Αρχική » , , , , , , » Tρία ελικόπτερα Chinoοk από τις ΗΠΑ εντάσσονται στην Αεροπορία Στρατού

Tρία ελικόπτερα Chinoοk από τις ΗΠΑ εντάσσονται στην Αεροπορία Στρατού


Φτάνουν σήμερα με πλοίο στο Κερατσίνι

Τρία ακόμα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook φτάνουν σήμερα με πλοίο μεταφοράς RO/RO από τις ΗΠΑ στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένος Πειραιώς στο Κερατσίνι, προκειμένου να ενταχθούν και αυτά στη δύναμη της Αεροπορίας Στρατού.

Πρόκειται για τη δεύτερη «παρτίδα» από τα δέκα ελικόπτερα του ιδίου τύπου από τα αποθέματα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού, ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα τρία εξ αυτών, και σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), ενώ υπάρχει και δυνατότητα αποκτήσεως και άλλων πέντε, συνολικώς 15, σε δεύτερη φάση, έναντι κόστους 100 εκατ.δολαρίων συνολικώς.

Τα τρία πρώτα είχαν φτάσει στην Ελλάδα, στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένος Πειραιώς, στις 11 Νοεμβρίου 2016, τα οποία παρελήφθησαν στο πλαίσιο σχετικής διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Τα ελικόπτερα θα παραληφθούν και θα ενταχθούν αρχικώς στη δύναμη του 4ου ΤΕΑΣ και ακολούθως υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία και δεύτερης μονάδος με ελικόπτερα Chinook, γεγονός που αναμένεται να αναβαθμίσει καθέτως τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΣΞ και της Δυνάμεως Αμέσου Αντιδράσεως του ΓΕΕΘΑ.

(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ