Αρχική » , , , , , , , , » Νέα πρόκληση!!! Τουρκικές παραβιάσεις στα Δωδεκάνησα με την ανοχή του ΝΑΤΟ!

Νέα πρόκληση!!! Τουρκικές παραβιάσεις στα Δωδεκάνησα με την ανοχή του ΝΑΤΟ!


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ προκλήσεις στο Αιγαίο με νατοϊκό «καπέλο»! Η τουρκική αεροπορία με έξι αερο­σκάφη της παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο στα Δωδεκάνησα, υπό την... ομπρέλα ιπτάμενου ραντάρ (AWACS) της Συμμαχίας!

Η τουρκονατοϊκή πρόκληση εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, όταν έξι τουρκικά μαχητικά (δύο F-4 Phantom και τέσσερα F-16, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα) παραβίασαν τον εθνικό εναέ­ριο χώρο στη Ρόδο. Εκεί τους ανέμενε νατοϊκό αεροσκάφος AWACS που είχε απογειωθεί από το Άκτιο! Ο σχηματισμός των έξι τουρκικών αερο­σκαφών έκανε εναέρια συνεργασία με το νατοϊκό ιπτάμενο ραντάρ, παίζοντας με τα νεύρα των Ελλήνων επιτελών, οι οποίοι φυσικά διέταξαν απογείωση ελληνικών μαχητικών προς αναχαί­τιση των Τούρκων. Σουρεαλισμός στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, με Έλληνες να αναχαιτίζουν Τούρκους και το ΝΑΤΟ να βλέπει σε... ζωντανή μετάδοση τις αερομαχίες!

Η πρόκληση με νατοϊκό «μανδύα» έχει τη σημα­σία της, καθώς αποδεικνύει ότι η Συμμαχία στα­θερά έχει επιλέξει να παίζει τον ρόλο του Πόντι­ου Πιλάτου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλη σημασία στην παραμονή της νατοϊκής αρμάδας στο Αιγαίο, πιστεύοντας ότι λειτουργεί αποτρεπτικά στα τουρκικά σχέδια για κλιμάκωση της έντασης που το καθεστώς Ερντογάν επιδιώ­κει. Ελπίζει, μάλιστα, η Αθήνα ότι το ΝΑΤΟ μπο­ρεί να επεκτείνει τη ναυτική του παρουσία στο Αιγαίο, στέλνοντας κι άλλα πολεμικά πλοία που θα αναπτυχθούν στα Δωδεκάνησα. Ωστόσο, την ίδια ώρα συμπεριφορές όπως η χθεσινή στον ενα­έριο χώρο της Ρόδου κάνουν τις προσδοκίες της Αθήνας να μοιάζουν μάλλον ουτοπικές.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για να καλύ­πτει την παραβατική της συμπεριφορά στο Αιγαίο. Και οι Βρυξέλλες δείχνουν μια εκνευριστική ανο­χή σε αυτές τις «προκλήσεις με ταμπέλα ΝΑΤΟ». Τις τελευταίες ημέρες είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 να πετά από τη Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο ή αντίστροφα, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο σε κάθε ελληνικό νησί που περνά! Η πτήση που εκτελεί -και καταγράφεται από την Ελλάδα ως «μαζική παραβίαση»- είναι τυπικά νατοϊκή αποστολή. Το τουρκικό αεροσκά­φος υποτίθεται ότι περιπολεί στο πλαίσιο της προ­σπάθειας του ΝΑΤΟ να ελέγξει τις προσφυγικές ροές και την πειρατεία! Η αποστολή έχει ανατε­θεί στα τουρκικά αεροσκάφη, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί αυτή τη στιγμή. Μόνο που οι Τούρκοι μόνο τη νατοϊκή αποστολή τους δεν υπηρετούν. Οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν ότι το τουρκικό αεροσκάφος CN-235 ψάχνει και καταγράφει τα κινητά ελληνικά αντιαεροπορικά που είναι ανεπτυγμένα στα νησιά μας!

Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αυξάνει τον προβληματισμό των επιτελών του ΓΕΕΘΑ, που διαπι­στώνουν κλιμακούμενη αύξησή της και σε αριθ­μούς αλλά και σε ένταση. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, 153 τουρκικά αεροσκάφη έκαναν 390 παραβιάσεις και 16 υπερπτήσεις. Ανησυχη­τικό είναι το ότι, από τα 153 αεροσκάφη, τα 42 μπήκαν παράνομα στο Αιγαίο, οπλισμένα και ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη σε 18 περιπτώσεις αναχαίτισής τους. Όλα αυτά δείχνουν την ανησυχία για την πρόκλη­ση ατυχήματος. Ανησυχία την οποία εξέφρασε σε δημόσια τοποθέτησή του και ο Αμερικανός πρέ­σβης στην Αθήνα Τζεφρι Πάιατ.

Το «Τσεσμέ»

Το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων «Τσεσμέ» εμφανίστηκε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Αγίου Όρους. Χωρίς συνοδεία πολεμικού πλοίου, έχει αποστολή να κάνει «υδρογραφικές έρευνες». Όσο δεν επιχειρεί να κάνει οτιδήποτε στον βυθό, όλα θα ’ναι ήρεμα, αφού οι όποιες επιστημονικές έρευνες στην επιφάνεια της θάλασσας επιτρέπονται. Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για τον πλου του «Τσεσμέ», στην οποία απάντησε με δική της «ακυρωτική» NAVTEX η Ελλάδα. Με αυτήν, η Αθήνα υπενθύμισε στην Τουρκία αλλά και στους «φίλους και συμμάχους» ότι στην περιοχή έχει τον έλεγχο και δεν είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-07/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ