Αρχική » , , , , , » «Απαρχαιωμένο το ΝΑΤΟ»

«Απαρχαιωμένο το ΝΑΤΟ»


Το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του ΝΑΤΟ ήταν το βασικό θέμα της διήμερης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑTΟ στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας υπουργός Εθνι­κής Άμυνας είχε συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερι­κής Τζέιμς Μάτις, ο οποίος συνέχαρη την Ελλάδα, διότι εν μέσω οικονομικής κρίσης καλύπτει στο ακέραιο τις οικονομικές και στρατιωτικές υποχρεώσεις της απέναντι στη Συμμαχία. Τα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επιλέξει να έχουν μικρή συμμετοχή στις αμυντικές δαπάνες, παρότι είναι εύρωστες οικονομικά χώρες, όπως η Γερμανία και η Ιταλία. Η Ελλάδα ανήκει στις εξαιρεθείς, αφού σταθερά δαπανά πάνω από το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα.


Μόνο πέντε χώρες από τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ βρέθηκαν πάνω από τον στόχο του 2% το 2016 και συγκεκριμένα οι Ελλάδα, Εσθονία, Πολωνία, Ηνω­μένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Γαλλία διέθεσε λιγότερο από το 1,8% του ΑΕΠ Της για την άμυνα και η Ιταλία και η Γερμανία λιγότερο από το 1,2%. Στην παρέμ­βασή του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Στρατηγός ε.α. Τζ. Μάτις διευκρίνισε ότι για τη νέα αμερικανική κυβέρνηση το ΝΑΤΟ είναι απαρχαιωμένο, υπό την έννοια ότι οι Ευ­ρωπαίοι θεωρούν τις ΗΠΑ ως εγγυητή της ευρωπαϊκής ασφάλειας, όταν η Ευρώπη εί­ναι απολύτως ικανή να αναλάβει το κόστος της άμυνάς της. 


Χ.Α.Κ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - 18/02/2017 - mod.mil.gr)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ