδείς είτε πολύ παλιές.

Το καθεστώς Ερντογάν τροφο­δοτεί καθημερινά πλέον τα ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ και το δια­δίκτυο με φωτογραφίες και βίντεο που μεταδίδουν «εικόνα πολέμου» γύρω από τα Ίμια! Οι υποτιθέμενες «ναυμαχίες» καταλήγουν πάντα σε «υπερήφανες νίκες» των τουρκικών ακταιωρών, που τρέπουν σε... φυγή τα σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος!

Το ΓΕΕΘΑ έχει διαρκώς εικό­να σε «ζωντανή σύνδεση» από τα Ίμια, ωστόσο ζητά πάντα από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Πολέμου να γίνεται ανάλυση των φωτογραφι­ών που δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ και οι τουρκικές ιστοσελίδες.

Εξάγονται χρήσιμα συμπεράσμα­τα από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι Τούρκοι και στο επί­πεδο των «ψυχολογικών επιχειρή­σεων», οι οποίες σε αυτή τη φάση των ελληνοτουρκικών έχουν πολύ μεγάλη σημασία.

Η δουλειά που γίνεται από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Πολέμου απαντά με αποδείξεις στη... μονταζιέρα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Ένας από τους «χάκερ» που ασχο­λούνται με την ανάλυση των φωτο­γραφιών και των βίντεο που διαρ­ρέει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξηγεί πώς φαίνεται η «κακή δου­λειά» των Τούρκων στο... μοντάζ. Αναλύοντας τις φωτογραφίες και το βίντεο που έδειχνε τουρκική ακταιω­ρό να έχει σχεδόν... δέσει στα Ίμια, υποστηρίζει:

Δυσαναλογία

«Από την πρώτη ανάλυση αναφορικά με την αυθεντικότητα του επίμαχου βίντεο, είναι φανερή η δυσαναλογία του μεγέθους της τουρκικής SG σε σύγκριση με τη μία νησίδα Ίμια, την οποία και “προσεγγίζει", κατ’ αυτούς πάντα. Επίσης, η παρουσία πλοίων του Λιμενικού Σώματος στην εγγύς θαλάσσια περιοχή κάνει φανερή τη δυσαναλογία του μεγέθους της τουρ­κικής SG σε σύγκριση με τη μία νησί­δα Ίμια, την οποία και “προσεγγίζει”, κατ’ αυτούς πάντα. Επίσης, το “θολό του τοπίου" κατά τη φάση της υπο­τιθέμενης προσέγγισης είναι στοι­χείο που χρήζει διερεύνησης. Η ίσαλος γραμμή της SG δεν παρουσιάζει τον κυματισμό της θαλάσσιας περι­οχής εκείνη τη χρονική στιγμή. Όλα τα αναλύουμε και τα συγκρίνουμε σε αντιπαράθεση φωτογραφικού υλι­κού (δορυφορικών ή/και εναέρι­ων λήψεων) των νησιών Ίμια υπό γωνία ή/και με ζουμ».

Σε πλήρη αντίθεση με το τουρ­κικό... photoshop είναι η πραγματι­κή εικόνα που καλούνται να αντιμε­τωπίσουν οι ελληνικές δυνάμεις στο Αιγαίο. Ναι, υπάρχουν προκλήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις -όπως τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη- αυτές προκαλούν ανησυχία. Σε καμία περίπτωση, όμως, η ένταση των προ­κλήσεων δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες εποχές, όταν η ελληνική Π.Α. ήταν στον αέρα όλο το 24ωρο και ο Στόλος δεν «έδενε» σχεδόν ποτέ σε ναύσταθμο! Οι αριθμοί των παρα­βιάσεων είναι σχεδόν... αδιάφοροι, αν και συχνά οι Τούρκοι πιλότοι επιδιώκουν εμπλοκές. Στη θάλασ­σα τα ναυτικά επεισόδια περιορίζο­νται στα ελάχιστα... αληθινά και όχι fake που γίνονται γύρω από τα Ίμια. Τίποτα δεν αποτυπώνει το μέγεθος του εκνευρισμού που διακατέχει το καθεστώς Ερντογάν λόγω των αρνητικών δημοσκοπήσεων για το δημοψήφισμα του Απριλίου, αλλά και των εξελίξεων στα μέτωπα που έχει ανοίξει η Τουρκία στην περιφέρειά της.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν είναι στα καλύτερά της κι έχουν φθάσει στο σημείο να «πέσουν στην αγκαλιά» των ακροδεξιών-εθνικιστών Γκρίζων Λύκων του Μπαχτσελί. Η Αθήνα ανησυχεί περισσότερο για την πολιτική πίεση που ασκείται στον Ερντογάν, η οποία μπορεί να τον οδηγήσει σε απρόβλεπτες κινή­σεις στο Αιγαίο.

Μας στέλνουν πάλι τό «Τσεσμέ»

«ΒΡΟΝΤΕΣ», «Αστραπές», πολλά περισκόπια υποβρυχίων και... ολίγον από «Τσεσμέ» συνθέ­τουν ένα σκηνικό έντασης στο Αιγαίο. Σκηνικό που η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει στην περι­οχή και η Αθήνα προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με όση ψυχραιμία τής έχει απομείνει.

Οι Τούρκοι, που καθημερινά «βομβαρδίζουν» τα ΜΜΕ τους με πληροφορίες περί εντάσεως στα Ίμια, βγάζουν τώρα με NAVTEX και το «Τσεσμέ». Το ερευνητικό σκάφος είχε πλεύσει και πριν από μερικές ημέρες στο Αιγαίο, χωρίς όμως να κάνει οποιαδήποτε έρευνα. Από χθες η Άγκυρα το ξαναστέλνει στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Η Αθήνα, από την πλευρά της, αρνείται να «παίξει» στο έργο «Κρίση στο Αιγαίο» και εμφανί­ζεται αποφασισμένη αλλά και ψύχραιμη. Οι δηλώ­σεις του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά. με τις οποίες έγι­νε σαφές στην Άγκυρα ότι δεν θα είναι πάντα η ελληνική πλευρά τόσο ανεκτική, έγιναν την ώρα που στο Αιγαίο εξελίσσονταν οι ασκήσεις του Στόλου «Αστραπή» και «Βροντή». Ασκήσεις που, όπως αναφέρει το ΓΕΝ, εντάσσονται «στο πλαί­σιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Π.Ν. για το 2017» και δεν έχουν σχέση με την τουρκική προκλητικότη­τα στο Αιγαίο. Ωστόσο, είναι τελείως διαφορε­τικά τα πράγματα για τους Τούρκους, όταν γνω­ρίζουν ότι διάσπαρτα στο Αιγαίο βρίσκονται σε κατάδυση τουλάχιστον πέντε ελληνικά υποβρύ­χια! Με τα υποβρύχια σε κατάλληλες θέσεις, το Αιγαίο «κλειδώνεται».

Δεν είναι όλα τα επεισόδια των Τούρκων ψεύτικα, βεβαίως. Στα Ίμια, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, υπήρχε παρουσία της τουρκικής ακτοφυλακής, που δικαιολογημένα κινητοποίη­σε τον στρατιωτικό μηχανισμό. Τρεις τουρκικές ακτοφυλακίδες και ένα φουσκωτό σκάφος έπλε­αν στην περιοχή από το απόγευμα της Τρίτης ως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Οι ύποπτες κινή­σεις των Τούρκων κινητοποίησαν άμεσα δυνά­μεις του Π.Ν. και της Π.Α. Μαχητικά αεροσκά­φη τέθηκαν σε κατάσταση πεντάλεπτης απογείωσης για παν ενδεχόμενο. Τελικά, γύρω στις 3 το πρωί οι τουρκικές ακτοφυλακίδες και το φου­σκωτό αποχώρησαν από την περιοχή των Ιμίων.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-23/02/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ