Αρχική » , , , » Ξεκινούν αύριο οι τακτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ξεκινούν αύριο οι τακτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις


Συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων

Με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) ξεκινούν αύριο οι φετινές τακτικές κρίσεις στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΣΑΓΕ θα συνεδριάσει στις 11:00 αύριο το πρωί με τη νέα του σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από τις αιφνιδιαστικές έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των ΕΔ, στις 16 Ιανουαρίου 2017, με πρόεδρο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και μέλη του τους νέους Αρχηγούς ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Πρώτη ενέργεια είναι η συμπλήρωση της συνθέσεως των Ανώτατων Συμβουλίου Ναυτικού (ΑΝΣ) και Αεροπορίας (ΑΑΣ), καθώς το αντίστοιχο Συμβούλιο του Στρατού Ξηράς, το ΑΣΣ, έχει ήδη συμπληρωθεί, προκειμένου εν συνεχεία και τα τρία Ανώτατα Συμβούλια των Κλάδων προχωρήσουν στις κρίσεις των ανωτάτων (υποστρατήγων και ταξιαρχών και αντιστοίχων των άλλων βαθμών) καθώς και των συνταγματαρχών (και αντιστοίχων) με την προαγωγή κάποιων εξ αυτών σε ταξιάρχους, την παραμονή άλλων και την αποστρατεία των υπολοίπων.

(parapolitika.gr 28/02/2017 – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

8 σχόλια:

 1. ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ .
  ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΔ, ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΟΤΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ‘’ΑΝΑΝΕΩΣΗ’’ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ. ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ‘’ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΩΝ – ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ - ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ’’, ΔΗΛΑΔΗ ‘’ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ’’. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΥΧΟΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗ ΒΑΘΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξεκινάνε σήμερα το πρωί οι κρίσεις, οι ποιες σύμφωνα με πληροφορίες θα αναζητήσουν τους ικανότερους για παραμονή στους υψηλούς βαθμούς, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο. Στις 11 00 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ με αντικείμενο την απόφαση για την συμπλήρωση θέσεων στο Ανώτατο Συμβούλιο Ναυτικού (ΑΝΣ) και Αεροπορίας (ΑΑΣ). Στο ΣΞ θα γίνουν κατόπιν οι κρίσεις στους βαθμούς των Υποστρατήγων, Ταξιάρχων και Συνταγματαρχών, ώστε να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση στις ανώτατες βαθμίδες, να αποχωρήσουν όσοι δεν διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα και έχουν παραμείνει για άλλους λόγους, χωρίς να ληφθούν υπόψη έξωθεν παρεμβάσεις και επιρροές. Ορισμένοι πιστεύουν ότι θα υπάρξουν εκκαθαρίσεις μέχρι και τη τάξη 90.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι Αρχηγοί στις κρίσεις θα προχωρήσουν στη διαδικασία με γνώμονα την επιλογή βάσει ικανοτήτων, προκειμένου να υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση στις ανώτατες βαθμίδες του στρατεύματος, χωρίς «έξωθεν» παρεμβάσεις και επιρροές -ειδικά εφόσον βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο με την απειλή της Τουρκίας να οξύνεται - ενώ παραμένει ακόμα ασαφές σε ποια έκταση θα αποφασιστούν στο Στρατό Ξηράς, αποστρατείες στους βαθμούς Ταξίαρχου και Συνταγματάρχη, δηλαδή όσοι δεν έχουν προσόντα και παρέμειναν μέχρι σήμερα με πλάγιο τρόπο αποχωρούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ, ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ, ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αποστρατείες που θα υπερβαίνουν τον αντίστοιχο αριθμό προαγωγών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΑΠ’ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑΞΗ 90, ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΣΙΜΠΗΤΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΩΝ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ