Αρχική » , , , , , , , , » 1,79 εκατ. σε οργανώσεις συνταξιούχων από την «εθελοντική» εισφορά των 0,20€ (ΦΕΚ)

1,79 εκατ. σε οργανώσεις συνταξιούχων από την «εθελοντική» εισφορά των 0,20€ (ΦΕΚ)


Την ανάκληση της εκδοθείσης υπουργικής απόφασης, την κατάργηση της διάταξης για την παρακράτηση των 0,20 ευρώ και την άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων χρηματικών ποσών ζητά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, ουδείς διαμαρτύρεται, αλλά κάποιοι στο τέλος της ημέρας πλουτίζουν... Έτσι λοιπόν καθ' όλα νόμιμα μια μικρή θυσία της τάξης των 20 λεπτών όλων των συνταξιούχων έφερε πακτωλό χιλιάδων ευρώ σε 3 συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων. Όπως καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) με το άρθρο 102 του νόμου Κατρούγκαλου θεσπίστηκε μηνιαία εισφορά 0,20 ευρώ η οποία παρακρατείται από όλες τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται στον λογαριασμό κοινωνικής πολιτικής με σκοπό την οικονομική ενίσχυση ομοσπονδιών, σωματείων και συνομοσπονδιών συνταξιούχων. Ωστόσο δεν είναι όλοι οι συνταξιούχοι μέλη τέτοιων ομοσπονδιών. Για την ακρίβεια 1.276.025 συνταξιούχοι δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα σύλλογο συνταξιούχων Ωστόσο ο δαιμόνιος συντάκτης της συγκεκριμένης διάταξης καλύφθηκε και σε αυτό. Συγκεκριμένα προέβλεψε τη δυνατότητα κάποιος να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης, ωστόσο κανείς δεν το επικοινώνησε στο ευρύ κοινό. Ουδείς ασχολήθη­κε. Ποιος θα ασχοληθεί με 20 λεπτά τον μήνα;

«Για 20 λεπτά κάνεις έτσι;» θα αναρωτηθεί κάποιος, αν όμως δει κανείς το ποσό που μαζεύτηκε στο 9μηνο θα ζαλιστεί... Αν κάποιος δε, δει πού αυτό μοιράστηκε μάλλον θα βάλει τα κλάματα για το ελληνικό δαιμόνιο. Όλα νόμιμα, όλα παστρικά και μένει μόνο να αναζητού­με την ηθική διάσταση του θέματος.

Με βάση λοιπόν τη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου μαζεύτηκαν το 7μηνο του 2016, 1.786.438 ευρώ. Με την υπ’ αριθμ.49426/1751/ΦΕΚ 4421Β/30-12-2016 εκδοθείσα υπουργική απόφαση:τα παρακρατούμενα ποσά προβλέπεται να αποδίδονται σε τρεις ομοσπονδίες (είναι αυτές που κατέθεσαν αίτηση με βάση την υπουργική απόφαση) οι διοικήσεις των οποί­ων προφανώς τάσσονται υπέρ της άποψης «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Έτσι το 64% αυτών των χρη­μάτων κατευθύνεται στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑ, άλλο ένα 32% στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων και ένα 4% στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως λοιπόν μας αναλύει το ΕΝΔΙΣΥ με βάση την υπουργική απόφαση, με τα στοιχεία παρακράτησης για το 2016 και με απλές αριθμητικές πράξεις προκύ­πτει ότι το 1.786.438 των πρώτων 7 μηνών διαιρεί­ται σε 255.205 ευρώ τον μήνα. Διαιρώντας το ποσό των 255.2056 της μηνιαίας παρακράτησης με το 0,20 ευρώ που είναι η μηνιαία εισφορά ανά συνταξιούχο προκύπτει ότι έγινε παρακράτηση σε 1.276.025 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είναι μέλη σε κανένα σύλλογο συνταξιούχων.

Ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η μηνιαία χρηματική κατανομή στις 3 οργανώσεις, η οποία έχει ως εξής:

Α. Για την Ομοσπονδία των Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑ: 255.205 Χ 64% = 163.331 €/μήνα.

Β. Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Υπαλ­λήλων: 255.205 Χ 32% = 81.665 €/μήνα 

Γ. Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σω­μάτων Ασφαλείας: 255.205 X 4%= 10.208 €/μήνα.

Άραγε όλα αυτά τα χρήματα τι θα τα κάνουν οι 3 συνδικαλιστικές ενώσεις; Πώς θα εξυπηρετηθούν οι σκοποί τους;

«Για τις μεθοδεύσεις αυτές προκύπτουν αναμφι­σβήτητα όχι μόνο σοβαρές πολιτικές ευθύνες, αλλά και άλλου είδους ευθύνες. Ζητάμε την ανάκληση της εκδοθείσης υπουργικής απόφασης καθώς και την κατάργηση της διάταξης αυτής, γιατί είναι μια νέα περι­κοπή στις συντάξεις, καθώς και την άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων χρηματικών ποσών στους συ­νταξιούχους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, που ενημέρωσε ότι έχει ήδη στείλει σχε­τική επιστολή στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου.

Του ΤΖΩΡΤΖΗ ΡΟΥΣΣΟΥ
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-23/03/2017)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ