Αρχική » , , , , » Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τις Συντάξεις Χηρείας από το ΥΠΟΙΚ (ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΑΔΑ: 63ΗΕΗ-ΓΘΠ)

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τις Συντάξεις Χηρείας από το ΥΠΟΙΚ (ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΑΔΑ: 63ΗΕΗ-ΓΘΠ)


Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τις Συντάξεις Χηρείας από το ΥΠΟΙΚ, με θέμα: «Γνωστοποίηση των διατάξεων των άρθρων 12 και 16 του ν. 4387/2016», με την οποία αναλύονται τα παρακάτω:

Δικαιοδόχα Μέλη/Προϋποθέσεις, Παύση δικαιώματος σύνταξης λόγω θανάτου, Ποσό σύνταξης, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ συνταξιοδότησης λόγω θανάτου συνταξιούχου, Δικαιώματα αντισυμβαλλομένου συμφώνου συμβίωσης.

Οι ρυθμίσεις της κοινοποιούμενης διάταξης, εφαρμόζονται στις περιπτώσεις που ο θάνατος επήλθε μετά την έναρξη εφαρμογής του ν. 4387/2016, ήτοι από 13.05.2016 και εφεξής.

Για θανάτους που επήλθαν έως και την 12.05.2016, διακρίνονται δύο περιπτώσεις:

Εάν η έναρξη καταβολής της σύνταξης λόγω θανάτου ανατρέχει σε χρόνο πριν την 13.05.2016, τότε τόσο τα ποσοστά των δικαιοδόχων μελών, όσο και ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης λόγω θανάτου, θα γίνει με το προγενέστερο του ν.4387/2016 -ανά φορέα ασφάλισης- καθεστώς.

Εάν η έναρξη καταβολής πραγματοποιείται σε χρόνο από την 13.05.2016 και εφεξής (στις περιπτώσεις δηλαδή που έχει παρέλθει η προβλεπόμενη ανά φορέα ασφάλισης προθεσμία), τα ποσοστά των δικαιοδόχων μελών θα υπολογιστούν με βάση το προγενέστερο ανά φορέα ασφάλισης καθεστώς, αλλά ο υπολογισμός της σύνταξης λόγω θανάτου θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 4387/2016.

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική εγκύκλιο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ