Αρχική » , , , , , » Άμεση ένταξη των τριών νέων CH-47SD Chinook στην Αεροπορία Στρατού

Άμεση ένταξη των τριών νέων CH-47SD Chinook στην Αεροπορία Στρατού


Πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πει­ραιά η εκφόρτωση ακόμη τριών μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47SD Chinook, τα οποία αποτελούν τη δεύτερη παρτίδα από 10 συνολικά ελικόπτερα προερχόμενα από αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ, που προμηθεύεται η ΑΣ.

Τα ελικόπτερα παραδόθηκαν στην Ελ­λάδα, αφού υπέστησαν εργασίες μηδενι­σμού ωρών πτήσεως και γενική εργοστασια­κή συντήρηση, και προορίζονται για άμεση ένταξη στον στόλο της Αεροπορίας Στρατού. Επιπλέον θα διαθέτουν πλήρες σύστημα αυτοπροστασίας με διανομέα αναλώσιμων αντιμέτρων και δέκτη εγκλωβισμού RWR. 'Ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα τρία εξ αυτών, και σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), ενώ υπάρ­χει και η δυνατότητα προαίρεσης για πέντε επιπλέον, ώστε ο αριθμός των υπό παραχώ­ρηση ελικοπτέρων να φτάσει συνολικά τα δε­καπέντε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Chinook στην ΑΣ στα 30.

Διευκρινίζεται πάντως ότι τα πέντε επι­πλέον ελικόπτερα που θα ακολουθήσουν ενδεχομένως σε δεύτερη φάση δεν είναι σα­φές αν θα βρίσκονται στο επίπεδο των αρχι­κών δέκα ή θα αποτελέσουν «πηγή» ανταλ­λακτικών για τον στόλο των υπολοίπων Chinook... Υπενθυμίζεται ότι τα τρία πρώτα είχαν φτάσει στην Ελλάδα, στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένος Πειραιώς, στις 11 Νοεμβρίου 2016.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-24/02/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ