Αρχική » , , , , » Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεκπαίδευση του 865 ΤΕΝΕΦ με Αμερικανούς (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεκπαίδευση του 865 ΤΕΝΕΦ με Αμερικανούς (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Με επίκεντρο την 112 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως της Ελευσίνος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεκπαίδευση του 865ου Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ) του Στρατού Ξηράς με την 352η Πτέρυγα Ειδικών Επιχειρήσεων (352 Special Operations Wing/352 SOW) της Αμερικανικής Αεροπορίας.

Η συνεκπαίδευση αυτή πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, από 24 Ιανουαρίου έως 06 Φεβρουαρίου 2017, και με επίκεντρο την 112 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως της Ελευσίνος, όπου εκτός από τα μεταφορικά αεροσκάφη C-130H της 356 ΜΤΜ της ΠΑ, είναι και η έδρα του 865 ΤΕΝΕΦ, ασχέτως αν αυτή είναι η μοναδική Μονάδα του Στρατού και γενικότερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το συγκεκριμένο αντικείμενο της συσκευασίας, συντηρήσεως και επισκευής αλεξιπτώτων όλων των κατηγοριών (στατικού ιμάντος, ελευθέρας πτώσεως και φόρτου) καθώς και της συσκευασίας ογκωδών και βαρέων φορτίων από κούτες πυρομαχικών, μέχρι οχήματα και πυροβόλα διαφόρων μεγεθών.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαιδεύσεως πραγματοποιήθηκαν άλματα από το προσωπικό των δύο Μονάδων, με αλεξίπτωτα στατικού ιμάντα από μεταγωγικά αεροσκάφη C-130H της ΠΑ και C-130J της USAFE, καθώς και εκπαίδευση στη συσκευασία και ρίψη ελαφρών, μέσων και βαρέων φορτίων από μεταφορικά αεροσκάφη και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 865 ΤΕΝΕΦ ανήκει στο Σώμα Εφοδιασμού – Μεταφορών (ΣΕΜ) του Ελληνικού Στρατού και η αρχή της συγκεκριμένης μονάδος βρίσκεται πίσω στην περίοδο του αιματηρού Ελληνικού Εμφυλίου πολέμου, όταν τότε κατεδείχθη η έντονη επιχειρησιακή ανάγκη της συσκευασίας και ρίψεως εφοδίων από τα μεταφορικά αεροσκάφη C-47 Dakota της 355 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας (τότε «ΕΒΑ»).

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr 09/02/2017 - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - army.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ