Αρχική » , , , , » Κληρωτοί στρατιώτες ζητούν να μείνουν στην παραμεθόριο

Κληρωτοί στρατιώτες ζητούν να μείνουν στην παραμεθόριο


Θετική εντύπωση έχει προκαλέσει στη στρατιωτική ηγεσία η συμπεριφορά πολλών στρα­τιωτών που υπηρετούν τη θη­τεία τους στα σύνορα στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα αριθμός στρατιωτών της 2016 Ε΄ΕΣΣΟ που υπηρετούν σε κρίσιμες Μονάδες στα χερσαία και θα­λάσσια ελληνοτουρκικά σύνο­ρα, εθελοντικά και με δήλωσή τους, αποποιήθηκαν του δικαιώματος τους να μετατεθούν στο εσωτερικό, σε πόλεις συμφερόντων τους, και ζήτησαν να παραμείνουν μέχρι το πέρας της θητείας τους στις Μονάδες που υπηρετούν στην παραμεθόριο. Πρόκειται για ενέργεια πρωτοφανής, που αποδοκιμάζει έμπρακτα την αντίληψη του ρουσφετιού «για να υπηρετήσει το παιδί κοντά στη σπίτι του και να το φροντίζει η μάνα του» και στις εκλογές η οικογένεια να θυμηθεί τον μεσάζοντα-ευεργέτη βουλευτή.

Το ΓΕΣ συνεχάρη τους εν λόγω στρατιώτες, τους απένειμε με έγγραφη διαταγή Ηθική Αμοιβή («Συγχαρητήρια»), διό­τι, ενώ υπηρετούν σε εξαιρετικά δυσμενείς φρουρές, ζήτησαν να παραμείνουν στις Μονάδες τους μέχρι το πέρας της θητείας τους, αποδεικνύοντας το υψηλό φρόνιμα και το ήθος τους, καθώς και την σε υψηλό βαθμό αί­σθηση του χρέους και του καθήκοντος προς την πατρίδα, και τους χορήγησε πενθήμερη τιμητική άδεια. Τέτοιους στρατιώ­τες χρειάζονται οι ΕΔ της χώρας και τέτοια νεολαία, να δίνει μαθήματα αξιοπρέπειας.

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-24/02/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


1 σχόλια:

  1. Μπράβο στα φαντάρια μας. Αλλά εκτός από την άδεια δώστε τουλάχισθον τα οδοιπορικά εισιτήρια γιατί τα περισσότερα δεν έχουν ούτε αυτά για να πάνε σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ