Αρχική » , , , , , » Αλλεπάλληλες αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών

Αλλεπάλληλες αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών


ΕΞΑΛΛΟΙ οι Τούρκοι επιχείρησαν χθες να κάνουν επίδειξη δύναμης στο Αιγαίο, αλλά βρήκαν αντίσταση από την ελληνική Πολεμική Αερο­πορία. Δύο τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CΝ-235 πέταξαν στο Αιγαίο, το ένα από Βορ­ρά προς Νότο και στην αντίστροφη πορεία το δεύτερο.

Οι Τούρκοι χρη­σιμοποιούν πολύ συχνά πλέον αυτά τα αεροσκάφη για να «γράφουν» παραβιάσεις, συνοδευόμενα από μαχητικά. Τα τουρκικά αεροσκά­φη CΝ-235 δεν πέταξαν όμως στο Αιγαίο «συνοδευόμενα» μόνο από δικά τους μαχητικά. Αεροσκάφη της ελληνικής Π.Α. βρέθηκαν στην πορεία τους από την πρώτη στιγμή εισόδου τους στον ελληνικό εναέ­ριο χώρο. Τα τουρκικά αεροσκά­φη αναχαιτίστηκαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον εθνικό εναέριο χώρο. Το «κοντέρ» έγραψε 33 παραβιάσεις. Η κλιμάκωση της έντασης αποδί­δεται και στην πτήση και προσγεί­ωση με μαχητικό αεροσκάφος του Α/ΓΕΑ Χρήστου Χριστοδούλου στη Λήμνο, την οποία οι Τούρκοι απαίτησαν και πέτυχαν να εξαιρέ­σουν από σενάριο νατοϊκής άσκη­σης. Η Τουρκία επιμένει στην απο­στρατιωτικοποίηση της Λήμνου -και όχι μόνο- χωρίς να στηρίζε­ται πουθενά!


Η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών της Λήμνου και της Σαμοθράκης -η οποία μαζί με την αποστρατιωτικοποίη­ση των Δαρδανελίων, της θάλασ­σας του Μαρμαρά και του Βοσπό­ρου, καθώς επίσης και των τουρ­κικών νησιών Ίμβρου (Cokceada), Τενέδου (Bozcaanta) και Λαγουσών (Tavcan), αρχικώς προβλεπόταν από τη Σύμβαση της Λωζάνης για τα Στενά του 1923- καταργήθηκε από τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936. η οποία, όπως ρητώς μνημο­νεύεται στο προοίμιο της, αντικατέ­στησε στο σύνολο της την προανα­φερόμενη Σύμβαση της Λωζάνης. Το δικαίωμα της Ελλάδας να εξο­πλίσει τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη αναγνωρίστηκε από την Τουρκία, σύμφωνα και με την επιστολή που είχε απευθύνει στον Έλληνα πρω­θυπουργό, στις 6 Μαΐου 1936, ο τότε Τούρκος πρέσβης στην Αθή­να Roussen Esrefί. κατόπιν οδηγιών της κυβέρνησής του.

Η Τουρκία απλά διαβάζει την Ιστορία επιλεκτικά...

(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-22/03/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ