Αρχική » , , , , , » Καταργούνται μέχρι το τέλος του 2017 τα βιβλιάρια στις καταθέσεις - Όλα ηλεκτρονικά

Καταργούνται μέχρι το τέλος του 2017 τα βιβλιάρια στις καταθέσεις - Όλα ηλεκτρονικά


Στην κατάργηση των βιβλιαρίων στους λογαριασμούς καταθέσεων μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν οι τράπεζες, με στόχο την εξοικονόμηση κόστους.

Αντί της ενημέρωσης του βιβλιαρίου οι πελάτες τους θα μπορούν να ενημερώνονται είτε από τα ΑΤΜ ή από τα εναλλακτικά δίκτυα για τις κινήσεις του λογαριασμού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες στρέφουν τους συναλλασσόμενους στο internet banking και στο mobile banking με διαφημιστικές καμπάνιες και ειδική ενημέρωση εντός των κατστημάτων.

Οι στόχοι έως το 2018

Στόχος τους είναι οι πελάτες τους να μάθουν εκτός από την ενημέρωση, να διενεργούν πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων μέσω των εναλλακτικών δικτύων.

Σήμερα εκτιμάται ότι 6 στις 10 πληρωμές οφειλών γίνονται μέσω e-banking και ο στόχος είναι μέχρι και το τέλος του 2018 το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 80%.

Ως προς τις μεταφορές κεφαλαίων, περίπου 8 στις 10 γίνονται μέσω των εναλλακτικών δικτύων και ο στόχος είναι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 90%.

Οι υψηλές προμήθειες στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ο Ταμίας, αποτελούν ένα ισχυρό αντικίνητρο για την επίσκεψη σε κατάστημα.

(moneyonline.gr 03/04/2017)

1 σχόλια:

  1. ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ E-BANKING???
    EXOYME DIABASEI KAI DIAFORETIKA PRAGMATIKA ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ-ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ.ΕΔΩ ΙΧΥΕΙ ΛΙΓΟ ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ...ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ...ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ