Αρχική » , , , , , » Ερώτηση για Ορισμό Προέδρου και Μελών στη Συμβουλευτική Επιτροπή ΕΔ-ΣΑ του ΕΦΚΑ

Ερώτηση για Ορισμό Προέδρου και Μελών στη Συμβουλευτική Επιτροπή ΕΔ-ΣΑ του ΕΦΚΑ


Έξι (6) Βουλευτές της ΝΔ, κατέθεσαν ερώτηση προς Υπουργεία: Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Εθνικής Άμυνας (Αρ. Πρωτ. 3577/18-02-2017) με θέμα: «Ορισμός προέδρου και μελών στη Συμβουλευτική Επιτροπή Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)».

Όπως ορίζεται στο άρθρο 50 του Ν.4407/2016 «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις», προστίθεται άρθρο 30Γ στον Ν. 1264/1982 «Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων», σύμφωνα με το οποίο οι εν ενεργεία στρατιωτικοί επιτρέπεται να συστήσουν πρωτοβάθμιες περιφερειακές ενώσεις σε κάθε περιφέρεια (Ο.Τ.Α) ή περιφερειακή ενότητα του Ν.3852/2010 και μία Πανελλήνια Ομοσπονδία των πρωτοβάθμιων Περιφερειακών Ενώσεων, ως δευτεροβάθμιο σωματείο. Επιπλέον, καθορίζει την έννοια των όρων «εργοδότης» και «εργαζόμενοι», «Δημόσιο» και «Εν ενεργεία στρατιωτικοί» αντίστοιχα, καθώς επίσης θέτει και τα όρια άσκησης του δικαιώματος σύστασης σωματείων και συμμετοχής σε αυτά, αλλά και τι δεν επιτρέπεται στα σωματεία αυτά και τα μέλη τους να πράξουν.

Από τις διατάξεις του Ν.4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», προκύπτει ότι από 1.1.2017 ο Ε.Φ.Κ.Α έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τις αρμοδιότητες που αφορούν στα θέματα συνταξιοδότησης - υπολογισμού και είσπραξης εισφορών κλπ των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών, πλην των αρμοδιοτήτων καθορισμού των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών (ειδικό μισθολόγιο), οι οποίες παραμένουν στο Υπουργείο Οικονομικών...

Διαβάστε την συνέχεια...

1 σχόλια:

  1. NEMESIS : Δεν ξέρω εγώ είμαι λάθος ή οι τα ταλέντα οι πολιτικοί μας που παιρνουν 10.000 ευρώ και σύνολο (οι ευρωβουλευτές ακόμα παραπάνω) και κάνουν τέτοιες ανούσιες ερωτησούλες λες κι αν ήταν στρατηγάρας ή ταξίαρχος στο ΕΦΚΑ θα γινόταν κάτι ΚΑΛΎΤΕΟ.ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 500 ευρου!! ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΖΕΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ. Αλήθεια αν ήθελαν κάτι καλό για τα στελέχη γιατί δεν μειώνουν το εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους στρατιωτικούς ή δωρεάν δίπλωμα στους ένστολους..ή κατι άλλο ΑΩ??ΑΛΉΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ ? ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ??ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΡΙΜΑ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΨΑΧΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΕΞΥΠΝΟ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΕΠΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΥ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ