Αρχική » , , , » Διαγωνισμός για 1.000 νέους οπλίτες με τριετή θητεία

Διαγωνισμός για 1.000 νέους οπλίτες με τριετή θητεία


Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑ ΚΛΑΔΟ.
Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης προσλαμβάνονται σε μάχιμα καθήκοντα στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου και στη Μακεδονία.

Με 1.000 νέους μάχιμους Οπλίτες Βραχείας Ανα­κατάταξης (ΟΒΑ) θα ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Η νέα προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ενισχύσει -παρά τη δύ­σκολη οικονομική συγκυρία- τους τρεις Κλάδους ΕΔ. Ο διαγωνισμός θα πάρει τον «δρόμο» της υλοποίησης μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης από τον αρμόδιο υπουρ­γό, Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με την οποία δρομολογού­νται οι απαιτούμενες, από την κείμενη νομοθεσία, δια­δικασία για ανακατάταξη 1.000 ήδη υπηρετούντων για βραχεία περίοδο χρόνου. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: 

Στρατός Ξηράς, 600 Θέσεις,
Πολεμικό Ναυτικό, 200 Θέσεις και 
Πολεμική Αεροπορία, 200 Θέσεις.

Σύμφωνα με προηγούμενη προκήρυξη για μάχιμους της συγκεκριμένης κατηγορίας, οι περισσότερες από τις 600 Θέσεις του Στρατού Ξηράς κατανεμήθηκαν στις Ειδικές Δυνάμεις (300 Θέσεις), ενώ 160 οπλίτες είχαν στελεχώ­σει το Πεζικό, 50 τα Τεθωρακισμένα, 60 το Πυροβολικό, και από 15 άτομα το Μηχανικό και τις Διαβιβάσεις.

Οι οπλίτες που θα επιλεγούν θα υπηρετήσουν για το χρονικό διάστημα των δύο ετών, το οποίο μπορεί να παρα­ταθεί για ακόμη ένα έτος. Όλοι οι Οπλίτες Βραχείας Ανα­κατάταξης προσλαμβάνονται σε μάχιμα καθήκοντα (ει­δικότητα «μαχητή») σε μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού στον Έβρο, της ΑΣΔΕΝ στα νησιά Αιγαίου και της 1nς ΜΠ στη Μακεδονία.

Δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρω­σης της θητείας τους και σε όσους έχουν «απολυθεί» από το στράτευμα τα τελευταία δύο έτη, ενώ οι έφεδροι εξαι­ρούνται του διαγωνισμού. Οι οπλίτες που ανακατατάσσονται και οι έφεδροι που επανακατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς τοποθετούνται και υπηρετούν σε όλες τις Μονάδες εκστρατείας, καθώς και σε Μονάδες των Ενό­πλων Δυνάμεων που εκπληρώνουν διεθνείς υποχρεώ­σεις της χώρας.

Ειδικότητες

Σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση για τον Στρατό Ξηράς, και αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν, κάποιες από τις ειδικότητες που πρέπει να διαθέτουν οι ΟΒΑ, αναλόγως του Σώματος στο οποίο θα ανακαταταχθούν, είναι οι ακόλουθες: Αποθηκάριοι Πυρομαχικών-Εκρηκτικών, Διαβιβαστές, Ηλεκτροτεχνίτες Ερπυστριοφόρων Οχημά­των, Ηλεκτροτεχνίτες Τροχοφόρων Οχημάτων, Μάγειρες, Νοσοκόμοι-Τραυματιοφορείς Οδηγοί Αρματοφορέων, Οπλουργοί, Πολυβολητές, Πυροβολητές-Ασυρματιστές, Πυροτεχνουργοί, Ρίπτες-Συσκευαστές Αλεξιπτώτων- Αλεξιπτωτιστές, Τεχνίτες Πυρομαχικών, Αρμενιστές, Τεχνικοί Όπλων, Ιατροί, Οδοντίατροι, Βοηθοί Νοσηλευτικής, Αστυνομικοί, Βοηθοί Ελεγκτών Πτήσεων, Ηλεκτρο­λόγοι Εγκαταστάσεων, Υδραυλικοί Εγκαταστάσεων, Μη­χανικοί Ενσύρματων Τηλεπικοινωνιών, Μετεωρολόγοι, καθώς και Υγειονομικοί Ιατροί, Οδοντίατροι και Φαρμακοποιοί.

Επιπλέον, κατά την επιλογή, προηγούνταν κατά σειρά προτεραιότητας όσοι ανήκαν σε νεότερη ΕΣΣΟ, ενώ, με­ταξύ οπλιτών της ίδιας ΕΣΣΟ, προηγούνταν οι μικρότεροι σε ηλικία. Αν συμπίπτουν δε οι ΕΣΣΟ και η ημερομηνία γέννησης, προτιμώνται αυτοί που η ειδικότητά τους, κα­τά την κρίση του οικείου Γενικού Επιτελείου, θεωρείται περισσότερο κρίσιμη και αναγκαία.

Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη προϋπόθεση θα ισχύσει και στην πολυαναμενόμενη νέα προκήρυξη, καθείς ο υπουργός έχει τονίσει επανειλημμένως την ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων να ενισχυθούν με νέο προσωπικό, ώστε να ανανεωθεί το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα, τόσο πρακτικά όσο και ηλικιακά. Στόχο της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου αποτελεί η εκ νέου δημιουργία ενός ισορροπημένου μείγματος μεγαλύτερων στελεχών με εμπειρία και νεότερων στελεχών.

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ
(ΕΘΝΟΣ-28/02/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ