Αρχική » , , , , , , » Συγκρότηση «Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων» στο ΥΠΕΘΑ

Συγκρότηση «Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων» στο ΥΠΕΘΑ


ΚΟΙΝΟ ΣΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος έθεσε από 5 Απρ.2017 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων ,ειδικές ρυθμίσεις συμβάσεων στον τομέα της άμυνας, συγκρότηση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις».

Με αυτό το σχέδιο νόμου δημιουργείται Κοινό Διακλαδικό Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών-Εσωτερικών Ελεγκτών (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ', Άρθρα 14 έως 27), υπό τον κ. ΥΕΘΑ δια μέσου του κ. Α/ΓΕΕΘΑ, το οποίο θα αντικαταστήσει τις Διευθύνσεις Οικονομικής Επιθεώρησης των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τολμά και αναβαθμίζει ουσιαστικά τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΥΠΕΘΑ, ανταποκρινόμενος πλήρως στο καθολικό αίτημα της εποχής και θέτοντας υγιείς βάσεις για το μέλλον, με σκοπό τη διαφάνεια και τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του Δημοσίου χρήματος. Το εγχείρημα αυτό μπορεί να αποτελέσει τον «φάρο» για τον έλεγχο και του υπολοίπου Δημόσιου τομέα αλλά και ευρύτερα.

Επίσης τόλμησε για πρώτη φορά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων τη συγκρότηση της «Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», η οποία θα παρακολουθεί, θα μελετά, θα αναλύει, θα αξιολογεί και θα αξιοποιεί τα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος οικονομικά γεγονότα που άπτονται των συμφερόντων του ΥΠΕΘΑ, για την πρόληψη και διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων.

Με τον τωρινό ΥΕΘΑ γίνεται πράξη ένα σχέδιο, το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν είχε εξαγγελθεί αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Διαβάστε το σχέδιο νόμου ΕΔΩ ή παρακάτω:(Ε.Σ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ