Αρχική » , , , » «Χαράτσι – φωτιά» μειώνει μισθούς και συντάξεις! (ΠΙΝΑΚΑΣ)

«Χαράτσι – φωτιά» μειώνει μισθούς και συντάξεις! (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τεράστια αύξηση στην εισφορά αλληλεγγύης
Υπολογίζονται ως εισόδημα και επιδόματα – βοηθήματα
Φωτιά τα τεκμήρια για χιλιάδες φορολογούμενους
Ποιοι χάνουν από την αλλαγή στην εισφορά αλληλεγγύης

Πολλά περισσότερα χρήματα θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες φορολογούμενοι για την εισφορά αλληλεγγύης που από εφέτος... βάζει φωτιά στην τσέπη όλων.

Η διαφορά είναι τεράστια καθώς υπολογίζεται συνολικά το εισόδημα των φορολογουμένων και σε αυτό περιλαμβάνονται ακόμη και επιδόματα, ενώ θα υπολογιστούν και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης ακόμη και άτομα με πραγματικό εισόδημα κάτω των 12.000, ενώ λόγω της αλλαγής συντελεστών θα είναι πολλαπλάσιοι οι φόροι για όσους έχουν εισόδημα άνω των 17.000 ευρώ.

Η εισφορά θα επιβληθεί με την εκκαθάριση των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016. Η βάση υπολογισμού θα είναι το μεγαλύτερο ποσό μεταξύ του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος από όλες τις πηγές και του τεκμαρτού εισοδήματος που προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης. Δεν θα υπάρχει μάλιστα η σχετική έκπτωση για όσους είναι άνω των 65 ετών.

Παράλληλα ως εισόδημα θα υπολογιστούν επιδόματα όπως: Εξωιδρυματικό επίδομα, ΕΚΑΣ, Επικίνδυνης Εργασίας (επιδόματα στελεχών ΕΔ-ΣΑ), αλλά και τα εισοδήματα από καταθέσεις μερίσματα κλπ

Οι αλλαγές:


(Ε.Τ. 17/02/2017 - newsit.gr)

3 σχόλια:

  1. AΠΟ ''ΕΠΥΤΗΧΙΜΕΝΟΥΣ'' ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;;;;...ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΕΝ ''ΠΑΕΙ'' ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ...ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΥΣΧΥΕΙ;;;;....ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι περιμενεις απο τα βρωμοκομουνια και απο τους προηγουμενους αλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ