Αρχική » , , , , » Πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Περιφέρειας Αττικής (ΦΩΤΟ)

Πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Περιφέρειας Αττικής (ΦΩΤΟ)


Υπογράφτηκε από τον Δημήτρη Βίτσα και την Ρένα Δούρου

Πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής για την επαύξηση της μεταξύ τους διαλειτουργικότητος υπογράφτηκε σήμερα (Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017) στο ΥΠΕΘΑ, μεταξύ του Αναπληρωτή ΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα και της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και του Αντιπεριφερειάρχου Βορείου Τομέα Γιώργου Καραμέρου.

Συμφώνως με πηγές του ΥΠΕΘΑ, η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενέργειες και συνακόλουθες δράσεις γύρω από τους σειρά αξόνων όπως: «Ψηφιακής Πολιτικής, Υποδομών Ποιότητας, Συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ, Διαχειρίσεως Αποθεμάτων (Logistics), Πολιτισμού, ενώ είναι δυνατόν να προστεθούν και άλλοι άξονες συνεργασίας και συνακόλουθες δράσεις μετά από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής και τη σύμφωνη γνώμη των συμβαλλομένων μερών».

Από την πλευρά του ο ΑΝΥΕΘΑ «συγκεκριμενοποίησε» τους τομείς συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Περιφέρειας Αττικής σε τομείς όπως:

1) Αντιμετώπιση του προσφυγικού.
2) Διαχείριση του ιστορικού «Μπλοκ 15» στο Χαϊδάρι.
3) Ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας στον τομέα της υγείας και των νοσοκομείων.

Και πρόσθεσε τα εξής: «Κάτω από ένα εμπνευσμένο πρόγραμμα από την Περιφέρεια και τις δικές μας δυνατότητες οργάνωσης, η συνεργασία θα είναι πολύ αποδοτική σε μια περίοδο όπου αυτό που ζητάμε είναι με λίγα μέσα να κάνουμε πολλά. Ό,τι προστίθεται σε αυτά τα λίγα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη δράση. Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε το λαό, την κοινωνία, τους κατοίκους της Περιφέρειας της Αττικής, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατεύσιμους. Η Περιφέρεια όχι απλά ανταποκρίθηκε αλλά ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία κι εμείς ανταποκριθήκαμε σε κάτι το οποίο είναι σωστό και θα αποδείξει πολύ σύντομα τη δυναμική του. Αυτή η προγραμματική συμφωνία μπορεί να λειτουργήσει σαν πιλότος για συνεργασία και με άλλες περιφέρειες και για τις στρατιωτικές υπηρεσίες και για τα ΠΣΕΑ και μια σειρά άλλες υπηρεσίες».

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αφού χαρακτήρισε την υπογραφείσα συμφωνία «μια πυξίδα συμπόρευσης για τα επόμενα χρόνια μεταξύ δύο κορυφαίων θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής» και πρόσθεσε: «Είναι δύο θεσμοί της Ελληνικής Δημοκρατίας που καθημερινά μπορούν να συμπορευτούν με όρους ισότιμης συμμετοχής σε πρωτοβουλίες για τις κτιριακές υποδομές, για την ψηφιακή πολιτική, για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα... Να το πω αλλιώς, το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» μετά από αυτή την υπογραφή μπορεί να παράξει απτά αποτελέσματα για όλους».

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr 21/02/2017 – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - mod.mil.gr)

1 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ (ΚΑΝΤΕ ΔΥΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΜΕΣΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ...
    ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΥΝΑΤΗ ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ