Αρχική » , , , , , , » Βράβευση του πληρώματος του ελικοπτέρου «ΠΝ-53» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Βράβευση του πληρώματος του ελικοπτέρου «ΠΝ-53» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Από τον Αντιναύαρχο Ν.Τσούνη - Παραμονή Χριστουγέννων διέσωσαν 9 ναυαγούς με αντίξοες καιρικές συνθήκες

Τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού τύπου S-70B “Aegean Hawk” («ΠΝ-53»), το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση ερεύνης και διασώσεως στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις βόρειες ακτές της Άνδρου, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου 2016, τίμησε σήμερα το πρωί στη διάρκεια ειδικής σεμνής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, σε συνέχεια της καθιερώσεως του θεσμού της επιβραβεύσεως και αναδείξεως της Αριστείας και των Εξαίρετων Πράξεων των στελεχών του ΠΝ, ως μία ελάχιστη αναγνώριση στο πρόσωπό τους της ευγνωμοσύνης της Πολιτείας και ειδικότερον του ΠΝ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι τιμηθέντες από τον Αρχηγό ΓΕΝ είναι οι:

Πλωτάρχης (ΕΜ) Ανδρέας Πετρόπουλος ΠΝ, Κυβερνήτης
Υποπλοίαρχος Κυριάκος Καραναγνώστης ΠΝ, Συγκυβερνήτης
Ανθυπασπιστής (Τ/ΜΕΚ) Κωνσταντίνος Χρονόπουλος
• Αρχικελευστής (ΗΝ/ΑΥ) Κωνσταντίνος-Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Δίοπος (Τ/ΜΗΧ/ΜΕΚ) Ανάργυρος-Μάριος Σταυρόπουλος, ΟΥΚ-Διασώστης

Στο αιτιολογικό της απονομής της τιμητικής διακρίσεως στο πλήρωμα του «ΠΝ-53» το ΓΕΝ σημειώνει τα εξής, που παραθέτουμε αυτούσια: «...Διότι πέραν και άνω των προβλεπομένων, ως μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου ΠΝ-53, συμμετείχαν σε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης και έφεραν εις πέρας, με απόλυτη επιτυχία και υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, αποστολή εντοπισμού, περισυλλογής και διάσωσης ανθρώπων από βυθιζόμενο πλοίο, γεγονός που αποδεικνύει υψηλό αίσθημα ανθρωπισμού, επαγγελματισμού, ευθύνης, ανδρείας, θάρρους έναντι των φυσικών κινδύνων και προσήλωσης κατά την ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος.

Ειδικότερα, ο Κυβερνήτης του ελικοπτέρου, υπερβαίνοντας κατά πολύ την έννοια του καλώς εννοούμενου καθήκοντος, ανέλαβε πρωτοβουλίες που απαιτήθηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης, με αποτέλεσμα, από 06:03 έως 08:20, το ελικόπτερο να απομακρύνει σώα, με μία και μόνο διαδρομή, τα 9 μέλη του πληρώματος (3 από Πολωνία, 1 από Ουκρανία, 1 από Λιθουανία και 4 από Φιλιππίνες) του φορτηγού πλοίου “CABRERA”, σημαίας Αντίγκουα Μπαρμπούντα.

Το πλοίο είχε προσαράξει σε απόκρημνη κατακόρυφη βραχώδη ακτή, ενώ ταυτόχρονα κλυδωνιζόταν και βυθιζόταν σταδιακά, γεγονός που περιόριζε τις κινήσεις του ελικοπτέρου και τα χρονικά περιθώρια διασώσεως. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (άνεμοι εντάσεως 30 κόμβων, βροχή και περιορισμένη ορατότητα)».

Συγχαρητήρια και από εμάς στο πλήρωμα για την εντυπωσιακή και άκρως επικίνδυνη διάσωση, αρκεί να αναφερθεί πως με 9 ναυαγούς μαζί με το πενταμελές πλήρωμα και τις ανθυποβρυχιακές και άλλες συσκευές του ελικοπτέρου, ο κυβερνήτης του το πετούσε στα όριά του και μάλιστα με εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr 24/02/2017 - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - hellenicnavy.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ