Αρχική » , , , , » «Τυφλό χτύπημα» στις συντάξεις των Στρατιωτικών από το 2019

«Τυφλό χτύπημα» στις συντάξεις των Στρατιωτικών από το 2019


Οι δανειστές απαιτούν να περικοπούν 30%-40%! Επιδρομή και στις αποδοχές όσων ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ.

«Τυφλό χτύπημα» στις συντάξεις τους που φτάνει έως και το 40% θα δουν οι στρατιωτικοί από το 2019, εξαιτίας της κυοφορού­μενης κατάργησης της «προ­σωπικής διαφοράς», στο πλαί­σιο του βαρύτατου νέου πα­κέτου μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) το οποίο επιχειρούν να οριστικοποιήσουν κυβέρνηση και δανειστές.

Άγριο «ψαλίδισμα» κατά 30% θα υποστούν και οι συ­ντάξιμες αποδοχές των ελεύ­θερων επαγγελματιών, που είναι η άλλη μεγάλη πληττόμενη ομάδα από τα πρόσθε­τα μέτρα. Ήδη οι νέοι συντα­ξιούχοι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν υποστεί «ψαλίδισμα» των συντάξιμων αποδοχών τους από 1/1/2017, εξαιτίας της αλλαγής της βάσης υπολογισμού τους.

Κι αυτό διότι δεν λαμβάνονται πλέον υπόψη ο μι­σθός και τα επιδόματα (ΕΧΥ, Επίδομα Ευθύνης και Επίδο­μα Ειδικών Συνθηκών) του τε­λευταίου καταληκτικού διοικη­τικού και μισθολογικού βαθ­μού με ποσοστό αναπλήρωσης κοντά στο 70%, αλλά ο μέσος όρος των ασφαλιστέων αποδο­χών από το 2002 και μετά, με αποτέλεσμα να απομειώνεται η βάση υπολογισμού. Σε αυτό το ποσό εφαρμόζονται τα νέα μει­ωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Μειώσεις πλησίον του 30% θα μετρήσουν και οι πρώην ελεύ­θεροι επαγγελματίες του ΤΕ­ΒΕ, οι οποίοι θα διαπιστώσουν ότι εξανεμίζεται το σύνολο της προσαύξησης των 220 ευρώ που λάμβαναν.

Η κυοφορούμενη κατάρ­γηση της «προσωπικής δια­φοράς» από το 2019 αναμένε­ται να φέρει σε γενικές γραμ­μές απώλειες που θα ξεκινούν από 10% (για τους συνταξιού­χους των 600-700 ευρώ) και θα φτάνουν μέχρι και το 40% για τα λεγόμενα «ρετιρέ» του Δημοσίου.

Οι χαμένοι

Μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, δηλαδή απόστρατοι, υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοσίου, συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ με λίγα χρόνια ασφάλισης και γιατροί του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει οι περικοπές να επεκταθούν και σε χαμηλοσυνταξιούχους, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, λόγω των πιέσεων που ασκούν οι θεσμοί και ειδικά το ΔΝΤ.

Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» στις κύριες συντάξεις άνω των 600-700 ευρώ. Δηλαδή η μέση σύ­νταξη αυτού του επιπέδου θα μειωθεί κατά περίπου 10%, ενώ η περικοπή θα αγγίξει το 30% στις συντάξεις από 1.000 έως 1.200 ευρώ.

Τα τεχνικά κλιμάκια επε­ξεργάζονται σχέδιο μειώσεων σε δύο δόσεις, ώστε το 2019 να εξοικονομηθεί 0,70% (1,26 δισ. ευρώ) του ΑΕΠ από τη συνταξιοδοτική δαπάνη και το 2020 το υπόλοιπο 0,30% (540.000.000 ευρώ). Αυτό σημαίνει πως, αν η προσωπική διαφορά είναι 200 ευρώ, τον πρώτο χρόνο θα περικοπούν 140 ευρώ και τον δεύτερο 60 ευρώ.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/04/2017)

17 σχόλια:

 1. οι ψεκασμένοι που είναι να μας κάνουν ανάλυση που θα πάνε από το 2019 οι συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων, πόσο θα είναι οι περικοπές, γιατί κρύβονται και δεν εμφανίζονται, μην μας πούνε πάλι ότι φταίνε οι προηγούμενοι, 2 χρόνια κυβερνάνε και άσπρη μέρα δεν έχουμε δει, όλο αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων έχουμε κάθε χρόνο, τώρα μείωση αφορολόγητου έρχεται και κόψιμο προσωπικής διαφοράς, δεν θα αφήσουν τίποτε για τους επόμενους θα τα πάρουν όλα αυτοί τα μέτρα και για το 2019, το 2020, το 2050 ........................................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο καταληψίας έκανε κατάληψη την καρέκλα, δυστυχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. κλείδωσε ο λογαριασμός των νέων μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ θα προέλθει από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στην περιοχή των 5.600 ευρώ από το 2019, με παράλληλη μείωση του πρώτου συντελεστή από το 22% στο 20%. Για τις συντάξεις, ο «πέλεκυς» θα ξεκινάει αν δεν αλλάξει κάτι από το 2019 κιόλας αντί για το 2020 που ζητούσε η κυβέρνηση. Συνολικά θα πληγούν ως 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι ενώ όσοι βρίσκονται στα χαμηλότερα κλιμάκια θα δουν μείωση εισοδήματος πάνω από 1.100 ευρώ το χρόνο από τις περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΘΑ ΛΕΤΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εως και ένας μισθός ή σύνταξη χάνεται από το νέο καθεστώς του αφορολόγητου το 2019. Το αφορολόγητο πέφτει στα 5.900 ευρώ για τους παντρεμένους και στα 5.600 ευρώ για τους άγαμους, αποκάλυψε χθες ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΝ ΑΥΤΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ.ΟΙ ΕΑΑΣ -ΕΑΑΝ-ΕΕΑΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ?ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ?ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΡΩΤΗ. ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ,ΦΑΝΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ .ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΑΑΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΛΗΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΑΑΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.,ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ?ΕΔΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ?.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΘΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ,ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.Υ.Γ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΤΣΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΔΚΡΑΤΗΣ Η ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ,ΕΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΠΕΛΛΟΓΙΑΝΗ ΠΗΓΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

   Διαγραφή
 6. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΑΝΥΨΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΑΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ EYΡΩΠΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι υπακούοντες σε ενέργειες οι οποίες μειώνουν την εθνική άμυνα, τη διπλωματική ισχύ της χώρας, που υπονομεύουν την κρατική οντότητα και την εδαφική κυριαρχία είναι αναμφισβήτητα υπόλογοι στον λαό. Δεν έχει σημασία αν σήμερα ανήκουν στην Αριστερά, χθες στη Δεξιά και αύριο πάλι στη Δεξιά. Δεν έχει καμία σημασία αν έχουν ως επιχείρημα ότι «πρέπει να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη για να μην πτωχεύσουμε».
  Οι συνεχείς αυταπάτες, συνιστούν εξαπάτηση. Γιατί η επανάληψη του ίδιου λάθους πολλές φορές, δηλώνει πρόθεση. Τα νοήμονα όντα διδάσκονται από τα παθήματα τους. Τα ιδιαιτέρως νοήμονα, διδάσκονται από τα παθήματα των άλλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εάν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι τον Ιούνιο μετά από τρείς μήνες αρχίζει η τρίτη αξιολόγηση, το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται …………………..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Έλληνα,,,, είσαι άξιος αυτών που σε Κυβερνούν…. μην παραπονιέσαι. Ολοι οι συνταξιούχοι ας το διαβάσουν :

  Σας λένε ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη αυξήθηκε και μάλιστα ανακοινώνονται ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων κάνοντας το υστέρημα των εργαζομένων για μελλοντικές απολαβές μέρος των δαπνών του κράτους .Απο που και ως που το υστέρημα , κρατήσεις των εργαζομένων έγιναν με Τσίπρα -Καμμένο μέρος των δαπανών του κράτους ?

  Το 2007 το ΑΕΠ ήταν 237 δις ευρώ ενώ οι δαπάνες για συντάξεις ήταν 27.5 δις ευρώ και αντιπροσώπευαν το 11.5% του ΑΕΠ .

  Το 2014 το ΑΕΠ μειώθηκε λόγω μνημονίου στα 177 δις ευρώ ενώ οι δαπάνες για συντάξεις ήταν 25 δις και αντιπροσώπευαν το 17% του ΑΕΠ .

  Καταλάβατε τώρα το μέγεθος της απάτης ? Τπ 2014 οι δαπάνες μειώθηκαν αλλά.....αυήθηκαν λόγω ότι μειώθηκε το ΑΕΠ. Τα παπατζηλίκια αυτών που μας κυβερνούν όλους ας πάρουν ΤΕΛΟΣ.

  Κατεβείται όλοι σε μία ήσυχη διαμαρτυρία πρίν το ΠΑΣΧΑ.

  Διαβάστε τι κάνουν γιά να υποτάξουν την κοινωνία :
  Ο πολυκερματισμός των δυνάμεων του αντιμνημονιακού χώρου, πολυκερματισμός που έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό με την προσθήκη άλλων δύο προεξαγγελθέντων κομματικών σχηματισμών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ 1 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

   Διαγραφή
 11. Πηγή των δεινών μας...ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!!!!!!! Και τα παρελκόμενα της.
  Πότε θα βρεθεί ένας ΕΛΛΗΝΑΣ μουρλός........;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Να κλείσει το θέμα των συντάξεων θέλει η κυβέρνηση για να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση. Τέλος η προσωπική διαφορά για τις συντάξεις άνω των 700 ευρώ (κλείδωσε), μειώσεις ως 30% κατά μέσο όρο. Χάνεται μια μέση σύνταξη για όλους από τις περικοπές που θέλει η τρόικα. Παραδείγματα, σημερινή σύνταξη 1.344 ευρώ, νέα σύνταξη από το 2019 (χωρίς προσωπική διαφορά) 1.127 ευρώ, σημερινή σύνταξη 843 ευρώ, νέα σύνταξη από το 2019 (χωρίς προσωπική διαφορά) 807 ευρώ, σημερινή σύνταξη 808 ευρώ, νέα σύνταξη από το 2019 (χωρίς προσωπική διαφορά) 794 ευρώ, σημερινή σύνταξη 1.000 ευρώ, νέα σύνταξη από το 2019 (χωρίς προσωπική διαφορά) 922 ευρώ, σημερινή σύνταξη 1.037 ευρώ, νέα σύνταξη από το 2019 (χωρίς προσωπική διαφορά) 968 ευρώ, κτλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 11 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ..ΣΤΑ KAΦΕΝΕΙΑ ΣΤΑ SITE ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΙΧΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΤΕ ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ...ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Σε αυτές τις εκλογές η οργή του λαού θα ταράξει τα ατάραχα νερά της σημερινής βουλής. Η αβάσταχτη φορολογία και οι συνεχείς μειώσεις είναι ιδεολογικής κατεύθυνσης και όχι αναγκαίες. Αποβλέπει στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού, όπως και οι άλλες αποφάσεις της κυβέρνησης η οποία στην συνείδηση του κόσμου δεν σέβεται τον λαό και την χώρα γι αυτό και δεν υφίσταται πλέον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ