Αρχική » , , , , , » Ποιες συντάξεις θα περικοπούν ακόμα και 30%. Στο «στόχαστρο» και οι απόστρατοι

Ποιες συντάξεις θα περικοπούν ακόμα και 30%. Στο «στόχαστρο» και οι απόστρατοι


Στο «στόχαστρο» συνταξιούχοι Δημοσίου, πρώην ΤΕΒΕ και ΙΚΑ
Λόγω της «προσωπικής διαφοράς» οι συντάξεις από 600-700 ευρώ θα περικοπούν κι άλλο από 10% έως 30% το 2019 και το 2020 - Πώς θα γίνουν οι νέες μειώσεις

Με το ΔΝΤ να διατηρεί το status του «σκληρού» που ζητά κάτι παραπάνω για τις συντάξεις και τα εργασιακά, συνεχίζεται η προσπάθεια να κλειδώσει το τελικό πακέτο της συμφωνίας.

Με δεδομένο ότι οι περικοπές δε θα είναι οριζόντιες, κεντρικό ρόλο στο ύψος των μειώσεων θα «παίξει» η προσωπική διαφορά που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων. Όμως δεν εμφανίζουν όλες οι συντάξεις θετική προσωπική διαφορά. Από τα συνολικά 2,2 εκατ. καταβαλλόμενες συντάξεις (πλην ΟΓΑ), που θα πρέπει να επανυπολογισθούν έως τον Σεπτέμβριο του 2017 «προσωπική διαφορά» εκτιμάται ότι θα προκύψει για 1,2 εκατ. συντάξεις.

Στο φάσμα των περικοπών θα μπουν περίπου 900.000 συνταξιούχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μειώσεις θα γίνουν σε δύο δόσεις εντός της διετίας 2019- 2020. Στόχος είναι τον πρώτο χρόνο να εξοικονομηθεί 0,70% του ΑΕΠ από τη συνταξιοδοτική δαπάνη και τον δεύτερο χρόνο το υπόλοιπο 0,30%. Αυτό σημαίνει ότι αν η προσωπική διαφορά είναι 100 ευρώ τον πρώτο χρόνο θα περικοπούν 70 ευρώ και τον δεύτερο 30.

Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» στις κύριες συντάξεις άνω των 600-700. Δηλαδή  η μέση σύνταξη αυτού του επιπέδου θα μειωθεί κατά περίπου 10% σε δύο δόσεις (7% και 3%) ενώ η περικοπή θα  αγγίξει το 30% στις συντάξεις άνω των 1000-1200 ευρώ.

Οι μεγαλύτερες «προσωπικές διαφορές» εντοπίζονται στους συνταξιούχους του πρ. ΤΕΒΕ (περίπου 30%) και του Δημοσίου (15%-20%), ενώ στο ΙΚΑ είναι μικρές (4%-5%).

Έτσι, στο στόχαστρο για πιθανές περικοπές μπαίνουν:

οι συνταξιούχοι που παρά τις 12 μειώσεις που έχουν υποστεί εξακολουθούν να λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1000 ευρώ. Πρόκειται για συνταξιούχους του δημοσίου, κυρίως στελέχη ΕΔ-ΣΑ, γιατρούς του ΕΣΥ και Πανεπιστημιακούς.

οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που συνταξιοδοτήθηκαν με 35ετία με υψηλούς μισθούς και

οι συνταξιούχοι από το πρώην ΤΕΒΕ με περισσότερα από 35 χρόνια ασφάλισης.

Ωστόσο προσωπικές διαφορές εμφανίζουν και οι χαμηλές συντάξεις (το 44,8% των συνταξιούχων που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη κάτω από τα 665 ευρώ) τις οποίες θέλει πάση θυσία να προστατέψει η κυβέρνηση. Ειδικότερα, προσωπικές διαφορές εμφανίζουν οι μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτήθηκαν με μειωμένη σύνταξη, οι οποίες λαμβάνουν τα κατώτατα όρια με τη λεγόμενη προσαύξηση κατωτάτων ορίων και η σύνταξή τους είναι αρκετά μεγαλύτερη από εκείνη που δικαιούντο, με βάση τις εισφορές και τις αποδοχές τους, συνταξιούχοι του ΙΚΑ με 15ετία, αλλά και πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες του ΤΕΒΕ.

(protothema.gr 31/03/2017)

30 σχόλια:

 1. βρε τι κακος πρωθυπουργος ηταν ο Σαμαρας τελικα βρε συνταξιουχοι και φορολογουμενοι. τι αχρηστος ηταν και ειχε τα νησια στο 16% την εσταιση στο 13% το αφορολογητο στις 9,000 η στις 12000 δεν θυμαμαι και εκοβε συνεχεια τις υψηλες συνταξεις . ξαφνικα ομως οι Ελληνες βαλαμε μυαλο ψηφισαμε τους μαθητευομενους μαγους που ελεγαν αφορλογητο στις 12,000 13η συνταξη μισθος 751 δεν υποχωρουμε σε φπα νησιων (θα παραιτηθω ελεγε ο μπουλης καμμενος) θα σκισουμε τα μνημονια γενικα ρε παιδι μου θα τρωγαμε ολοι με χρυσα κουταλια και θα πληρωναν αυτοι της λιστας λαγκαρντ το μεγαλο κεφαλαιο κτλ κτλ. παρτε να εχετε τωρα Ελληναρες , και δεν ειναι οτι μας τους φορτωσατε ειναι οτι αυτα τα παρασιτα δεν φευγουν με τιποτα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πρόσφατα αυξήθηκαν οι μισθοί των προέδρων των ΔΕΚΟ, αυξήθηκαν πέρυσι οι μισθοί των γραμματέων των υπουργείων, γέμισαν τα υπουργεία μετακλητούς υπαλλήλους, συμβούλους, αυξήθηκαν οι κρατικοί φορείς τα 2 τελευταία χρόνια, το μόνο που μειώνονται κάθε χρόνο είναι οι συντάξεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πρώτη φορά θα υποστούν ταυτόχρονα 2 μειώσεις οι συντάξεις, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και μείωση αφορολόγητου, αυτό μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπόρεσε να το πετύχει τα τελευταία 100 χρόνια ......................................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «το φάντασμα πλανιέται» πάνω από τον Τσίπρα και τον Πάνο… Το φάντασμα της προηγούμενης κυβέρνησης…
  --Που, όμως, είχε βγει στην Ανάπτυξη (ενώ ο Τσιπροκαμμένος ξανάφερε την ύφεση),
  --Που είχε πιάσει πλεονάσματα χωρίς πρόσθετα μέτρα (πέρα από τα 0,92 δισεκατομμύρια του email Χαρδούβελη)
  και στον Τσιπροκαμμένο επέβαλαν ήδη πρόσθετα 9,2 δισεκατομμύρια μέτρα
  και τώρα του ετοιμάζουν άλλα 3,6 δισεκατομμύρια,
  για να πιάσει μικρότερα πλεονάσματα από ό,τι πριν δύο χρόνια,
  --Που είχε αποκαταστήσει κατά το ΔΝΤ πλήρως τη βιωσιμότητα του χρέους (που με τις τότε προβλέψεις του Ταμείου θα έφτανε το 104% το 2022),
  ενώ τώρα το χρέος μας είναι «εξαιρετικά ΜΗ βιώσιμο»
  και κατά το ΔΝΤ πάντα, θα ξεπερνά το 170% το 2022,
  --Και τέλος ο Σαμαράς μας έβγαζε τότε από τα Μνημόνιο οριστικά
  (όπως βγήκαν κι όλες οι άλλες χώρες που είχαν «Πρόγραμμα»),
  ενώ ο Τσιπροκαμμένος μας έφερε Τρίτο Μνημόνιο που δεν βγήκε
  και τώρα μας ετοιμάζει και Τέταρτο…
  Χώρια που επί Σαμαρά είχαν ελεγχθεί τα σύνορα
  και είχαν μηδενιστεί οι «ροές» λαθρομεταναστών,
  ενώ τώρα έχει σαρωθεί η χώρα, έχουμε γεμίσει ανεξέλεγκτα hotspot,…………..
  Οι ψεκασμένοι μέχρι πότε θα κρύβονται κάτω από το χαλί …………………………

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. η μέση σύνταξη αυτού του επιπέδου θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 10% ενώ η περικοπή θα αγγίξει το 30% στις συντάξεις άνω των 1000-1200 ευρώ. Σύμφωνα με την συμφωνία, η περικοπή θα εφαρμοστεί σταδιακά εντός δύο ετών 2019-2020, τον πρώτο χρόνο η εξοικονόμηση θα ανέρχεται σε 0,75% του ΑΕΠ και το δεύτερο στο 0,25%. Δηλαδή αν η προσωπική διαφορά είναι 100 ευρώ το 2019 θα περικοπούν 75 ευρώ και το 2020 τα υπόλοιπα 25 ευρώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι στόχοι ανάπτυξης για το 2017 ήδη αναθεωρούνται προς τα κάτω; από το 2,7% που είχαν προϋπολογιστεί στο 0,5% το πολύ!
  Κι αυτό αφήνει ένα νέο «δημοσιονομικό κενό» ύψους 1,65 δισεκατομμυρίων για φέτος! Δηλαδή για το 2017. Και ανάλογα για το 2018…
  Κι αυτά θα πρέπει να καλυφθούν με νέα μέτρα. Άμεσα!
  Συν, ότι δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα με τα περσινά πλεονάσματα.
  Που η κυβέρνηση Τσίπρα λέει ότι ήταν 3%, η Κομισιόν το υπολόγισε στο 2% και το ΔΝΤ το έφτασε στο 0,9% του ΑΕΠ...
  Κι αυτές είναι κολοσσιαίες διαφορές (ανάμεσα στον υπολογισμό της κυβέρνησης και εκείνον του ΔΝΤ η διαφορά είναι πάνω από 3,6 δισεκατομμύρια)!!!
  Και το που θα το λήξουν – αυτό θα γίνει τέλος Απριλίου - θα επηρεάσει, επιπροσθέτως, όλους τους δημοσιονομικούς στόχους! Και φέτος και του χρόνου, και τα επόμενα χρόνια…
  Καταλαβαίνετε τι τεράστια απόσταση υπάρχει ακόμα ;
  Γιατί η διαπραγμάτευση στην ουσία ΔΕΝ αφορά πλέον το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης του Τρίτου Μνημονίου (Τσίπρα)…
  Εδώ έχει αρχίσει η συζήτηση, ουσιαστικά, για το Τέταρτο Μνημόνιο!
  Που θα δώσουν στην επόμενη κυβέρνηση.
  Γιατί την τωρινή δεν την εμπιστεύεται κανείς πια…………………………….
  Οι ψεκασμένοι φυσικά έχουν χάσει την μπάλα ……………………………….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ολοι οι συνταξιούχοι ας το διαβάσουν : Έλληνα,,,, είσαι άξιος αυτών που σε Κυβερνούν…. μην παραπονιέσαι
  Σας λένε ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη αυξήθηκε και μάλιστα ανακοινώνονται ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων κάνοντας το υστέρημα των εργαζομένων για μελλοντικές απολαβές μέρος των δαπνών του κράτους .Απο που και ως που το υστέρημα , κρατήσεις των εργαζομένων έγιναν με Τσίπρα -Καμμένο μέρος των δαπανών του κράτους ?
  Το 2007 το ΑΕΠ ήταν 237 δις ευρώ ενώ οι δαπάνες για συντάξεις ήταν 27.5 δις ευρώ και αντιπροσώπευαν το 11.5% του ΑΕΠ .
  Το 2014 το ΑΕΠ μειώθηκε λόγω μνημονίου στα 177 δις ευρώ ενώ οι δαπάνες για συντάξεις ήταν 25 δις και αντιπροσώπευαν το 17% του ΑΕΠ .
  Καταλάβατε τώρα το μέγεθος της απάτης ? Τπ 2014 οι δαπάνες μειώθηκαν αλλά.....αυήθηκαν λόγω ότι μειώθηκε το ΑΕΠ. Τα παπατζηλίκια αυτών που μας κυβερνούν όλους ας πάρουν ΤΕΛΟΣ.
  Κατεβείται όλοι σε μία ήσυχη διαμαρτυρία πρίν το ΠΑΣΧΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι μεγαλύτερες «προσωπικές διαφορές» εντοπίζονται στους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ (περίπου 30%) και του Δημοσίου (15%-20%), ενώ στο ΙΚΑ είναι πιο μικρές (4%-5%).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οι ε.α. Στρατηγοί θα φτάσουν να παίρνουν συντάξεις που θα αντιστοιχούν στο μισθό του Ανθυπολοχαγού, ο Πάνος τους αποτελειώνει, η εξαφάνιση της προσωπικής διαφοράς και αφορολόγητο στα 5.900 ευρώ είναι η χαριστική βολή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ασχολούνται με την σύνταξη των 800 ευρώ τον μήνα και δεν ασχολούνται οι απατεώνες με αυτούς που πέρνουν ακόμη και σήμερα 2 ή 3 ή 4 ή 5 ή 6 ή 7 κύριες συντάξεις ταυτόχρονα σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει από το 2010, επιεδή είναι πρώην βουλευτές, μονάρχες, ευρωβουλευτές, λαμόγια, και σια, να κοπούν οι διπλές τριπλές πενταπλές κύριες συντάξεις, για 5 χρόνια, απλά τα πράγματα, βάλτε πλαφόν 2.000 ευρώ μικτά και σε αυτούς. Ποιός διαφωνεί ; να μας το πει γιατί διαφωνεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Σε μια ευνομουμενη πολιτεια που λεει οτι εχει θεσμούς και το συτημα ασφαλιστικου- συνταξιοδοτικού ειναι ανταποδοτικό δηλαδή πλήρωνες αυξημενες εισφορές -π.χ.βλέπε ανώτατοι- παίρνεις αυξημένη σύνταξη.... Γιατί δηλ οι στρατηγοι ε.α με χρονοεπίδομα 60% και πανω απο 40 συντάξιμα έτη θα παίρνουν σύνταξη, κάτω απο μισθό ανθυπολοχαγου 1 έτους???.
  Καλά αυτά δεν τα βλέπει κανεις απο τους υπευθύνους ΥΕΘΑ και συναρμόδιων Υπουργείων???
  ΕΔΩ εαν ΔΕΝ ισχύει η αναλογικότητα/ανταποδοτικότητα, πρεπει να μιλάμε για προσφυγές επιστροφής εισφορών???
  Υστερα απο αυτά πως ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ να πεισθούν οι νεοι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ για σημερινές υψηλές εισφορές και με ποια προσδοκώμενη σύνταξη ΜΕΤΆ 40 ΧΡΌΝΙΑ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το θαύμα του Κατρούγκαλου είναι αυτό, δυστυχώς.

   Διαγραφή
 12. ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΤΙ ΛΕΝΕ, ΜΟΥΓΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΣΚ@@@ΤΑ ΕΔΩ ΣΚ@@@ΤΑ ΕΚΕΙ ΣΚ@@@@ΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ...ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠ'ΤΑ ΙΔΙΑ.....ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ;;;; ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΝΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ 700 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 20 %

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. τι θα κερδίσει η οικονομία από τις μειώσεις στις συντάξεις τι μείωση της κατανάλωσης ή την αύξηση της μαύρης εργασίας διότι χιλιάδες συνταξιούχοι θα οδηγηθούν στη μαύρη εργασία τα επόμενα χρόνια με χαμηλά μεροκάματα και θα πάρουν τις θέσεις εργασίας των νεων διότι δεν θα μπορούν να ζήσουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΣΤΑ 9,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 3,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 29 % ΣΤΟ 26 % ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 22 % ΣΤΟ 20 % ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΘΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 200 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 5.900 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ 8.636 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 01/01/2019, ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ.Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1 % ΤΟΥ ΑΕΠ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΤΣΙ ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΕΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΚΑΝΟΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΝ ΤΟΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ 35 ΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 40 ΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΛΑΤΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Η μεγάλη αδικία που θα υποστούν οι παλαιοί συνταξιούχοι με τον επαναυπολογισμό των συντάξεων τους με τον Νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό (4387/2016), είναι να υποστούν επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις τους με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς διότι έχουν αυξηθεί τα συνολικά χρόνια συνταξιοδότησης προκειμένου να λαμβάνει ο νέος συνταξιούχος πλήρη σύνταξη. Όλοι οι προηγούμενοι ασφαλιστικοί νόμοι που έχουν εφαρμοσθεί μέχρι τον Μάιο του 2016, προέβλεπαν πλήρη σύνταξη με 35 έτη εργασίας, ο νέος ασφαλιστικό νόμος (4387/2016) προβλέπει πλήρη σύνταξη με 40 έτη εργασίας, πως θα καλύψουν αυτή την διαφορά στους παλαιούς συνταξιούχους ; τους υποχρεώνουν με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς να υποστούν διπλή μείωση διότι θα λαμβάνουν πλέον μειωμένη σύνταξη λόγω μη συμπλήρωσης του συντάξιμου χρόνου που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ουδείς από τους ΑΝ.ΕΛ. δεν το έχει επισημάνει αυτό μέχρι σήμερα. Μήπως θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του Νόμου Κατρούγκαλου και να προβλέπει αναλογική σύνταξη για δύο περιπτώσεις, ξεχωριστό πίνακα για τους παλαιούς συνταξιούχους πριν τον Μάιο του 2016 με μέγιστο συντελεστή αναπλήρωσης στα 35 χρόνια εργασίας ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Είδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου
  είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου
  για το καλό μου.....................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Η υπομονή έχει τα όριά της. Αν πάει πολύ μακριά, φτάνει τα όρια της δειλίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
  προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ο φοβητσιάρης άνθρωπος φοβάται και το δίκιο του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Αν θέλετε την εύνοια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα.
  Αδόλφος Χίτλερ, 1889-1945, Γερμανός δικτάτορας

  R άρεσε σε 254
  Εμμανουήλ Ροΐδης Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας:
  α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού. Β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον. Γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των
  Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν.
  Χαρίλαος Τρικούπης, 1832-1897, Έλληνας Πρωθυπουργός

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ