Αρχική » , , , , , , , , » Ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa: Ποιοτική προσθήκη χαμηλού κόστους

Ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa: Ποιοτική προσθήκη χαμηλού κόστους


Προχωράει στο τελικό στάδιο η υλοποί­ηση προμήθειας από τον Ελληνικό Στρατό του OH-58D Kiowa, κάτι που θα βοηθήσει στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, κα­θώς απεστάλη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην υπη­ρεσία αμυντικής συνεργασίας του υπουργεί­ου Άμυνας των ΗΠΑ DSCA η επιστολή αίτη­σης LOR.

Σημειώνεται ότι η αποστολή της LOR αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της προμήθειας μέσω διακρατικής συμφωνίας (FMS) με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η LOR που απεστάλη αφορά την προμήθεια 70 ελικόπτερων (πρόκειται για εξοπλισμένα ελικόπτερα αναγνώρισης) ΟΗ-58D Kiowa, ανταλλακτικών για την κάλυψη των αναγκών επί δύο χρόνια, υπηρεσιών εκπαίδευσης και εξοπλισμού υποστήριξης και το κόστος ανέρχεται σε περίπου 40-45 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του κό­στους μεταφοράς των ελικοπτέρων και των υλικών στην Ελλάδα). Επισημαίνεται ότι τα ελικόπτερα που προέρχονται από τα αποθέ­ματα του Στρατού των ΗΠΑ παραχωρούνται δωρεάν στον Ελληνικό Στρατό και το προαναφερθέν κόστος αφορά τα ανταλλακτικά, τον περιφερειακό εξοπλισμό και τις λοιπές υπηρεσίες για την υλοποίηση του προγράμ­ματος.

Η Αεροπορία Στρατού θεωρεί ότι μπορεί να δώσουν λύσεις στη χαμηλή διαθεσιμότη­τα των AH-64D Apache, με την προμήθεια των ΟΗ-58, καθώς υφίσταται στη χώρα μας τεχνογνωσία και υποδομή συντήρησης και υποστήριξης για συστήματα και συγκροτή­ματα του ελικοπτέρου (ουσιαστικά πρόκειται για το ΑΒ-206 Jet Ranger).

Επιμέλεια: Κώστας Παπαδόπουλος
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-18-02/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ