Αρχική » , , , , » Αστυφύλακες οι Ειδικοί Φρουροί: Διαρκές ζητούμενο η «ομογενοποίηση» και εξάλειψη των αντιθέσεων

Αστυφύλακες οι Ειδικοί Φρουροί: Διαρκές ζητούμενο η «ομογενοποίηση» και εξάλειψη των αντιθέσεων


Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Όπως έγινε γνωστό, με την υπ’ αριθ. 6000/14/37/2 /24-1-2017 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου ΕΛ-ΑΣ, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τ.Γ΄/6-2-2017, εντάσσονται, από 17-10-2016, στο αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων με το βαθμό του Αστυφύλακα 1320 Ειδικοί Φρουροί της 4ης σειράς.

2. Η ένταξη πραγματοποιήθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13 του ν. 3686/2008. Οι εν λόγω διατάξεις θεσμοθέτησαν την αποκαλούμενη «ομογενοποίηση», δηλαδή την ένταξη των Ειδικών Φρουρών (Ε.Φ.) και Συνοριακών Φυλάκων (Σ.Φ.) στο αστυνομικό προσωπικό. Σκοπός αυτών ήταν η εξάλειψη της Αστυνομίας πολλών ταχυτήτων, ώστε να σταματήσουν οι αντιδικίες που παρατηρούνταν μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών «ένστολου» προσωπικού και να διαλυθεί η σύγχυση, που επικρατούσε, για το ποια ακριβώς καθήκοντα μπορούσε να ασκήσει κάθε κατηγορία. Την εξάλειψη της Αστυνομίας πολλών ταχυτήτων εξυπηρετούσε ένα ενιαίο και αξιοκρατικό σύστημα κατάταξης, όπως είναι αυτό των Γενικών Εξετάσεων. Η θεσμική βελτίωση του τρόπου επιλογής, κατάταξης, στελέχωσης και λειτουργίας της Αστυνομίας αποτελούσε conditio sine qua non. Σημειώνεται με έμφαση, ότι υπήρξα θερμός υποστηρικτής και συντάκτης των εν λόγω διατάξεων, κόντρα σε πολλούς, συμπεριλαμβανομένης της τότε Ηγεσίας της Αστυνομίας. Οι εν λόγω διατάξεις προφανώς είναι ευεργετικές για τα συμφέροντα των Ε.Φ. και Σ.Φ.

3. Υπήρξαν όμως και σοβαρές ενστάσεις, ιδίως από τους εκπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ, οι οποίοι υποστήριζαν, ότι δεν μπορεί να εξομοιωθούν με τους Αστυφύλακες των Γενικών Εξετάσεων και των πέντε εξαμήνων φοίτησης στην αντίστοιχη Παραγωγική Σχολή (Ανακριτικούς Υπαλλήλους) οι Ε.Φ. και Σ.Φ., που προσλαμβάνονται εκτός συστήματος Πανελληνίων και υπόκεινται μόνο στην παρακολούθηση σεμιναριακού χαρακτήρα εκπαίδευσης ολίγων μηνών.

4. Ευχόμαστε καλή τύχη στους νέους αστυφύλακες και γρήγορη ένταξη και των λοιπών εναπομεινάντων Ε.Φ., ώστε να πληρωθεί ο σκοπός του νόμου για την «ομογενοποίηση» του προσωπικού και την εξάλειψη των αντιθέσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ