Οι Στρατιωτικοί φοβούνται περικοπές στο νέο μισθολόγιο


ΣΕ «ΑΝΑΜΜΕΝΑ κάρβουνα» κάθονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι στρατηγοί που έχουν εμπλοκή στα οικονομικά ζητήματα των στρατιωτικών. Όσο η αξιολόγηση δεν κλείνει, ο φόβος να επανέλθει το υπουργείο Οικονομικών και να απαιτήσει νέες περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών μεγαλώνει!

Ο «τσάρος» των Οικονομικών του ΥΠΕΘΑ, υποστράτηγος Ζαχαρίας Πρασσάκης, αναμένει από τον Σεπτέμβριο νέα από το υπουργείο Οικονομικών για το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα μέτρα. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση και αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Καμμένος και Βίτσας έχουν διαβεβαιώσει σε δημόσιες εμφανίσεις τους ότι οι στρατιωτικοί δεν πρέπει να ανησυχούν για νέες μειώσεις στις αποδοχές τους. Στηρίζουν τη βεβαιότητά τους σε όσα είχαν συμφωνηθεί με τον ίδιο τον πρωθυπουργό το φθινόπωρο. Από τότε, όμως, έχουν μεσολαβήσει πολλά, με κυριότερο το ότι η αξιολόγηση έχει «κολλήσει».

Αυτό που ανησυχεί τους οικονομικούς του ΥΠΕΘΑ είναι ότι τίποτα δεν αποκλείει το γεγονός να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις για μισθολογικά θέματα των στρατιωτικών χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει βάλει «στο κάδρο» και τον πρωθυπουργό, καθώς έχει δηλώσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ειδικά μετά την καθοριστική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, έχει πειστεί ότι δεν μπορεί να ζητηθεί από τους στρατιωτικούς καμία απολύτως περικοπή.

Τι έχει συμφωνηθεί

Αυτή τη στιγμή μεταξύ υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υπουργείου Οικονομικών υπάρχει στο προφορικό η εξής συμφωνία:

Να μην υπάρξει καμία περικοπή στο νέο ειδικό μισθολόγιο. Το «αγκάθι» της προσωπικής διαφοράς, που είχε προτείνει ως «τέχνασμα» κάλυψης περικοπών το υπουργείο Οικονομικών, περιορίζεται στους σπουδαστές του τρίτου έτους της Σχολής Ευελπίδων και στους δευτεροετείς της Σχολής Υπαξιωματικών. Θα ισχύσει για ένα έτος και δεν θα ξεπερνά τα 5 ευρώ.

Τα ισοδύναμα για τις μισθολογικές προαγωγές έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο βέβαια δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για την αποδοχή τους.

(ΕΙΔΗΣΕΙΣ 14/02/2017 – ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ