Αρχική » , , , , , , , » 50 δις € έχασαν οι Απόστρατοι-Συνταξιούχοι την περίοδο 2010-2016!

50 δις € έχασαν οι Απόστρατοι-Συνταξιούχοι την περίοδο 2010-2016!


Ιδού τα 16 πιο σκληρά μέτρα!

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ΕΝΥΠΕΚΚ, που θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα, οι συνταξιούχοι της πατρίδας μας κατά την περίοδο του Μνημονίου 2010-2016 απώλεσαν 50 και πλέον δις € από τις συντάξεις τους.

Ως βασικές αιτίες της μεγάλης αυτής απώλειας αναφέρονται, μεταξύ άλλων:

1. οι 12 μέχρι σήμερα περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις,

2. η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης,

3. η μείωση εφ’ όρου ζωής («πέναλτι») από 6-30% για τις πρόωρες συντάξεις γήρατος,

4. η επιπλέον μείωση («έξτρα πέναλτι») 10% για τις πρόωρες συντάξεις γήρατος (σ.σ. επεβλήθη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το ν.4336/2015),

5. η κατάργηση των κατωτάτων ορίων στις συντάξεις,

6. το πάγωμα στις αυξήσεις όλων των ειδών συντάξεων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021,

7. οι μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας,

8. η αύξηση από 4 στο 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις,

9. η πρωτοθέσπιση αντίστοιχης παρακράτησης 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ και σε όλες τις επικουρικές συντάξεις,

10. το πλαφόν στο ύψος της σύνταξης των «μονο-συνταξιούχων» και των «πολυ-συνταξιούχων»,

11. η δραστική μείωση στη σύνταξη των απασχολουμένων συνταξιούχων,

12. η μείωση κατά 50% του εφάπαξ,

13. η θέσπιση και η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων υπέρ ΑΚΑΓΕ (σ.σ. κρίθηκε πρόσφατα αντισυνταγματική με την υπ’αριθ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου),

14. η αύξηση της παρακράτησης του φόρου,

15. η δραστική μείωση του αφορολόγητου,

16. η προϊούσα κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 από το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ (ν. 4336/2015).

Σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη οι συνταξιούχοι στο σύνολό τους δεν έχασαν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και μάλιστα σε περίοδο ειρήνης!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να μην προβεί σε περαιτέρω παρέμβαση στις ήδη καθηλωμένες συντάξεις και να πάψει να θυσιάζει τους συνταξιούχους στον ...υπέρτατο βωμό των Μνημονίων και της προσκομιδής εσόδων που θα διοχετευθούν στους δανειστές!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ
Ο Πρόεδρος
Αλέξης Π. Μητρόπουλος

17 σχόλια:

 1. γράψε και τα νέα μέτρα που έρχονται από το καλοκαίρι του 2018, μείωση αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ, μείωση προσωπικής διαφοράς σταδιακά από το 2019, ώστε να γίνει η σύγκλιση των συντάξεων παλαιών και νέων προς τα κάτω και όχι όπως μας έλεγε ο Κατρούγκαλος με το μαντηλάκι προς τα πάνω, οι συνταξιούχοι οι νέοι από το 2018 που θα έρθει η ανάπτυξη θα έπερναν αυξήσεις !!! τρίχες κατσαρές, οι ψεκασμένοι που είναι ; να μας κάνουν μια ανάλυση ακόμη σε βάθος για τα νέα μέτρα ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην είσαι "κολημμένος". Τι πάει να πει οι "ψεκασμένοι", νομίζεις ότι οι "κούληδες" δεν θα κάνουν τα ίδια; Όσοι εφαρμόζουν μνημόνια (ΠΑΣΟΚ, ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τώρα ο ΚΟΥΛΗΣ) είναι καταδικασμένοι. Θα δεις άμα γίνουν εκλογές, ο Κόσμος θα πάει πλέον στουσ ΔΡΑΧΜΙΣΤΕΣ. Μην πιστεύεις δημοσκοπήσεις όλες ΦΤΙΑΧΤΕΣ είναι. Άντε καληνύχτα και "ξύπνα".

   Διαγραφή
  2. Υπάρχει και ο Σώρρας πριν την δραχμή, με τα 600 δις δολάρια που λέει ότι έχει, πάτε και εκεί να ορκιστείτε και στο Δία, θα πιείτε και το ύδωρ, τόσο μυαλό έχετε, μετά είναι οι δραχμιστές που υπόσχονται το νέο παράδεισο, η αλλαγή του νομίσματος λύνει όλα τα προβλήματα, με αυτό το πλευρό να κοιμάστε και θα ξυπνήσετε ανάποδα, με το κεφάλι προς τα κάτω και στο χάος, υποτίμηση τουλάχιστον 50 % και όσο για το παραμύθι ότι θα έχουμε ανταγωνιστική οικονομία και αυτό παίζεται γιατί ; ποια θα είναι τα επιτόκια δανεισμού με δραχμή 15 % ή 17 % πληθωριστικό χρήμα άρα ακριβή δανεισμό για τις επιχειρήσεις, δύσκολα τα πράγματα και όχι τόσο εύκολα όλα όπως πιστεύουν ορισμένοι αφελείς.

   Διαγραφή
 2. Πιθανόν η σύγκλιση των συντάξεων παλαιών και νέων θα γίνει προς τα κάτω και όχι όπως μας έλεγε ο Κατρούγκαλος προς τα πάνω, με ετήσιες αυξήσεις στις νέες συντάξεις, έτσι ακούγεται με τη β΄ αξιολόγηση που είναι σε εξέλιξη, σταδιακή μείωση προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από το 2019.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όταν ακούτε μεταρρυθμίσεις ή εξ ορθολογισμός από αυτή την κυβέρνηση σημαίνει μειώσεις, όλα τα άλλα είναι σπέκουλα για σερβίρισμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τελικά οι τύποι είναι απίστευτοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού συνεχώς εφευρίσκουν ορολογίες και λέξεις με απώτερο σκοπό να μπερδέψουν αλλά κυρίως να κοροϊδέψουνε όποιον ακόμα έχει την υπομονή έστω και από περιέργεια να τους ακούει, όπως π.χ. εγώ. Όλοι γνωρίζουμε πριν από λίγες ημέρες με ύφος Λεόντων μας διαβεβαίωναν ότι δεν θα αποδεχτούν καμία προ-νομοθέτηση νέων επώδυνων μέτρων γιατί δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε σε καμία χώρα και μάλιστα έβαλαν τον συνταγματολόγο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό. Τώρα λοιπόν τα αποδέχονται όλα προκειμένου να γυρίσουν οι Θεσμοί για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκληρωτική μας εξόντωση με μέτρα από το 2018 και το 2019. Οι “Θεσμοί” οι οποίοι είναι τα Συριζαίικα με τους Ψεκασμένους βαφτίσια της γνωστής “Τρόικας” (οι οποίοι αντί να φύγουν όπως μας έλεγαν ολοσχερώς τελικά από τρεις γίνανε τέσσερεις) προκειμένου μάλιστα να μας πουλήσουν την ψεύτικη Αριστεροσύνη τους πως τάχατε προσβάλετε η εικόνα μας ως κράτος τώρα δεν τους συναντούν πλέον στα υπουργεία όπως παλαιότερα αλλά σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων !!!
  Πραγματικά είναι δυσνόητο για να μη πω γελοίο να ακούς να σου λένε ότι ναι μεν θα σου τα πάρουμε (σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών) με την μείωση του αφορολόγητου, του μισθού ή της σύνταξης αλλά θα στα ξαναδώσουμε πίσω με άλλα μέτρα … Αντισταθμιστικά !!!
  Τελικά του δούλεμα …. πάει Σύννεφο !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η σταδιακή περικοπή, σε βάθος 5ετίας, των «προσωπικών διαφορών» που κυμαίνονται από 6% έως και 39% (η ελληνική πλευρά επιδιώκει να γίνουν οι αλλαγές από 1/1/2020 - 1/1/2025). Από 6% έως 8% είναι η προσωπική διαφορά, μεταξύ των «παλαιών» και των «νέων» συντάξεων για όσους λαμβάνουν τα κατώτατα όρια, έως 22% φτάνουν για τους προερχόμενους από το ΙΚΑ και το Δημόσιο με 40 χρόνια ασφάλισης και υψηλές συντάξιμες αποδοχές και από 30% έως και 39% είναι για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί από το Δημόσιο με λιγότερα από 34 χρόνια ασφάλισης ή από το πρώην ΤΕΒΕ (λόγω του «μπόνους» των 220 ευρώ).Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εκτίμησε χθες ότι η τελική μεσοσταθμική μείωση για τους σημερινούς συνταξιούχους, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, θα είναι στο 20%.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑ..ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΦΑΠΕΣ ΠΟΥ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ...ΔΕΝ ΠΑ'ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ...ΘΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΕΕΕ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν χάθηκαν ούτε μειώθηκαν ούτε κόπηκαν, .....
  αλλά.....

  ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ τα λαμόγια οι αλήτες.
  Κάποτε λέγαμε δεν ξεχνώ για την Κύπρο.
  Το ίδιο ισχύει για όλα αυτά τα λαμόγια που μας έκλεψαν τα λεφτά μας, τις ζωές μας, τις ελπίδες μας, εμάς και των παιδιών μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η μάχη συντρόφια και ψεκασμένοι του αφορολόγητου χάθηκε, το σενάριο της μείωσης στα 6.000 ευρώ σταδιακά ήρθε, από τα 8.636 ευρώ που είναι σήμερα. Ας υπολογίσουμε πόσο επιπλέον φόρο εισοδήματος θα πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που υπερβαίνουν ετήσια τα 8.636 ευρώ καθαρό εισόδημα, 579,92 ευρώ ήτοι 48,33 ευρώ επιπλέον φόρο εισοδήματος τον μήνα. Ας υπολογίσουμε τώρα για ένα εργαζόμενο ή συνταξιούχο που παίρνει τον μήνα 600 ευρώ, ήτοι τον χρόνο 7.200 ευρώ, μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο, με την αλλαγή και μείωση του αφορολόγητου ετήσια θα πληρώσει φόρο 264 ευρώ, ήτοι τον μήνα 22 ευρώ τον μήνα φόρο. Ο Μητσοτάκης όταν λέει θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30 % θα το κάνει μειώνοντας κρατικές δαπάνες αντίστοιχα, όταν ο Σαμαράς έριξε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 23 % στο 13 % δεν μείωσε το αφορολόγητο, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μειώσουν το αφορολόγητο και ως αντιστάθμισμα υπόσχονται μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35 % και μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα και στην εστίαση. Μπορούν να μας πουν οι κυβερνόντες από το 2015 μέχρι σήμερα πόσους κρατικούς φορείς καινούργιους άνοιξαν ; 50 ή 100 ή 120 ; πόσους έκλεισαν ; κανένα, αυτή είναι η διαφορά με την ΝΔ………………..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΝΙΚΑΤΕ ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΕ;
  ΘΥΜΙΣΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αν τώρα υιοθετηθεί το σενάριο με αφορολόγητο ποσό στα 6.000 € τότε η επιβάρυνση θα είναι 570 € το χρόνο ή 47 € το μήνα για κάθε στρατιωτικό. Δηλαδή θα λάβουν οι στρατιωτικοί μισθό μειωμένο κατά 47 €. Φυσικά έρχεται και το νέο ειδικό μισθολόγιο τους επόμενους μήνες, που ονομάσθηκε εξ ορθολογισμός, μάλλον θα περιέχει κρυφές μειώσεις μέσω προσωπικών διαφορών ..........................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. α σενάρια που «τρέχουν» στο υπουργείο Οικονομικών προσγειώνουν το αφορολόγητο όριο πολύ κάτω από τα επίπεδα των 7.000 ευρώ, με ένα από αυτά να θέλει το αφορολόγητο στην περιοχή των 6.600 ευρώ από 8.636 ευρώ που ισχύει σήμερα για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες χωρίς παιδιά. Σταδιακή εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι τα αποτελάσματα του τέλους της λιτότητας και της σκληρής διαπραγμάτευσης !!!

   Διαγραφή
 12. Οταν ο "σοφός λαός" επιλέγει για πρωθυπουργό του έναν νταούλ player, η ειρωνεία είναι το λιγότερο που θα πρέπει να περιμένει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Βleck : Για την ΕΝΥΠΕΚΚ Ο Πρόεδρος Αλέξης Π. Μητρόπουλος πιστεύω ότι το άρθρο είναι στημένο για να μας κράζουν οι άλλοι πολίτες περισσότερο μονο εμας τους αποστρατους το εύκολο θύμα. Αλήθεια ποιος μας προστατευει από τέτοια άρθρα? ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ? Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΣΚΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ? Για σκεφτείτε τους συνταξιούχους της ΔΕΗ της πρωην ολυμπιακης της ΕΥΔΑΠ των ΟΣΕ τους κρατικούς οδηγούς λεωφορείων των εργαζομενων σε συναιτερισμους ποτε εβγαιναν σε σύνταξη και αλλα πολλα προνομια που είχαν και έχουν..για ψαξτε και θα πάθετε σοκ αλλα ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ κυνηγούν αραγε γιατι?? και τώρα ο μητρόπουλος ταχα νοιαζεται για εμας??απλα θέλει την καταστροφή μας. ΠΟΙΟς ΛΥΠΑΤΑΙ ΠΟΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ? ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΗΓΕΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΟΙΟΝ?? ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ ΤΥΠΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΟΥ ΤΟ PLUS ηταν δεδομένο..ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΓΡΑΦΙΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΟΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πέρυσι ψηφίστηκε και εφαρμόζεται νέο ασφαλιστικό σύστημα από τον Μάιο του 2016 για όλους τους εργαζόμενους και φέτος που δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί ούτε 9 μήνες !!! ζητάνε νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΔΕΛΑ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ