Αρχική » , , , , » ΝΝΑ: Περισσότερα από 600 τα πλαστά τιμολόγια!

ΝΝΑ: Περισσότερα από 600 τα πλαστά τιμολόγια!


Συναγερμός στο ΓΕΝ από την αποκάλυψη για το σκάνδαλο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εντολή Κομμένου για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Δεμένη» με ντοκουμέντα έχει την υπό­θεση των πλαστών διπλοπληρωμένων τιμολογίων στο Ναυτικό Νοσο­κομείο Αθηνών η ανακρίτρια του Ναυτοδικεί­ου που από τον περασμένο Ιούλιο διεξήγαγε έρευνα σε βάθος, τα στοιχεία της οποίας βρί­σκονται ήδη στον εισαγγελέα.

Από το περασμένο καλοκαίρι, τα τηλέφω­να των λογιστηρίων σχεδόν όλων των φαρ­μακευτικών εταιρειών, ελληνικών και ξένων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, χτύπη­σαν. Στο Ναυτοδικείο κλήθηκαν όλοι οι υπεύ­θυνοι λογιστηρίων, από τους οποίους ζητή­θηκαν συγκεκριμένα τιμολόγια. Οι λογιστές συγκέντρωσαν όλα τα παραστατικά που τους ζητήθηκαν και τα κατέθεσαν στο Ναυτοδικείο. Στη συνέχεια, κλήθηκαν ξανά για να καταθέ­σουν και οι ίδιοι ό,ti γνώριζαν για την υπόθε­ση που ερευνούσε η ανακρίτρια.

Το πρώτο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι σχεδόν όλες οι επίμαχες πληρωμές έγιναν με μετρητά και όχι με τραπεζικό έμβασμα. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών δήλωσαν ότι έδω­σαν τα τιμολόγια που προβλεπόταν και αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή για τα δεύτερα και τρίτα τιμολόγια που έχει εντοπίσει η στρα­τιωτική Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορί­ες των «Ειδήσεων», ο αριθμός των πλαστών τιμολογίων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτε­ρος από τα 600 που έχει συγκεντρώσει η ανακρίτρια και έχει στείλει στον εισαγγελέα μαζί με όλο το υπόλοιπο ανακριτικό υλικό.

Στέλεχος εταιρείας που κλήθηκε να κατα­θέσει στην ανακρίτρια είπε στις «Ειδήσεις» ότι «και τις τρεις φορές που πήγα για να δώσω στοιχεία στην ανακρίτρια υπήρχε... ουρά από συναδέλφους άλλων εταιρειών που είχαν κλη­θεί για την ίδια ακριβώς υπόθεση»!

Επιβεβαίωση

Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού επιβεβαίω­σαν το δημοσίευμα των «Ειδήσεων», προσπα­θώντας όμως να μειώσουν σημαντικά το ποσό της ζημιάς που έχει προκόψει από τα «τιμολόγια-φωτοτυπίες». Υπενθυμίζουμε ότι, αν το ποσό που θα προκύψει ξεπεράσει τα 150.000 ευρώ, η υπόθεση πρέπει να σταλεί στην εισαγγελέα Διαφθοράς. Όσοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση λένε ότι το πού θα φτάσει το μέγεθος της «χασού­ρας» είναι ακόμη άγνωστο.

Ένα ακόμη ερώτημα που θα απαντη­θεί με την απαγγελία κατηγοριών είναι το πόσοι εμπλέκονται στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής, δύο είναι οι βασικοί ύποπτοι, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί όλη αυτή η «μηχανή» να είχε στηθεί από δύο μόνο ανθρώπους.

Εντολή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμ­μένος, έχει δώσει εντολή για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και από χθες στο ΓΕΝ επικρατεί πυρετός. Οι έρευνες της στρατιωτικής Δικαιοσύνης ήταν γνωστές, αλλά πολλοί ήλπιζαν ότι οι υποψίες δεν θα επιβεβαιώνονταν. Να επισημάνουμε ότι η υπόθεση των πλαστών τιμολογίων δεν είναι ο «μοναδικός σκελετός» από το παρελθόν που έχουν βρει στο ΥΠΕΘΑ. Υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη δύο υπο­θέσεις που βρίσκονται σε φάση διερεύνησης από τη στρατιωτική Δικαιοσύνη και σύντομα αναμένεται να «σκάσουν» κι αυτές.

(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-16/02/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ